Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

" ΟΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ CAUSUS BELLI ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΣΙΩΝ"

Η Συμφωνία της Ελλάδας το 2020 και με βάση την UNCLOS,  για καθορισμό των ορίων των   θαλάσσιων  ζωνών με την Ιταλία και την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ξύπνησαν τα αντανακλαστικά των αξιωματούχων  της Άγκυρας, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουν όλο και πιο συχνά  την απειλή πολέμου,  σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια. Πρόκειται για το γνωστό causus belli, που η Τουρκία το ανήγαγε σε   «θεσμό» - παράνομο, βέβαια -   το 1995, όταν η εθνοσυνέλευση εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στην περίπτωση της επέκτασης, έστω και στρατιωτικά. Πρόσφατα , ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε την απειλή προειδοποιώντας την Χώρα μας   «να μην κάνει το λάθος και θεωρήσει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέκταση». 

Στρατηγός Φράγκος για ρεπορτάζ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Καιρός ήταν να γίνει πράξη ο νέος ναύσταθμος στο Βόλο

  Προχωρούν οι διαδικασίες για τον Ναύσταθμο του πολεμικού ναυτικού στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Από τον Βόλο πιθανόν και με τις Φρεγάτες Belhara και με τα Zubr θα ελέγχουμε το Αιγαίο μας…μόνοι μας. Έχει ξεκινήσει ήδη, ο σχεδιασμός για την δημιουργία ενός τρίτου ελληνικού ναυστάθμου στο Βόλο για να ελέγχει το Αιγαίο.

Με αφορμή τα νέα προγράμματα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού με την αγορά Τριών Φρεγατών Belhara, καθώς και των τριών ή τεσσάρων Κορβετών Gowind, έχουμε αυτόματα την ανάγκη νέων ναυτικών βάσεων.

Ο Ερντογάν παρακαλεί το Ισραήλ να ακυρώσει τα F-35A για την Ελλάδα-Μόνο το 50% των τουρκικών αεροσκαφών είναι επιχειρησιακό

 


 

Δεν μπορεί να παραμείνει επιχειρησιακός ο στόλος των τουρκικών μαχητικών F-4E Terminator 2020

Σύμφωνα με το independentpersian.com, η Τουρκία έχει “γονατίσει” στο Ισραήλ, με στόχο να επιτύχει ισραηλινή μεσολάβηση για να εμποδιστεί η πώληση μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35A ( που είχε παραγγείλει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία) στην Ελλάδα, και να πετύχει  την πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16C και D-Block Viper   για λογαριασμό της.

Ο Πούτιν έβαλε στο μακρύ τραπέζι και τον Σολτς: Τι ώρα θα άρχιζε ο πόλεμος; το ειρωνικό του ερώτημα

 

 

Στην συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Γερμανό Καγκελάριο Ολαφ Σολτς που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Κρεμλίνο, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της σημερινής κρίσιμης ημέρας στην κρίση μεταξύ Μόσχας και Δύσης για την Ουκρανία.

Ωστόσο, από νωρίς το πρωί εμφανίστηκαν δείγματα διαλλακτικότητας της Ρωσίας καθώς ανακοινώθηκε η απόσυρση δυνάμεων από την “πρώτη γραμμή” με την Ουκρανία – κάτι που λίγες ώρες αργότερα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ανεβαίνει το επίπεδο επιφυλακής στις ΕΔ μπροστά στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων

 

 

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ - 
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση έχουν δώσει οι επιτελείς του «Πενταγώνου» μπροστά στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων - Η τουρκική επιθετικότητα και οι αναφορές της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έχει ανεβάσει κατακόρυφα τα επίπεδα επιφυλακής στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Το μπαράζ προκλητικών και ανυπόστατων αξιώσεων από τους τούρκους αξιωματούχους - όπως της σύνδεσης της αποστρατιωτικοποίησης με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών - αλλά και η αύξηση των παραβιάσεων στο Αιγαίο, πλέον και με UAV's, έχει ανεβάσει τα επίπεδα επιφυλακής και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ουκρανία: Μερική απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων με ειρωνία από τη Μόσχα: «Ντροπιάστηκε η προπαγάνδα της Δύσης»

 

 

Οι αντιφάσεις μεταξύ αποκλιμάκωσης και ρωσικής εισβολής πληθαίνουν, με τη Μόσχα να δίνει «ευκαιρία στον διάλογο» με μερική απόσυρση στρατευμάτων και δεσμεύσεις ότι «το ίδιο θα γίνει και στα σύνορα με τη Λευκορωσία καθώς ολοκληρώθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις». H «εκδοχή της ρωσικής εισβολής ανά πάσα στιγμή» παραμένει ωστόσο στο «οπλοστάσιο» της δυτικής διπλωματίας. Στην αντεπίθεση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε:

«Ντροπιάστηκαν χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός»

Με αυτό το σχόλιο η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε ότι «η 15η Φεβρουαρίου του 2022 θα περάσει στην ιστορία ως η μέρα που απέτυχε η πολεμική προπαγάνδα της Δύσης».