Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Έτοιμος για συμβιβασμούς αλλά όχι για παράδοση δηλώνει ο Ζελένσκι: Κάνει πίσω για ένταξη στο ΝΑΤΟ


 

Την ώρα που η εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και οι πρόσφυγες από την Ουκρανία στη Δύση προσεγγίζουν ήδη τα 2 εκατομμύρια, ο πρόεδρος Ζελένκσι δηλώσει ότι συζητά τον συμβιβασμό αλλά όχι την παράδοση.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ABC το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμβιβασμούς όσον αφορά την Κριμαία, το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ.

«Μπορούμε να συμβιβαστούμε για το πώς θα συνεχίσει η ζωή στις περιοχές της Κριμαίας του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».

Η Morgan Stanley βλέπει παγκόσμια χρεοκοπία της Ρωσίας στις 15 Απριλίου: Όπως έγινε με τη Βενεζουέλα


Οι πιθανότητες να πραγματοποιήσει η Ρωσία τις πληρωμές του εξωτερικού χρέους της μειώνονται καθώς οι τιμές των ομολόγων πέφτουν, η ύφεση στη χώρα πλησιάζει και διάφοροι περιορισμοί πληρωμών συσσωρεύονται μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Morgan Stanley & Co.

Όπως αναφέρει το Bloombergquint.com «Βλέπουμε μια χρεοκοπία ως το πιο πιθανό σενάριο», έγραψε σε σημείωμα της Δευτέρας ο Simon Waever, ο παγκόσμιος επικεφαλής της πιστωτικής στρατηγικής της εταιρείας στις αναδυόμενες αγορές. «Σε περίπτωση χρεοκοπίας, είναι απίθανο να είναι σαν μια κανονική, με τη Βενεζουέλα να είναι η πιο σχετική σύγκριση».

Είναι οριστικό το όχι του Λευκού Οίκου; Δεν θα στείλουμε στρατιώτες, δεν θα στείλουμε (αμερικανικά) αεροπλάνα: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

 

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε μία σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται, διαδικτυακή συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Στόχος ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης επί του εδάφους, καθώς όλες οι πληροφορίες ομιλούν για μία τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή σε εξέλιξη. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε πολίτες της Ουκρανίας που έχουν φτάσει σε γειτονικές χώρες. Η εσωτερική μετακίνηση δημιούργησε δραματική κατάσταση πλέον. Εκτοπίστηκαν ήδη εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι Δυτικοί ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν μία εκεχειρία. Αλλά είναι βέβαιο, λένε πηγές στα Ηνωμένα Έθνη, ότι η Ρωσία θα καταθέσει βέτο και θα σταματήσει κάθε προσπάθεια.

Η ναρκομανία, δυστυχώς, επιδεινώθηκε εξαιτίας της πανδημίας!..   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

 

     Μάρτιος του 2022 στην Ελλάδα που με αργούς ρυθμούς «βγαiνει» από την διετία της καταστροφικής σε πολλά επίπεδα πανδημίας covid-19 και ελπίζει σε τερματισμό του πολέμου Ρωσίας Ουκρανίας σε επιστροφή στα πρό-πανδημίας επίπεδα αφίξεων τουριστών οδεύοντας προς τους καλοκαιρινούς μήνες. 

     Μάρτιος του 2022 στην Ελλάδα των «ΘΕΣΜΩΝ» με έναν στους δύο νέους που ΔΕΝ μετανάστευσαν άνεργους, με τα ποσοστά ανεργίας «κολλημένα» σε διψήφια ποσοστά, με τσακισμένες συντάξεις, με εγκληματικότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά σε πρωτόγνωρη έξαρση, με φόβο για περισσότερες «μαύρες μέρες» κοινωνικής αλλοτρίωσης…