Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Γιατί είναι σημαντικό το Τσερνόμπιλ για τη Ρωσία

 


Ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις έδωσαν μάχη την Πέμπτη για τον έλεγχο του Τσερνομπίλ, του ακόμη ραδιενεργού τόπου του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στον κόσμο και παράγοντα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.
"Οι υπερασπιστές μας δίνουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986", έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από την κατάληψη του παροπλισμένου πυρηνικού εργοστασίου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αλλά γιατί να θέλει κανείς ένα μη λειτουργικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής που περιβάλλεται από χιλιόμετρα ραδιενεργού εδάφους;

Ρωσία: Περιμένουμε τους Ουκρανούς για συνομιλίες στη Λευκορωσία

 

 

Η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι μέλη ρωσικής αντιπροσωπείας βρίσκονται ήδη στη Λευκορωσία, όπου και θα έχουν συνομιλίες με Ουκρανούς ομολόγους τους. 

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την ουκρανική πλευρά. 

https://www.naftemporiki.gr/

LIVEBLOG: Στο Χάρκοβο ο ρωσικός στρατός, στη Λευκορωσία αντιπροσωπεία για διαπραγματεύσεις

 


 

Τεράστιες εκρήξεις φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο νωρίς την Κυριακή, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται έναντι των ρωσικών δυνάμεων να καταλάβουν την πρωτεύουσα.

Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας την Πέμπτη, δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ στο CNNi. Ουρές σχηματίζονται στις συνοριακές διαβάσεις προς Πολωνία και Ουγγαρία.

Απέτυχαν, για μία ακόμη νύχτα, να εισέλθουν στο Κίεβο οι Ρώσοι: Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται με σφοδρότητα…

 


Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αντιμετωπίζει «σκληρότερη από την αναμενόμενη» αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό καθώς εντοπίστηκαν και απροσδόκητες δυσκολίες στον εφοδιασμό των δυνάμεών του ρωσικού στρατού.

Τα παραπάνω δήλωσαν στο CNN δύο ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι με άμεση γνώση της κατάστασης επί του εδάφους. Είναι γεγονός ότο οι Ρώσοι εισβολείς δεν κατάφεραν να εισέλθουν ακόμα στο Κίεβο και σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη.