Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Στα όπλα! Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό με ασκήσεις στο Αιγαίο καθώς και οι μονάδες στα νησιά μας λόγω “Τσαβούσογλου”(Εικόνες &Βίντεο)

 

Αύξηση των τουρκικών προκλητικών δηλώσεων για τα νησιά μας μεταφράζεται σε πιθανό σχέδιο πρόκλησης επεισοδίου στο Αιγαίο-Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στο πλαίσιο Ασκήσεως «ΛΟΓΧΗ »

Οι παλαιότερες δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου σε ειδικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα ότι “ Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ούτε γιορτή, ούτε αργία, ούτε Σάββατο και Κυριακή, ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πάσχα, αλλά  για αυτό είμαστε εδώ για να κοιμούνται όλοι οι άλλου ήσυχοι”, συμπυκνώνουν σε λίγες λέξεις την αποστολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Έβρο, και Νησιά μας, ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο, που οι κάθε...Τσαβούσογλου

Πλέον, ο πανικός τους γίνεται επικίνδυνος: Ο Τσαβούσογλου μας απειλεί ανοικτά για την κυριαρχία των νησιών

 Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Μάλιστα, όσο πυκνώνουν τα εσωτερικά σύννεφα στην Τουρκία σε βάρος του καθεστώτος Ερντογάν, τόσο αναβαθμίζεται το επίπεδο της απειλής. Είναι σαφές ότι με βάση το κλασσικό εθνικιστικό μοτίβο στο οποίο χρόνια τώρα κινείται ο λαϊκιστής ισλαμιστής ηγέτης και οι υποτακτικοί του, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και επιβεβαιώνεται η πιθανότητα της συντριβής, τόσο πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω απειλώντας ευθέως πως, αν η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση, τότε η Τουρκία θα ανοίξει επίσημα τη συζήτηση για την κυριαρχία των... νησιών.

ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος για την 7η ΤΠΚ «Βλαχάκος»: «Θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο»

 


Για την έβδομη ΤΠΚ «Βλαχάκος» μίλησε στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος όπου αποκάλυψε πως θα είναι έτοιμη στις 30 Ιουνίου του 2022.

Για την έβδομη ΤΠΚ ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Σκοπός της Διάταξης η παράταση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής της πυραυλακάτου αυτής για έξι επιπλέον μήνες έως δηλαδή τις 30 Ιουνίου 2022. Εκτιμούμε ότι μέχρι να συμπληρωθεί το εξάμηνο αυτό θα αποδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το συντομότερο δυνατόν.

Το κατασκευαστικό έργο για την εν λόγω πυραυλάκατο έχει ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό θα έλεγα ικανοποιητικό, 87%, απομένουν ακόμα κάποιες εργασίες δοκιμής συστημάτων μάχης εν όρμω, εν πλω.

Με κομμένη την ανάσα η υφήλιος καθώς βαρέα πυραυλοφόρα καταδρομικά των Ρώσων μπήκαν στη Μεσόγειο

  Ρώσοι, Αμερικανοί και Γάλλοι έχουν συγκεντρώσει τεράστια ισχύ πυρός - Ο Λαβρόφ κάλεσε τον Δένδια

Καζάνι που βράζει είναι η Ανατολική Μεσόγειος καθώς με επίκεντρο την κρίση στην Ουκρανία συσσωρεύονται ναυτικές μονάδες με τεράστια ισχύ πυρός και από τις δύο πλευρές.

«Τονίζουμε σε όλους την ανάγκη αποκλιμάκωσης, ένα μήνυμα που δεν μεταφέρουμε όμως μόνο στη ρωσική πλευρά, αλλά προς όλες τις πλευρές. Οποιαδήποτε όξυνση της κατάστασης θα είναι εις βάρος όλων» κατέληξε.

Μπορεί να γίνει η αναποδιά; Τι ωθεί την αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας και ποια τα επακόλουθα για την Ελλάδα


Εάν οι ΗΠΑ και η νέα ιρανική κυβέρνηση καταλήξουν σε συμφωνία για την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας (JCPOA), είναι πολύ πιθανό αυτό να οδηγήσει στην προσέγγιση Ριάντ-Άγκυρας

Ο Πακιστανός οικονομικός  αναλυτής  Altaf My Death είπε: «Ο σύμμαχος των ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, χρειάζεται έναν ισχυρό στρατό όπως η Τουρκία για να διασφαλίσει την ασφάλειά της έναντι χωρών με επεκτατικές φιλοδοξίες όπως το Ιράν».

Οι σχέσεις μεταξύ Ριάντ και Άγκυρας έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η Τουρκία αντιτάχθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Hellenique» το 2027 και οι τρεις Belh@rra: «Αστακοί» σε Αιγαίο και Μεσόγειο με 96 Α/Α πυραύλους

 

Το 2027 και οι τρεις Belh@rra θα έχουν πλήρως Ελληνική διαμόρφωση, φέροντας η κάθε μια 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30. Βεβαίως από το 2025 θα μπορούν να κλειδώνουν στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις χάρις στο ραντάρ Sea Fire που βλέπει σε αποστάσεις 300 χλμ. Πηγή εικόνας: Naval Group

 

Το 2027 θα έχει στην διάθεσή του το Πολεμικό Ναυτικό τις φρεγάτες «αστακούς» διότι η επιλογή του Επιτελείου, στην οποία συμφώνησε απόλυτα η κυβέρνηση είναι να μην περιμένει το 2028 αλλά να προμηθευτεί το ταχύτερο δυνατό νέες ισχυρές κύριες μονάδες επιφανείας.

31η Μαρτίου του 2025 και 31η Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς είναι οι ημερομηνίες ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για τις ημέρες που στο ναύσταθμο θα φτάνουν οι δυο πρώτες Belh@rra. Εξ αρχής το ναυτικό Επιτελείο, που θέλησε εμβόλιμα να μπει στο πρόγραμμα ναυπήγησης πλοίων του γαλλικού ναυτικού, γνώριζε ότι οι πρώτες Belh@rra που θα παραλάβει θα είναι «δίδυμες» με εκείνες του Marine Nationale και τίποτα δεν θ’ άλλαζε στην σχεδίαση και τα ηλεκτρονικά του πλοίου.