Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

  H «ύποπτη» προβολή των Τουρκικών ταινιών και σήριαλ, από ελληνικές ιστοσελίδες, αλλά και κανάλια…..

Σχετικά με δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας EFENPRESS. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΜΟΚ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ. Νέο σήριαλ με ήρωα Τούρκο, που σκοτώνει Έλληνες στη Ελληνική Μικρά Ασία.

Κινούμενη στα «κόκκινα ποτάμια» του επεκτατισμού που χάραξαν με το σπαθί τους Σελτζούκοι και Οθωμανοί, η τουρκική κινηματογραφική βιομηχανία συνεχίζει να βομβαρδίζει την υφήλιο με ισχυρές δόσεις νέο-οθωμανικής προπαγάνδας. Ο στόχος της, πολλαπλός: να εξωραΐσει το οθωμανικό παρελθόν υπό την αχλή μιας ιστορικής (αν)αξιοπιστίας, να προωθήσει τις τουρκικές θέσεις στη διεθνή σκηνή, να τονώσει το τουρκικό εθνικό φρόνημα και, μέσα σε όλα αυτά, να δημιουργήσει κι έναν δικό της δραματοποιημένα εξιδανικευμένο «μύθο» τουρκικής υπεροχής.

Βόλτες στο Αιγαίο από τα τουρκικά ΜΕΑ: «Bόλτες» από νότο προς βορρά και τανάπαλιν…

 


Μπορεί η διπλωματία του Covid-19 να λειτούργησε για λίγο, με τις ευχές του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος νοσεί, όπως και η σύζυγός του από κορωναϊό και την απάντηση του κου. Ερντογάν, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να κάμψει την Τουρκία και τις απόπειρες «γκριζαρίσματος» στον ουρανό του Αιγαίου.

Το έκανε και την Κυριακή και ανάμεσα στα νησιωτικά συμπλέγματα με τις υπερπτήσεις των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ) ΑΝΚΑ που ανήκουν στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΜΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Σίριαλ Με Ήρωα Που Σκοτώνει Έλληνες Στη Μικρά Ασία (ΒΙΝΤΕΟ)

  

Εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό έχει υποστεί την απόβαση των τουρκικών σίριαλ, με ποιο γνωστό το «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής».

Φυσικά η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που βλέπει τουρκικά σίριαλ. Τα τουρκικά σίριαλ έχουν γίνει ήδη δημοφιλή στα βαλκάνια σχεδόν σε όλες τις χώρες τις Μεσογείου αλλά και στη Μέση Ανατολή όπως και στις χώρες του Κόλπου με αποτέλεσμα να προβάλλονται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Έτσι έχουν γίνει ένα πραγματικό όπλο της διπλωματίας της Τουρκίας αλλά και μια άκρως προσοδοφόρα βιομηχανία.

Υποτιμήσαμε τον άνθρωπο και υπερτιμήσαμε τα λεφτά!..
 Γράφει ο Καθηγητής

Γιώργος Πιπερόπουλος


    Θα ξεκινούσα με το γνωστό τραγούδι όπου κυριαρχεί η αγγλική «λέξη κλειδί» money, καθώς στο συγκεκριμένο άσμα ακούμε επαναληπτικά το…Money, money, money, money! H, εάν προτιμάτε, παραμένοντας στο πνεύμα του Αγγλοσαξονικού προσανατολισμού θα μπορούσα να επικαλεσθώ τη γνωστή φράση που διατείνεται ότι «Money makes the world go round».

     Το αποφεύγω όχι γιατί με βρίσκει αντίθετο το συγκεκριμένο πνεύμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και χρηματοδοτικής υποστήριξής τους…

     Το κάνω επειδή, στα αυστηρά πλαίσια της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των απαιτήσεων της Επιστήμης, της υπεύθυνης, συνετής, επίμονης και υπομονετικής αναζήτησης της Αλήθειας ΔΕΝ επιθυμώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες τα πάντα ελέγχονται από το ΧΡΗΜΑ και από αυτούς που το κατέχουν,

Παραδοχή από τον Αμερικανό Α/ΓΕΕΘΑ: «Σε 72 ώρες στο Κίεβο οι Ρώσοι εάν δώσει εντολή ο Πούτιν»

 Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Στρατηγός  Μαρκ Μίλεϊ μιλώντας σε ενημέρωση γερουσιαστών δήλωσε  ότι το Κίεβο μπορεί να πέσει μέσα σε 72 ώρες εάν η Ρωσία αποφασίσει να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία», αναφέρει το  Fox News επικαλούμενο πηγές του Κογκρέσου.

Ο Milley είπε στους γερουσιαστές  κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωσης στις 2 και 3 Φεβρουαρίου ότι μια πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση του Κιέβου εντός 72 ωρών και θα είχε κόστος 15.000 θανάτους Ουκρανών στρατιωτών και 4.000 περίπου Ρώσων στρατιωτών.