Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει ΝΑΤΟ λαγνεία -Η αποστολή οπλισμού μας κατέστησε εχθρό της Ρωσίας -Μάζης

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NTociOFrSrk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Η Ρωσία συνδέει τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν με τις κυρώσεις εναντίον της από τη Δύση Η Ρωσία ζήτησε από την Ουάσιγκτον γραπτές εγγυήσεις ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία δεν θα βλάψουν τη συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με παγκόσμιες δυνάμεις, την οποία η Τεχεράνη και η Ουάσιγκτον επιδιώκουν να αναβιώσουν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Υπάρχουν προβλήματα από τη ρωσική πλευρά», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου, «ζητήσαμε από τους Αμερικανούς ομολόγους μας γραπτές εγγυήσεις (…) ότι οι κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν το δικαίωμά μας για πλήρες και ελεύθερο εμπόριο, οικονομία, επενδύσεις και τεχνικοστρατιωτική συνεργασία με το Ιράν».

Ποια τα έμμεσα ρωσικά μηνύματα για αποκλιμάκωση

 

 

Στις πολεμικές αναμετρήσεις της σύγχρονης εποχής, όταν οι δίαυλοι της διπλωματίας έχουν διακοπεί, οι αντιμαχόμενοι στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον μέσω της δημόσιας ρητορικής τους. Στην Ουκρανία, τα ρωσικά μηνύματα για αποκλιμάκωση είναι συγκεκαλυμμένα με στόχο αφενός να μην αποκαλύπτουν στο ευρύ κοινό το πραγματικό τους νόημα, αφετέρου για να εξασφαλίζουν τη δυνατότητα άρνησης του περιεχομένου τους, εάν ο αντίπαλος επιλέξει να τα χρησιμοποιήσει για να εκθέσει στη διεθνή κοινή γνώμη την άλλη πλευρά, ερμηνεύοντας τα ως αδυναμία.

Πράγματι, η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει έμμεσα μηνύματα αποκλιμάκωσης προς τις ΗΠΑ, αποδεχόμενη εμμέσως την αδυναμία της στον τομέα όπου της ασκείται η πίεση, τον οικονομικό. Ωστόσο, οι ΗΠΑ που είναι ο πραγματικός αντίπαλος, δεν δείχνει –δημοσίως τουλάχιστον– ενδιαφέρον, καθώς όσο επεκτείνεται χρονικά η σύγκρουση και οι Ρώσοι δεν επιτυγχάνουν τον αντικειμενικό τους σκοπό, οι Αμερικανοί επωφελούνται διά της επιπλέον συσσώρευσης κόστους στη Μόσχα.

Αν είχαμε νέο Τσέρνομπιλ τι θα έκαναν οι Δυτικοί; Θα κάθονταν στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον απολαμβάνοντας το θέαμα; Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

 


 Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει μία πολύ σοβαρή κουβέντα (ξεκίνησε στις 9.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), με τον πρόεδρο της Φινλανδίας. Αναμένεται ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα θυμώσουν πολύ τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ενημέρωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την αμυντική συνεργασία των δύο χωρώνς, η οποία είναι πολύ ισχυρή και πλαισιώνεται από την στενή συνεργασία της Φινλανδίας με το ΝΑΤΟ.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα θα ήθελε να μετατρέψει τη Φινλανδία σε μία Ουκρανία. Και για να μην παρεξηγηθώ, επιθυμεί μία άβουλη χώρα που δεν θα αποτελεί απειλή για τη Ρωσία.

ΚΥΠΡΟΣ: Δύο μέτρα & δύο σταθμά !


 

ΑΚ10/2022                                                                                                     3.3.2022


Κους. Νίκο Αναστασιάδη                                           Μαρίνο Σιζόπουλο

Πρόεδρο της Δημοκρατίας                                         Πρόεδρο ΕΔΕΚ


Αβέρωφ Νεοφύτου                                                     Χαράλαμπο Θεοπέμπτου

Πρόεδρο ΔΗΣΥ                                                           Πρόεδρο Οικολόγων


Στέφανο Στεφάνου                                                      Χρίστο Χρίστου

Γενικό Γραμματέα ΑΚΕΛ                                             Πρόεδρο ΕΛΑΜ


Νικόλα Παπαδόπουλο

Πρόεδρο ΔΗΚΟ


Αξιότιμοι κύριοι,


ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ


Με την ευκαιρία της σημερινής σύσκεψης Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων, υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και την αντίδραση της Δύσης κατά της Ρωσίας, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τα ακόλουθα, τα οποία σας ζητούμε να λάβετε υπόψη στη σύσκεψη: