Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκία: Δοκιμάζει διαρκώς τα όρια της Ελλάδας

 

Την εκτίμηση πως η Τουρκία στοχεύει να δοκιμάσει τα όρια της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ελλάδας, εκφράζουν πολιτικοί αναλυτές της γειτονικής χώρας, και τα δεδομένα δείχνουν πως τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2023, αυτή η «πίεση» θα συνεχιστεί σε επίπεδα ρητορικής, θεωρίας αλλά και συγκεκριμένων ενεργειών.

Τονίζουν, δε, πως σημαντική λεπτομέρεια στις βλέψεις και στους στόχους της Αγκυρας κρύβεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας που μιλάει για «229 παραβιάσεις του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών από θαλάσσια και εναέρια μέσα της Ελλάδας».

Τη δι-κοινοτικότητα την εισήγαγε ο Υπ.Αποικιών και όχι ο Κίσινγκερ. Η υπουλότητα, η κακία, και ο ανθελληνισμός του Φόρειν ΄Οφις

 20/2/2022

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Διάβασα την συνέντευξη του Δρ. Γουίλιαμ Μάλινσον  στον «Φ» 13.2.2022 της Ξένιας Τούρκη, με τίτλο « Ο ύπουλος ρόλος του Χένρι Κίσινγκερ στο ζήτημα της Κύπρου»  και λυπάμαι να παρατηρήσω τα ακόλουθα.

https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/1399437/o-ypoylos

Να τονίσω όμως,  ότι αναγνωρίζω την έρευνα του κ. Μάλλινσον τον οποίο γνώριζα στο Λονδίνο μόλις την άρχισε και συναντιόμασταν στο Εθνικό Αρχείο,  και στην συνέχεια πρόβαλε ορισμένα από τα σκοτεινά χαρακτηριστικά της βρετανικής και αμερικανικής πολιτικής. Παράλληλα όμως, προβληματίζει η έμφαση που δίνει στον Κίσινγκερ για τον οποίο δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία και ενόσω παραδέχεται ότι είναι συν-υπεύθυνος (co-responsible) για την διευκόλυνση της τουρκικής επιθετικότητας το 1974 , αλλά όχι  όσο συν-υπεύθυνος είναι ο βρετανός τότε ομόλογός του Τζέιμς Κάλλαχαν.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, το μεγάλο λάθος

 

+ Στρατηγου Ιωάννου Ασλανίδη

              
Το κείμενο αυτό είναι γραμμένο, για να τιμήσουμε τους πατριώτες των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της πατρίδος μας και όλου του κόσμου, που παρακαλούσαν τον τότε Πρωθυπουργό της Πατρίδος μας, να μην υπογράψει το ανιστόρητο και εθνικά προδοτικό Σύμφωνο των Πρεσπών (25-1-19).

 Οι μεγάλοι αυτοί πατριώτες των συλλαλητηρίων, αγνόησαν την εθνομηδενιστική προπαγάνδα κάποιων Μ.Μ.Ε. χαρακτηριζόμενοι ως “ακροδεξιοί” και ως “Γραφικοί”που συμμετείχαν με πολύ υψηλό Πατριωτικό αίσθημα ευθύνης.

Όλα πάνε καλά στα ελληνοτουρκικά και γι΄ αυτό πάμε σε νέο κύκλο διερευνητικών! Τι θα συζητήσουμε;

 


«Στις 22 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα στην Αθήνα ο 64ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών», ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ…

Η λογική του «καλού παιδιού» που κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τους «προστάτες» του και να μην προκαλέσει καν την υποψία ότι «επαναστατεί» , έχει διαβρώσει για καλά την ελληνική πολιτική στο θέμα των ελληνοτουρκικών.

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά είναι εξαιρετικά άσχημη και δύσκολη, με την Τουρκία να επιτίθεται σε όλα τα επίπεδα, προσπαθώντας να ανοίξει θέματα ανήκουστα! Ποιος θα πίστευε ότι θα φθάναμε στο σημείο να ακούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των μεγάλων νησιών του Αιγαίου…

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν το Ντόνετσκ και η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση!

 

 

Ουκρανοί βομβαρδίζουν περιοχές όπου ζουν ρωσόφωνοι αλλά η ΕΕ καλεί την Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση!

Η ΕΕ καταδικάζει τη χρήση βαρέος οπλισμού και τον βομβαρδισμό αδιακρίτως περιοχών όπου ζουν άμαχοι στην ανατολική Ουκρανία, που αποτελούν σαφή παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ, και καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση. «Η μαζική συγκέντρωση δυνάμεων από τη Ρωσία μέσα και γύρω από την Ουκρανία παραμένει πολύ ανησυχητική.

Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Χάρις: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης από την τουρκική προκλητικότητα

 


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, συζήτησαν όλο φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται «στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ» όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ακήρυχτος πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας - Η επόμενη κίνηση στη γεωπολιτική σκακιέρα - «Παίγνια πολέμου» και στη Μεσόγειο

Η τουρκική Αεροπορία εκπαιδεύεται να πετάει στα… 30.000 πόδια πάνω από την θάλασσα

  Εκπαίδευση για πτήσεις σε ύψος ...30.000 έως 35.000 ποδών πραγματοποίησαν 8 F-16 της τουρκικής Αεροπορίας. 

Τα αεροσκάφη που πραγματοποίησαν την εκπαίδευση ανήκουν στην 5η Πτέρυγα Μάχης της τούρκικης Αεροπορίας  με έδρα την Merzifon (Μερζιφούντα) στην βορειοανατολική Τουρκία.