Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό!


Oι Ουκρανοί λένε ότι την βύθισαν οι ίδιοι για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων

Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ουκρανικού Στόλου στην Οδησσό όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε επίσης ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια ουδέποτε πέρασε στον έλεγχο των Ουκρανών, αλλά ότι η ρωσική φρουρά που είχε εγκατασταθεί εκεί δέχτηκε επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις η οποία εν τέλει απετράπη.

Η ουκρανική φρεγάτα Hetman Sahaidachny καταστράφηκε από έκρηξη ακριβώς στο λιμάνι της Οδησσού κάτι που επιβεβαιώνεται από σχετικές φωτογραφίες.

Kλείνει για έναν μήνα ο εναέριος χώρος του Έβρου - Φοβούνται για κάτι στην Αλεξανδρούπολη; Πηγή:

 

Γιώργος Διονυσόπουλος

Κλειστός για όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη από αύριο ο εναέριος χώρος στην περιοχή του Έβρου με αφορμή και την πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία η Ρωσία
Πιο συγκεκριμένα, με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απαγορεύει από την 1η έως και την 28η Μαρτίου όλες τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον Νομό Εβρου, με εξαίρεση μόνο για τα αεροσκάφη τα οποία έχουν νωρίτερα καταθέσει και λάβει ειδική άδεια προκειμένου είτε να διέλθουν από τον εναέριο χώρο της περιοχής, είτε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η αποκλειστική συνέντευξη του Ρώσου Πρέσβη στο ΣΙΓΜΑ

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες για τα πυρηνικά εργοστάσια - "Το NATO δεν θέλει σύγκρουση με την Ρωσία"15:02

Στόλτενμπεργκ: "Υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι στην Ουκρανία για σημαντική επιδείνωση της κατάστασης λόγων των επιθέσεων από την Ρωσία"

1 λ. πριν15:02

Στόλτενμπεργκ: "Το ΝΑΤΟ θα εχει πιο στενές σχέσεις με τη Φινλανδία και τη Σουηδία"

Οπλισμός δισεκατομμυρίων των ΗΠΑ έφτασε στους Ουκρανούς: Και ο φόβος ότι μπορεί να πέσει στα χέρια του Πούτιν… Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου


 Το Πεντάγωνο συνέχισε και σήμερα την προμήθεια στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, και είναι βέβαιο, μάλιστα, ότι τα αμερικανικά όπλα φτάνουν σε ουκρανικά χέρια. Αυτό υποστηρίζουν οι επιτελείς του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Η Δύση υποστηρίζει τη χώρα για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή. Είναι χωρίς αμφιβολία εισβολή αυτό που βιώνει η Ουκρανία. Σκοτώνονται κάθε ώρα και στιγμή άνθρωποι. Ένα εκατομμύριο είναι ήδη πρόσφυγες.

Με δυσκολεύει πολύ το αφήγημα της Ρωσίας για να δικαιολογήσει την εισβολή αυτή. Διότι μοιάζουν όλα, είναι ίδια και απαράλλακτα με τις δικαιολογίες που ακούμε ακόμα και σήμερα από την κατοχική Τουρκία. Τι λέει ακριβώς;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από το χτύπημα στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια

  Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα εκτυλίχθηκαν στο πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπόριζια της Ουκρανίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες, οπότε σύμφωνα με το Κίεβο ένα κτίριο χτυπήθηκε από πυρά του ρωσικού στρατού με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν τη νύχτα φαίνεται το κτίριο να φλέγεται και εισερχόμενα πυρά, προτού μια μεγάλη σφαίρα πυράκτωσης φωτίσει τον ουρανό. Στη συνέχεια εκρήγνυται δίπλα σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.