Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Παντού στον κόσμο διαδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας: “Σταματήστε τον πόλεμο” το κεντρικό σύνθημα

 

 

Εν μέσω μιας «θάλασσας» από γαλαζοκίτρινες σημαίες της Ουκρανίας και πανό, διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον ουκρανικό λαό σήμερα και κάλεσαν τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το Κίεβο, να τιμωρήσουν τη Ρωσία και να αποφύγουν μια ευρύτερη σύρραξη.

Εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν τη βροχή και διαδήλωσαν στο Σίδνεϊ, φωνάζοντας η «Ουκρανία θα επικρατήσει», την ώρα που διαδηλωτές στο Τόκιο αξίωναν την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μάχες εκ του συστάδην στα τρία μέτωπα του πολέμου

 


 Συνεχίζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Ουκρανικό έδαφος. 

Οι Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξακολουθούν την προέλαση τους, και έχουν φθάσει πλέον σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του Κιέβου, τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο.

Δ.Σταθακόπουλος: Οι αντικατοπτρισμοί της ιστορίας και οι διαφορετικές ερμηνείες του Διεθνούς Δικαίου

 


Δημήτρης Σταθακόπουλος είναι οθωμανολόγος-τουρκολόγος, συγγραφέας αρκετών σχετικών βιβλίων. Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου

O Πούτιν: Απειλεί Φινλανδία και Σουηδία αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ !

Εάν δεν πρόκειται για κακό όνειρο τότε η παγκόσμια δημοκρατική κοινότητα θα πρέπει να σκεφθεί πολύ σοβαρά την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην ηγεσία της Ρωσίας.

Μετά την απρόκλητη επίθεση κατά της Ουκρανίας με μοναδικό στόχο να ανρέψει πάσει θυσία και ανεξαρτήτως κόστους την εκλεγμένη ηγεσία τώρα η Ρωσία απειλεί ανοικτά τη Φινλανδία και τη Σουηδία με «πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» εάν κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι η Σουηδία και η Φινλανδία, είναι χώρες-εταίροι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όχι όμως και μέλη του.