Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

                       (ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ)

του  + Ιωάννου Μ. Ασλανίδη, Αντιστρατήγου

«Η Στρατιωτική θητεία είναι ένα Σχολείο, τον καιρό της ειρήνης και καθήκον τον καιρό του πολέμου» (ΜΑΡΣΕΛΛΙ, Ο Πόλεμος και η Ιστορία του)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΩΤΟΝΗ αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδος.

– Οποιεσδήποτε κοσμογονικές αλλαγές και αν επέλθουν στην ανθρωπότητα, η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπορεί να αλλάξει.

– Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μειώσει την θωράκιση της Πατρίδας,  και να διακινδυνεύσει την ασφάλεια της Χώρας.

Ο «Διγενής» σκέπασε με τα φτερά του Βαλκάνια και Μαύρη Θάλασσα: O κρίσιμος ρόλος του Ελληνικού ιπτάμενου ραντάρ

 

Tο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου είναι ένα ακόμη “μάτι” σε κάθε σχηματισμό μαχητικών αεροσκαφών ενώ δίνει πίσω στα επιχειρησιακά κέντρα την εικόνα της τακτικής κατάστασης και πολλές άλλες πολύτιμες πληροφορίες. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία


 -Τα μπλε φτερά στον ρόλο της σκιαγράφησης του πεδίου μάχης

-Τα F-18 που επιχείρησαν στη Λιβύη πετούν πάνω από τη Ρουμανία

Στο κυνήγι καλά κρυμμένων οπλικών συστημάτων που «εκπέμπουν» (Electronic Order of Battle), την αποκάλυψη των θέσεων αντιαεροπορικών ραντάρ των Ρώσων, την αποτύπωση των απειλών εδάφους, την τακτική εικόνα στη Μαύρη θάλασσα με την διάταξη των πλοίων του Ρωσικού στόλου, αλλά και την επιτήρηση των ιπταμένων μέσων που μετακινούν οι Ρώσοι, έχει μπει και το Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ της 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ, με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας Erieye EMB-145H.

Σάλος στην Τουρκία- Δημοσιογράφος: Ο Ερντογάν καρτερούσε τον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας...'' (Βίντεο)

 Συνεχίζει να εκφράζεται δημόσια και να ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ερντογάν

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καρτερούσε τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, για να πουλήσει drone Bayraktar» δήλωσε η γνωστή Τουρκάλα παρουσιάστρια Αϊσενούρ Αρσλάν, προκαλώντας αίσθηση.

«Ενδεχομένως και λέω το “ενδεχομένως” και το υπογραμμίζω αρκετές φορές… Πιστεύω ότι αν ήταν κάποιος που καρτερούσε τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αυτός ήταν ο Ερντογάν. Διότι τα ΜΕΑ και ένοπλα ΜΕΑ που παράγει ο μικρότερος γαμπρός του ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, στα τελευταία 1-2 χρόνια, έχουν κάνει μια έκρηξη στις πωλήσεις και τις εξαγωγές τους» δήλωσε.

"Φορτώνει" ο Σίσι στρατιωτικά και ενεργειακά- Τι θα γίνει με τον αγωγό φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ελλάδος;

 

 

Ο Αλ Σίσι με τον “αέρα” του εφοδιασμού της ΕΕ εξοπλίζεται με γαλλικά υποβρύχια και μίνι αεροπλανοφόρο

Το Κάιρο έχει εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον προς το Παρίσι και τη Naval Group για την απόκτηση συμβατικών υποβρυχίων Barracuda καθώς και ενός μίνι αεροπλανοφόρου εξοπλισμένου με αεροσκάφη Rafale Marine.

Σύμφωνα με πηγές, η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για συμβατικά υποβρύχια Barracuda, τα οποία θα κατασκευάσει η Naval Group.

Όταν η συμφορά συμφέρει...

  Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη. Οδυσσέας Ελύτης

Αντι-γράφει και αναμεταδίδει αποσπασματικά, ο Αντώνης Αντωνάς με πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες ….. ( Συνοπτική έρευνα.) 

Α΄ Μέρος.                                       

KAI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ …..Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστί όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται· εν μεν γαρ τη οι παίδες τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω οι πατέρες τους παίδας. Ηρόδοτος.

Και τι πρέπει να μας διδάσκει ένας πόλεμος; Τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών της γης, είναι υπεράνω της ανθρώπινης ζωής, αλλά και ενάντια των διατάξεων περί διεθνούς δικαίου, του ΟΗΕ, που κατάντησε πλέον θέατρο σκιών… «Ο κόσμος δεν έχει ντροπή, έχει συμφέρον.» (Τουρκική παροιμία)

Αρχής γενομένης λοιπόν με την … «Ειρηνευτική επιχείρηση» των Τούρκων στην αδύναμη Ελληνική Κύπρο το 1974 …

Η Τουρκία με την βάρβαρη εισβολή στην Κύπρο παραβίασε τη χάρτα του ΟΗΕ, όπως το ίδιο έπραξαν και πράττουν οι όποιοι εισβολείς σε ξένες κυρίαρχες χώρες …και δεν υπάρχει καμμιά αιτιολογία όταν βάρβαρες εισβολές γίνονται και αθώων αμάχων χύνεται αίμα…..Οι αιτιολογίες  περί αποκατάστασης συνταγματικής τάξης ή περί προστασίας φιλικών μειονοτήτων ή ακόμη και αν κυβερνούν μια χώρα φασιστικές κυβερνήσεις, αυτό είναι εσωτερική υπόθεση μιας κυρίαρχης χώρας και οι όποιες δικαιολογίες είναι προφάσεις εν αμαρτίες …