Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Γιώργος Αδαμίδης: Μπήκαν οι ελληνικοί λιγνίτες στο μείγμα και ρίχνουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

 

Ο Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με ανάρτησή του στο Facebook έκανε γνωστό στον ελληνικό λαό ότι πέφτει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα επειδή αυξήθηκαν -επιτέλους- οι λιγνίτες στο ενεργειακό μείγμα.

«Με τη σημαντική αύξηση της συμμετοχής των ελληνικών λιγνιτικών μονάδων μετά από πολύ καιρό είμαστε οι φθηνότεροι στην Ευρώπη», γράφει σημειώνοντας ότι, το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι λιγνίτες συμμετείχαν στο ενεργειακό μείγμα με ποσοστά κάτω του 10%, τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν ανέβει πάνω από 20%, ενώ σήμερα αγγίζουν το 30%.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτοί είναι οι 4 όροι που έχει θέσει η Μόσχα στο Κίεβο για να σταματήσει την εισβολή

 

 

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει δηλώσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να διακόψει τη «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, αν ικανοποιηθούν οι όροι της

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητανα αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Ανακοινώθηκε! Συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας – Ουκρανίας στην Αττάλεια

 Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας Λαβρόφ και Κουλέμπα σε φόρουμ στην Αττάλεια.

«Η συνάντηση θα είναι σε τριμερή μορφή. Θα συμμετάσχω και εγώ», είπε ο κ. Τσαβούσογλου. Όπως αναφέρει το protothema.gr, πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας από την έναρξη της εισβολής.

Η Κίνα υπερασπίζεται την «αιώνια φιλία» με τη Ρωσία – «Ρουκέτες» από το Πεκίνο για τον διεθνή ρόλο των ΗΠΑ

 

 Η Κίνα υπερασπίστηκε την «αιώνια φιλία» της με τη Ρωσία και επέκρινε τις ΗΠΑ ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια «εκδοχή του ΝΑΤΟ» στην περιοχή Ινδίας – Ειρηνικού, απορρίπτοντας τις διεθνείς εκκλήσεις για καταδίκη της ρωσικής επιχείρησης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, τόνισε ότι η φιλία μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας είναι ακόμα πολύ ισχυρή και επανέλαβε την υποστήριξη του Πεκίνου για «διάλογο» και «διαπραγματεύσεις», αλλά δεν διευκρίνισε συγκεκριμένα μέτρα που είχε λάβει η Κίνα.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης λόγω Ουκρανίας

Γιώργος Κανελλόπουλος

Με την απειλή διαταραχών του εφοδιασμού που πλανάται μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αυξήσουν τις εισαγωγές LNG από τρίτες χώρες ώστε να ενισχύσουν την επάρκειά τους

Σε ριζική αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για επάρκεια λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών. Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για σημαντική στροφή που μπορεί να αλλάξει για πάντα τον ενεργειακό χάρτη της Γηραιάς Ηπείρου και όχι μόνο.