Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΥΠΕΘΑ : Έρχονται κατεπειγόντως Κορβέτες, Leopard , ισραηλινοί πύραυλοι Rampange και αναβάθμιση F-16 Block50

  Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλάζει άρδην τις μεταψυχροπολεμικές ισορροπίες. Πως πιστεύετε ότι επηρεάζεται η Ελλάδα από αυτές;


Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έφερε απλά μόνο τον πόλεμο στην Ευρώπη του 21ου αιώνα με όρους κατάφορης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, αποτελεί επιπλέον κι ένα καίριο πλήγμα στην αρχιτεκτονική ασφαλείας του ευρωπαϊκού χώρου. Ως τούτο, η Ελλάδα σαφώς κι επηρεάζεται λόγω της τεράστιας γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης με ορατό τον κίνδυνο κλιμακώσεως και διαχύσεως αυτής της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και λόγω των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων που αναπόφευκτα θα επέλθουν λόγω του πολέμου.

Παζάρι Ερντογάν-Μπάιντεν για άρση κυρώσεων σε βάρος της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

  Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το απόγευμα οι πρόεδροι Τουρκίας και ΗΠΑ. Ερντογάν και Μπάιντεν συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για διμερή θέματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. Υπογράμμισε πως η τριμερής συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα-Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν μία διπλωματική επιτυχία.

«Ξεχάστε τα MIG-29»! Το Πεντάγωνο αδειάζει οριστικά την Ουκρανία Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τ.Κίρμπι με ξεκάθαρο τρόπο είπε στην Ουκρανία ότι δεν πρέπει να περιμένει την μεταστάθμευση των MIG-29 της Πολωνίας, χαρακτηρίζοντας αυτή την αποστολή επικίνδυνη.

Ο κ.Κίρμπι πρόσθεσε ότι τα MIG-29 δεν θα άλλαζαν δραματικά την κατάσταση στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας για τον οποίο περιέργως υποστήριξε ότι δεν ελέγχεται από τη Ρωσία.

«Κρίσιμα και απαραίτητα τα ρωσικά οπλικά συστήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» δηλώνει ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος ΖιαζιάςΜε άρθρο-παρέμβαση ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κωνσταντίνος Ζιαζιάς αναιρεί τις θέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως τα ρωσικά οπλικά συστήματα δεν είναι κρίσιμα για την άμυνα της χώρας.

Συγκεκριμένα ο πρώην Α/ΓΕΣ τονίζει πως τα ρωσικά οπλικά συστήματα είναι κρίσιμα και πολύτιμα, διατηρούν υψηλές διαθεσιμότητες λόγω μεγάλου όγκου ανταλλακτικών, ενώ διασφαλίζουν μοναδικές ικανότητες και δυνατότητες για την άμυνα της χώρας και τον αμυντικό μας σχεδιασμό. Μάλιστα ο πρώην Α/ΓΕΣ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού εθνικά επικίνδυνες.

Συγκεκριμένα στο άρθρο του παρέμβαση αναφέρει:

Η υπόθεση των πολωνικών MIG-29 δείχνει ότι οι Δυτικοί έχουν χάσει τη σοβαρότητά τους… Πως θα τα πάνε στην Ουκρανία; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Κυριολεκτικά στον ύπνο έπιασε τους Αμερικανούς η ανακοίνωση της Πολωνίας με την οποία δηλώνει την πρόθεση της να μεταβιβάσει στις ΗΠΑ, όχι στους Ουκρανούς, τα σοβιετικής κατασκευής μαχητικά MIG-29.

Και η ανακοίνωση έγινε ενώ οι Αμερικανοί από την πλευρά τους έστελναν συστοιχίες Πάτριοτ για να προστατεύσουν την Πολωνία.

Όλες οι πληροφορίες σε αυτό συγκλίνουν: Ότι η Πολωνία εξέθεσε την Αμερική, καθώς φαίνεται να διαφωνεί με την αδράνεια της Δύσης να υποστηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία.

Και το δεύτερο, και πιο σοβαρό πρόβλημα, είναι ότι φαίνεται να θεωρεί πως αυτή θα είναι ο επόμενος στόχος του Πούτιν για να την εκδικηθεί επειδή έχει καταστεί η βάση για την προώθηση της δυτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Στρατηγός Φράγκος: Αξιολόγηση των Πολεμικών Επιχειρήσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία

 

ΕΟΚΑ 55-59. ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

  Τιμής και αφύπνισης ένεκεν από Αντώνη Αντωνά.

Πράξεις αυτοθυσίας προς μίμηση.

Ο ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΣ. 17 ΧΡΟΝΩΝ,  ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. …. 

ΠΟΛΥΒΟΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1956 ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ…..

Ο πρώτος μαθητής που πότισε με το άλκιμο αίμα του, το δένδρο της πανώριας Λευτεριάς της Ελληνίδας ηρωϊδας Κύπρου