Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022


 

 Στην “Ασπίδα της Μεσογείου” συμμετέχει και το Πακιστάν που βοηθά την Άγκυρα στα σχέδια της Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Η Τουρκία παίζει με την “φωτιά”, ειδικά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφού προσπαθεί να ακυρώσει NAVTEX που εξέδωσε  η αρμόδια υπηρεσία Λάρνακας, για βολές με πραγματικά πυρά  και εκτοξεύσεις αντι-πλοϊκών πυραύλων, δυτικά και Ανατολικά της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον σταθμό της Αττάλειας, οι ρωσικές βολές πολεμικών πλοίων θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του Φεβρουαρίου δυτικά και ανατολικά της Κύπρου.

Οι Τούρκοι ''έπιασαν'' στο στόμα τους και τον Εθνικό μας Ύμνο- «Η Ελλάδα δεν λογίζεται ως κράτος – Ήταν επαρχία μας»!

 

Σε μια, λοιπόν, άθλια προσπάθεια να εξισωθεί η σφαγή εκατομμυρίων Ελλήνων και άλλων εθνοτήτων της Ανατολίας, με την περιγραφή ιστορικών γεγονότων, το τουρκικό μέσο κατηγορεί τον… Εθνικό μας Ύμνο

Τα ίδια και τα ίδια οι Τούρκοι…συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προκλήσεις τους προς πάσα κατεύθυνση!

Αυτή τη φορά τους ενόχλησε τους γείτονες και ο Εθνικός μας Ύμνος!  «Περιέχει στίχους μίσους κατά της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα  “Ακσαμ”, υπό τον τίτλο “Μιλάνε αυτοί που έκαναν εθνικό ύμνο τις θηριωδίες τους”.

Στρατηγός Λουκόπουλος: Τρία ερωτήματα και τρεις παρατηρήσεις για την "ρωσική εισβολή"

 

Τρία απλά ερωτήματα, τρεις απλές παρατηρήσεις παραθέτει σχετικά με το μέγιστο θέμα των ημερών ο ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας-ΠΕΜΑΣ. 

Η Κίνα, η Ταϊβάν και το παράνομο “αεροδρόμιο” της Τύμπου: Κι εάν δεν λειτουργήσουν τα ΜΟΕ πώς θα τα μαζέψουν;

  

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το ρίσκο είναι μέρος της πολιτικής, κομμάτι της τακτικής. Αλλά όταν γίνονται τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να υπολογίζεται τόσο η επιτυχία του εγχειρήματος όσο και η αποτυχία.

Οι επιπτώσεις και το κόστος μιας αποτυχίας θα πρέπει να επιμετρούνται. Και με την πρόταση της κυπριακής Κυβέρνησης για το αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου, το ρίσκο είναι μεγάλο. Κυρίως όταν διά των ασαφειών, αλλά και των κενών, μπορεί η άλλη πλευρά, που δεν διακρίνεται για την «εποικοδομητικότητά» της, να εκμεταλλευθεί την πρόταση για προώθηση των σχεδιασμών της.

Η Τουρκία θα προσπαθήσει να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάνης – Σ.Καλεντερίδης

Η Ελλάδα απαντά με εγρήγορση των Ενόπλων Δυνάμεων στις προκλήσεις διαρκείας της Τουρκίας: “Αστακοί” τα νησιά

 


 

Μπορεί το επίπεδο της ρητορικής από τους Τούρκους αξιωματούχους να έχει φτάσει σε ευθείες απειλές, όπως αυτή που εξαπέλυσε πριν δυο 24ωρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ωστόσο στο πεδίο- αν εξαιρέσει κανείς τα γεγονότα με τις υπερπτήσεις– όπως επισημαίνεται από στρατιωτικές πηγές, οι νευρικοί γείτονές μας δείχνουν προσεκτικοί.

Βεβαίως οι πτήσεις των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, για τις οποίες έγιναν ιδιαίτερες αναφορές και κατά τη συζήτηση των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αποτελούν τη νέα μορφή απειλής που πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί, διπλωματικά αλλά κυρίως επιχειρησιακά.