Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΟΥΣΟΥ


Γράφει ο Στρατηγός κ. Θεόκλητος Ρουσάκης

Τιμούμε σήμερα την μνήμη του Ευπατρίδη Στρατηγού των Καταδρομών, Γεωργίου Καρούσου (1928-2005), που πριν από 17 χρόνια σαν σήμερα ξεκίνησε την τελευταία ΄΄ πορεία του΄΄ προς την Αθανασία. Πρόκειται για ένα σπάνιο Στρατιωτικό Ηγέτη και Άνθρωπο, που με τους αγώνες του και το αίμα του, μαζί με άλλους ισαξίους συναγωνιστές του, δημιούργησαν τον μοναδικό θρύλο του Λοκατζή στα πεδία των Μαχών κατά τη διάρκεια του εσωτερικού πολέμου όπως έλεγε και ο ίδιος .
Υπηρέτησε ως εθελοντής αντάρτης από την ηλικία των 15 ετών από το 1943 στις Εθνικές ομάδες του Ναπολέοντα Ζέρβα και μετά την απελευθέρωση κατετάγη το 1948 ως Ανθυπολοχαγός Διμοιρίτης στην Γ΄ Μοίρα Καταδρομών. Συμμετείχε σε 97 μάχες, όλες νικηφόρες κατά των εχθρών της Πατρίδος.
Το 1954, ως Υπολοχαγός, καλείται από τον Σχη Γρίβα Διγενή στην Κύπρο και εντάσσεται στην ΕΟΚΑ συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες της.

Πού οδηγεί ο τυφλός αντιρωσισμός – Ο Πούτιν και η δυτική υποκρισία

 Από χθες το βράδυ και ενώ η ο πλανήτης θυμίζει επικίνδυνα το 1914, καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τα διεθνή συστημικά ΜΜΕ, όπως και από τα εγχώρια, να βρούμε το νέο Χίτλερ στο πρόσωπο του Πούτιν και ο αντιρωσισμός να αναγορευθεί σε νέο δόγμα. Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως: οι ΗΠΑ και οι υποτακτικοί τους είχαν ανακαλύψει τον Χίτλερ, παλιότερα στο πρόσωπο του Σαντάμ Χουσεϊν, του Μουαμάρ Καντάφι, του Χομεϊνί, του Άσαντ και πολλών άλλων. Λίαν συντόμως σε νέο Χίτλερ θα αναγορευτεί και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι.

Αν ακούσει κανείς μάλιστα τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, όπως και μεγάλου μέρους της εδώ αντιπολίτευσης, είναι λες και ξαφνικά το διεθνές δίκαιο καταλύθηκε χθες.

Γιατί ο Πούτιν «πάτησε το κουμπί»; Οι τεράστιες ευθύνες των ΗΠΑ και της άβουλης Ευρώπης-Ανάλυση

 

 

Γιατί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πάτησε τώρα το κουμπί», χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική απειλή ως αιχμή του δόρατος μιας επιθετικής διπλωματίας που προς το παρόν τουλάχιστον τον καθιστά πρωταγωνιστή των εξελίξεων;

Η ανάλυση από την εφημερίδα Le Monde Diplomatique νομίζουμε ότι απαντά στα περισσότερα από τα ερωτήματα που όλοι μας έχουμε. Η βασική απάντηση όπως θα διαβάσετε είναι ότι οι ΗΠΑ και η άβουλη Ευρώπη τον οδήγησαν στην «επιθετική πολιτική». Η ανάλυση μας υπενθυμίζει γεγονότα που μάλλον έχουμε ξεχάσει. Γεγονότα που μας πάνε αρκετά χρόνια πίσω και βάζοντας τα στη σιερά καταλαβαίνουμε ότι αυτά που σήμερα ζούμε είναι μάλλον αναπόφευκτα.

Η ανάλυση είναι πολύ διαφωτιστική και χρήσιμη. Ειδικά για όσους στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση Ρωσίας-Δύσης ως …ποδοσφαιρικό αγώνα και έχουν πάρει θέση στην κερκίδα υπερασπιζόμενοι τη μία ή την άλλη πλευρά.

Ό,τι έκανα έκανα, ελάτε τώρα να τα βρούμε όπως με βολεύει: Το «έξυπνο» μήνυμα Πούτιν στη Δύση

 


 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι διατεθειμένος να βρει «διπλωματικές λύσεις» με τους Δυτικούς για την αποκλιμάκωση της κρίσης γύρω από την Ουκρανία, όμως επέμεινε ότι τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας του είναι «αδιαπραγμάτευτα».

Την ίδια ώρα όμως δορυφορικές εικόνες καταγράφουν νέα ανάπτυξη 100 και πλέον στρατιωτικών οχημάτων και το στήσιμο δεκάδων σκηνών για στρατιώτες στη νότια Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, .

Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar, η οποία παρακολουθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα, δεν υπήρχε τρόπος να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι αρετές των Ελλήνων
 +Αντιστρατήγου Ιωάννη Μ. Ασλανίδη

 -Η Επιβίωση της Ελληνικής Φυλής ανά τους αιώνες παρά τα τεράστια προβλήματα αφανισμού που αντιμετώπισε, οφείλεται στα φυλετικά χαρίσματα και γνωρίσματα θετικά και αρνητικά τα οποία διατηρήθηκαν επί χιλιετίες και μέχρι σήμερα.

-Η Ελληνική Ιστορία, ανάγλυφα μας παρουσιάζει, την θετική ή την αρνητική επίδραση στην εξέλιξή του Ελληνικού Κράτους και γενικότερα της Ελληνικής φυλής.

 Τα φυλετικά μας γνωρίσματα, είναι:

ΠΡΩΤΟ Ν Εθνική μας Γλώσσα, την οποία διατήρησαν οι Έλληνες μέχρι σήμερα με την φυσική της εξέλιξη, παρά τις αναρίθμητες επιδρομές βαρβάρων και αιώνων σκλαβιάς.

Άψε σβήσε αντίδραση για τη Ρωσία, στα πούπουλα η κατοχική Τουρκία: Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τα δυο μέτρα και δυο σταθμά


Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μετά από μια περίοδο αφωνίας, εμφανίσθηκε στο προσκήνιο ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ. Λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του, όχι για ένα κράτος-μέλος που δεχόταν και συνεχίζει να δέχεται επίθεση, αλλά για την Ουκρανία.

Το ουκρανικό πρωτίστως αφορά τα στρατηγικά παιχνίδια των Αμερικανών και των Ρώσων και η Ε.Ε. σύρεται από την Ουάσινγκτον. Ο κ. Μπορέλ, που έτυχε και ενημέρωσης από τον Κύπριο υπουργό για τα ΜΟΕ, έχοντας προφανώς την προσοχή στο Κίεβο και τη Μόσχα, έσπευσε μετά το Συμβούλιο να μοιράσει προειδοποιήσεις και να δηλώσει «ετοιμότητα»:

Πούτιν και Ερντογάν με κοινούς στόχους: Απουσιάζει η ενιαία εξωτερική και κατά προέκταση αμυντική πολιτική της Ε.Ε.

 

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Διπλά δυσάρεστη εξέλιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των επαρχιών της Ανατολικής Ουκρανίας Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ. Από τη μια, γιατί άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για μια θερμή εξέλιξη στο μέτωπο αντιπαράθεσης Ουκρανίας – Ρωσίας, και από την άλλη γιατί δημιουργεί προηγούμενο για τις αναθεωρητικές και επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ήδη τα τανκς του Πούτιν προελαύνουν στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας την εισβολή αυτή ως “ειρηνευτική επιχείρηση”. Ανάλογο χαρακτηρισμό, για να θυμηθούμε τον Ιούλιο του 1974 είχε κάνει για την εισβολή στην Κύπρο από τα τουρκικά στρατεύματα ο Ετσεβίτ. Και έκτοτε οι εκάστοτε αξιωματούχοι της Άγκυρας χρησιμοποιούν το ίδιο χαρακτηρισμό.