Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Σκηνικό πολέμου στην Ουκρανία – Ρωσική εισβολή βλέπουν πάλι οι ΗΠΑ

 

 Γράφει η Λυγερού Νεφέλη

Σκηνικό πολέμου στην Ουκρανία. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς από Ρώσους αυτονομιστές το πρωί του Σαββάτου στην Ανατολική Ουκρανία, όπου η κλιμάκωση της βίας αυτή την εβδομάδα προκαλεί ανησυχίες, ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την πλευρά της Ρωσίας.

«Κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, ένας Ουκρανός στρατιώτης τραυματίσθηκε θανάσιμα από θραύσμα οβίδας», επιβεβαίωσε η στρατιωτική διοίκηση στην Ανατολική Ουκρανία. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στην ιστοσελίδα του στο Facebook ότι έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός από τους Ρώσους αυτονομιστές σήμερα το πρωί, συγκριτικά με 66 περιπτώσεις το προηγούμενο 24ωρο.

ΙΕΡΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΕΥΤΟΛΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ.

 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΘΡΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΥΡΡΕΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.


Του  Αντωνίου Αντωνά


Σοφές πατριωτικές ρήσεις του Στρατηγού μας.

Η αποστολή του Στρατού είναι η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδος.

Οποιεσδήποτε κοσμογονικές αλλαγές και αν επέλθουν στην ανθρωπότητα, η αποστολή του Στρατού δεν μπορεί να αλλάξει.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μειώσει την θωράκιση της Πατρίδας, ούτε να μειώσει ή διακινδυνεύσει την ασφάλεια της Χώρας.

Επομένως χωρίς ν’ αλλάξει στις βασικές αρχές ο Στρατός πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις διαταγές, προσαρμόζοντας τα μέσα, την εκπαίδευση και τις γνώσεις στα σύγχρονα δεδομένα κάθε εποχής.

Η Αποστολή του Αξιωματικού στο πόλεμο και την ειρήνη.

Τους ξεσκέπασε ο Γιάννης Μάζης !

 

Θα επιβεβαιωθούν οι Αμερικανοί για τη ρωσική εισβολή; Ή θα διαψευστούν όπως συνέβη με τα χημικά του Ιράκ; Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

US Secretary of State Antony Blinken (L) and German Federal Minister for Foreign Affairs Annalena Baerbock speak during a panel discussion at the 58th Munich Security Conference (MSC) in Munich, Germany, 18 February 2022. EPA, RONALD WITTEK

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι βρισκόμαστε στη φάση εκτέλεσης του σεναρίου για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Εννοούν του σεναρίου της προβοκάτσιας. Αυτό υποστήριξε και ο υπουργός Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Σε λίγο, στις 9.30 ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ενημερώσει ξένους ηγέτες για τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες, ιδιαίτερα για το σενάριο της προβοκάτσιας.

Θα μιλήσει με τους ηγέτες του Καναδά, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, και της Βρετανίας. Θα λάβουν επίσης μέρος η πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Παρεμβάσεις μηχανικών και μαχίμων του ΠΝ στο «χτίσιμο» των Belh@rra: Δέκα στελέχη στο Λοριάν με όπλο την τεχνογνωσία

 

 Πάνω στην πρώτη Belh@rra ΗΝ, που ήδη τα πρώτα ελάσματα χάλυβα έχουν κοπεί στο ναυπηγείο του Λοριάν, θα εστιάσουν την προσοχή τους, άμεσα, περίπου δέκα έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τεχνικό κλιμάκιο από τον στόλο και το ναυτικό Επιτελείο ετοιμάζει τις αποσκευές του ώστε να «στρατοπεδεύσει» στο Γαλλικό ναυπηγείο και να έχει πλήρη εικόνα για το «χτίσιμο» της Ελληνικής ψηφιακής φρεγάτας. Ξεκαθαρίζεται μάλιστα ότι αυτοί οι Αξιωματικοί δεν θα είναι απλοί παρατηρητές στην κατασκευή της νέας φρεγάτας, αλλά οι παρεμβάσεις τους- σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λαμβάνουν από την Αθήνα– θα βοηθήσουν σημαντικά στην ολοκλήρωση του Ελληνικού απαιτητικού σχεδίου.

"Εφυγε" ο Στρατηγός μας, ο Γιάννης Ασλανίδης !

 

 
Έφυγε από τη ζωή ο Στρατηγός μας , ο φίλος μας, αυτός ο πολυγραφότατος συγγραφέας που με  τα άρθρα του συνέχιζε την αστείρευτη προσφορά του προς την πατρίδα.

Τα θαυμάσια άρθρα του δημοσιεύθηκαν παντού και η http://www.omada-21.gr/ είχε και αυτή την τιμή να δημοσιεύσει αρκετά από αυτά!Μερικά από τα άρθρα του:

Οι αρετές των Ελλήνων

 Η Αθλητική Παιδεία και η Βία στα Γήπεδα

 Οι Πλαστογράφοι της Ελληνικής Ιστορίας 

Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ-ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ (1878) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΙΛΙ-ΝΤΕΝ (1903)