Την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο. «Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στα πρόσφατα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022
Ισραηλινά ΜΜΕ: Τι φοβάται περισσότερο ο Ερντογάν από μια σύγκρουση στην Ουκρανία
«Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz με έδρα το Ισραήλ, έγραψε ότι αυτό που φοβάται περισσότερο ο Ερντογάν από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι κυρώσεις που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία», σημειώνει η τουρκική Cumhuriyet.
Oι κινήσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα προσφέρθηκε να είναι μεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών, αναλύθηκαν από τον ισραηλινό Τύπο.
Ο αρθρογράφος της Haaretz και ειδικός στη διπλωματία, Ζβι Μπαρέλ [Zvi Bar'el], αξιολόγησε τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή.
Η σκληρή δήλωση Πούτιν που μετέτρεψε τις πολεμικές απειλές της Δύσης σε…κυρώσεις-Βίντεο
Ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν μετά από τη συνάντηση του με τον Γάλλο ομόλογο του Ε.Μακρόν, δείχνει ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων της . Κι αυτό μάλλον έχει γίνει κατανοητό στην Ουάσινγκτον που σήμερα απέσυρε και τους τελευταίους 160 Αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές που βρίσκονταν στην Ουκρανία.
Συνεπώς ο πόλεμος που όλοι προαναγγέλουν και ανακοινώνουν δεν είναι εύκολο να προκύψει ακόμη κι αν ο Πούτιν αποφασίσει να δώσει εντολή εισβολής στην Ουκρανία. Η μοναδική αντίδραση που θα έχει θα είναι οικονομικές κυρώσεις.
Στρατηγός Δασκαλάκης, για Ουκρανία: Έχουμε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν σήμερα τον επικαλούμενο «υβριδικό πόλεμο»
Με αφορμή όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ απευθύνθηκε λόγω και της ειδικής του γνώσης στον κ. Ιπποκράτη Δασκαλάκη, Αντιστράτηγο (εα) και Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο*.
Το ερώτημά μας ήταν ένα:
Η Ελληνική Στρατιωτική Αεροπορία μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και η είσοδος στον Α΄ΠΠ
Η περίοδος της Στρατιωτικής Αεροπορίας μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, αποτελεί ένα από τα πλέον ουσιώδη κεφάλαια της αεροπορικής ιστορίας στην Ελλάδα, καθώς στην χρονική περίοδο μεταξύ 1914 και 1918 τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη του αεροπορικού Όπλου στη χώρα μας.
Λίγο νωρίτερα στις 16 Αυγούστου 1913, η πόλη της Θεσσαλονίκης ορίστηκε ως η έδρα του «Λόχου Αεροπορίας» που υπαγόταν στο Μηχανικό και τελούσε υπό τις διαταγές του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού. Από την 23η Δεκέμβριου 1913 κα μετά ο «Λόχος Αεροπορίας» υπήχθη στο Υπουργείο Στρατιωτικών με Διοικητή τον Λοχαγό Δημήτριο Καμπέρο και έδρα το αεροδρόμιο Λεμπέτ στη σημερινή Ευκαρπία.
Σε τεντωμένο σκοινί η κρίση στην Ουκρανία – Νέες προειδοποιήσεις από ΗΠΑ, Βρετανία
Σε τεντωμένο σκοινί εξακολουθεί να ακροβατεί η κρίση στην Ουκρανία, με τις δυτικές χώρες να εντείνουν τις προειδοποιήσεις τους για ρωσική εισβολή, απομακρύνοντας τους πολίτες τους από τη χώρα και τη Μόσχα να αρνείται σταθερά ότι έχει πρόθεση για στρατιωτική κίνηση.
Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, επανέλαβε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ότι ο κίνδυνος μίας εισβολής είναι υψηλός και επικείμενος ώστε να δικαιολογήσει την απομάκρυνση της πλειονότητας του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο, την οποία ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Ν.Χαρδαλιά – Ζήτησαν να απομακρυνθεί
Ενώ πετούσε πάνω από Αγαθονήσι και Καλόλιμνο
Παρενόχληση υπέστη το ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά, στο Ανατολικό Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο που τον μετέφερε, βρισκόταν πάνω από Αγαθονήσι, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι όταν οι γείτονες μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία γιατί «πετάει σε αποστρατικοποιημένη περιοχή».