Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

GROUP NAVAL: “Ιδού γιατί οι φρεγάτες Belh@rra και οι κορβέτες Gowind είναι ένα”!

  


Με ένα πραγματικά ενδιαφέρον ενημερωτικό σημείωμα που ζητήθηκε από τη γαλλική Group Naval από μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το DP, αναφέρεται στο ζήτημα της ομοιοτυπίας των φρεγατών με τις κορβέτες τύπου Gowind που προσφέρουν στον αντίστοιχο ελληνικό διαγωνισμό, επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόλυτης διαλειτουργικότητας των δυο πλοίων επιφανείας. Ο τίτλος του σημειώματος είναι απόλυτα χαρακτηριστικός: “FDI HN/ GOWIND – ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΣΗ”. Ακολουθούν όσα αναφέρονται, σε μια προσπάθεια να πείσουν το ελληνικό κοινό ότι η πρότασή τους είναι η βέλτιστη επιλογή για τον ελληνικό ναυτικό πολεμικό Στόλο.

Η Gowind είναι μια πολύ ισχυρή μαχητική μονάδα επιφανείας, με stealth χαρακτηριστικά, πλήρως διαλειτουργική με τα συστήματα ΝΑΤΟ, εξοπλισμένη με τα δοκιμασμένα συστήματα μάχης (SETIS) των φρεγατών FREMM που βρίσκονται σε υπηρεσία με το Γαλλικό Ναυτικό όπως επίσης και με τις φρεγάτες νέας γενιάς FDI που κατασκευάζοντται αυτή τη στιγμή, σε εκτέλεση παραγγελίας

Γιατί η Δύση πυροβολεί τα πόδια της στην Ουκρανία [6:18″]

  

Μπορεί μία μεγάλη δύναμη να ακολουθήσει μία στρατηγική που θα μετατραπεί σε μπούμεραγκ; Η Ιστορία μας απαντάει “ναι”. Πρόσφατα παραδείγματα οι πόλεμοι των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ και ακόμα πιο πρόσφατο τα όσα κάνει η Δύση αυτές τις ημέρες στο μέτωπο της Ουκρανίας. 

Ακούστε το ηχητικό σχόλιο του Σταύρου Λυγερού :

Τουρκικά υδάτινα φράγματα: Αποτελούν ιδανικό στόχο για την Πολεμική Αεροπορία

 


Η καταστροφή στρατηγικών στόχων κερδίζει πολέμους

Όπως έχουν διδάξει πρόσφατες αλλά και παλαιότερες αεροπορικές συρράξεις, η εναέρια επικράτηση αλλά και η αδρανοποίηση του αντιπάλου εξαρτάται στον µεγαλύτερο βαθµό από τα πρώτα 24ωρα της κρίσης.

Εκτός αυτού όµως το κατά πόσο το πλήγµα που θα επιφέρουν στον αντίπαλο οι αεροπορικές δυνάµεις θα είναι αποφασιστικό ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Παράγοντες που έχουν σχέση µε το όπλα, την επιλογή των στόχων, τον αριθµό των προσβολών, τη συχνότητά τους. Βασικός στόχος όµως όλων αυτών είναι η αποδυνάµωση -σε πρώτη φάση- και η καταστροφή των σηµαντικότερων υποδοµών του αντιπάλου.

Το φάντασμα του πυρηνικού πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη

 


Στην ανάλυση για το Ουκρανικό ζήτημα σημαντικό ρόλο παίζουν οι αντιλήψεις περί περικύκλωσης της Ρωσίας, που έχει επιβάλλει η επέκταση του ΝΑΤΟ και η οποία μπορεί να γίνει κυριολεκτικά ασφυκτική αν ενταχθεί στη ΝΑΤΟϊκή δομή και η Ουκρανία και να επανέλθει το φάντασμα του πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη. Αυτή ακούγεται ως υπερβολική ή “φιλορωσική” ανάγνωση των τεκταινομένων από πολλούς, ενώ ακόμη και όσοι συνηγορούν υπέρ των ρωσικών ανησυχιών αναφέρονται κυρίως στην “αίσθηση περικύκλωσης” που έχει παραδοσιακά η Ρωσία.

Η μετατροπή του άλλοτε Συμφώνου της Βαρσοβίας και τμημάτων της τέως Σοβιετικής Ένωσης (και παλαιότερα της τσαρικής Ρωσίας) σε εχθρικό έδαφος για τη Ρωσία, συνεπάγεται πραγματικούς κινδύνους για τη στρατηγική ασφάλειά της. Δεν είναι απλώς “ψυχολογική αίσθηση ανασφάλειας”. Για να κατανοήσουμε αυτό το πρόβλημα ας εξετάσουμε ένα από τα πιο επικίνδυνα συμβάντα του Ψυχρού Πολέμου.

Η Αθήνα επιχειρεί “σφήνα” στη Λιβύη, η οποία βρίσκεται ενώπιον νέας κρίσης: Οι Έλληνες πήγαν στην Τρίπολη πριν από τους Οθωμανούς…

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας με την αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Stephanie Turco Williams. Φωτογραφία via Twitter, Nikos Dendias, @NikosDendias

 

'Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί και πάλι με δυο κυβερνήσεις είναι η Λιβύη, καθώς αύριο η Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ανατολική Λιβύη θα αναδείξει νέο πρωθυπουργό, καλώντας τον νυν προσωρινό πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά να παραιτηθεί μια και η θητεία της κυβέρνησης του είχε εντολή μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου αναβλήθηκαν η Βουλή και ο πρόεδρος της Ακίλα Σάλεχ επιμένουν ότι αυτό δεν σημαίνει και παράταση της θητείας του κ. Ντμειμπά και έτσι μέσα από ένα έντονο παρασκήνιο γεμάτο πολιτικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, η Βουλή πρόκειται να επιλέξει αύριο έναν εκ των δυο υποψηφίων, του Φ. Μπασαγκα και του Χαλεντ Αμέρ Αλ-Μπιμπάς, τον επόμενο προσωρινό πρωθυπουργό της χώρας.

Δείτε το βίντεο: Η Ελληνική Ομογένεια Σικάγο για την Παγκ.Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας


Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας από την Ομογένεια Σικάγο(09/02/2022) Μια λέξη αρκεί. Να μας ταξιδέψει, να μας συγκινήσει, vα ξυπνήσει αναμνήσεις, μυρωδιές και γεύσεις. Να μηδενίσει την απόσταση από το Σικάγο ως το «πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο». Ευχαριστούμε γονείς, δασκάλους και παιδιά που γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ

  Γράφει η Αλίκη Δημητρίου,

☀️ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ, ΜΟΥΣΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΕΩΝ…

☀️ΙΔΑΙΑ ΕΣΥ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΑΛΑΘΕΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΔΕΝΑΙ, ΠΑΓΑΣΟΣ ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΣ ΔΑΜΑΣΙΦΡΩΝ..

ΦΙΛΗΣΙΜΟΛΠΕ, ΕΡΑΣΙΜΟΛΠΕ ΕΙΣ ΤΟ ΕΥΕΡΚΕΣ ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΟΥ ΘΕΕΙΣ..

ΩΚΥΡΡΟΗ ΑΛΚΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙΣ…

Τουρκία: Ο πληθωρισμός αυξάνει τις τιμές της ενέργειας και ο πληθυσμός "τουρτουρίζει"Το χιόνι έπεσε άφθονο στην Άγκυρα και τη νύχτα το θερμόμετρο κάνει βουτιά στους -10 βαθμούς Κελσίου. Εντούτοις η Ντοντού Ισλέρ, 61 ετών, σβήνει τα καλοριφέρ στα δύο δωμάτιά της για να περιορίσει την άνοδο των λογαριασμών της.

Με επίσημο πληθωρισμό 48,7% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, το κόστος της καθημερινής ζωής δεν σταματά να ανεβαίνει στην Τουρκία και οι τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού έχουν γίνει αφόρητες για τις μεσαίες τάξεις.

Γιατί ο Χρήστος Σαρτζετάκης ήταν ο καλύτερος ΠτΔ
Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος 


Αν ο Χρήστος Σαρτζετάκης συμπεριφερόταν όπως οι περισσότεροι δικαστικοί σε υποθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος για την εξουσία, την δικαστική ιεραρχία ή γενικότερα το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο, η δολοφονία Λαμπράκη θα είχε αρχειοθετηθεί ως ένα τροχαίο ατύχημα.


Ο Σαρτζετάκης δεν έκανε ότι έκανε επειδή ήταν τρελός, γνώριζέ πολύ καλά τους κινδύνους των επιλογών του. Δεν ήταν  ο τύπος του ανθρώπου που το πάει για ηρωοποιήση. Ο Σαρτζετάκης ήταν ο ορισμός του φιλήσυχου νοικοκυραίου. Σπίτι, δουλειά, γραβάτα, οικογένεια και πολυτονικό.  Στην υπόθεση Λαμπράκη έκανε απλά και τυπικά την δουλειά του, δηλαδή να βρει την αλήθεια.

Αιγαίο: Η απειλή των τουρκικών UAV γιγαντώνεται – Ποιες λύσεις πρέπει να αναζητήσει η Ελλάδα

  


Οι συνεχιζόμενες προκλητικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από την τουρκική Αεροπορία με UAV έχουν «προβληματίσει» για ακόμη μια φορά το ΓΕΕΘΑ.

Όπως εκτιμούν επιτελείς οι συχνές αυτές πτήσεις των τουρκικών UAV τα οποία μπορούν να παραμείνουν στο αέρα για 24 ώρες έχουν ως βασικό στόχο τον έλεγχο της ελληνικής αεράμυνας και την κατάστρωση σχεδίων για μια ενδεχόμενη επίθεση τύπου κορεσμού από εκατοντάδες UAV. Ας μην λησμονούμε ότι οι δύο τουρκικές εταιρείες η Baykar και η TAI έχουν κατασκευάσει τουλάχιστον 350 UAV εκ των οποίων τα 200 βρίσκονται σε υπηρεσία με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο απόλυτος “φονιάς” 3 σε 1 των drones! Rheinmetal Skyranger 30 HEL (ΒΙΝΤΕΟ)

  


To Skyranger 30 HEL της Rheinmetall δεν είναι ένα απλό αντιαεροπορικό, counter-drone σύστημα. Είναι ένα υβριδικό όπλο τελευταίας τεχνολογίας, ένας φονικός συνδυασμός κατά των εχθρικών εναέριων απειλών. Και αυτό διότι συνδυάζει τρία διαφορετικά οπλικά συστήματα σε ένα…

Διαθέτει πυροβόλο των 30 χλστ. πυραύλους και πάνω από όλα όπλο λέιζερ υψηλής ενέργειας! Θα μπορεί να ελέγχει το πεδίο αυτόνομα επιλέγοντας το κατάλληλο όπλο για προσβολή της εμφανιζόμενης απειλής. Θα προστατεύει κινούμενα τμήματα, αλλά θα μπορεί να προστατέψει και εγκαταστάσεις και υποδομές.