Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Μόσχα: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν από την φρουρά του Πούτιν- υποψίες για προδοσία

 

 

Η υπηρεσία προστασίας του Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλε στην έδρα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας- FSB, υπό τις οδηγίες της Υπηρεσίας 5, και συνέλαβε 2 υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

 Ρώσος δημοσιογράφος αποκάλυψε τις κατηγορίες του Πούτιν εναντίον τους που φέρεται  να έχουν σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας του Βλαντίμιρ Πούτιν συνέλαβε τον Γενικό Συνταγματάρχη Σεργκέι Μπεσέντα, ο οποίος είναι επικεφαλής της 5ης Διεύθυνσης Υπηρεσίας της FSB από το 2009, καθώς και τον αναπληρωτή του, Ανατόλι Μπολιούχ.

Σχέδια ανισόρροπων ανθρώπων που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη

 

 

Ιωάννης Μάζης: Σχέδια ανισόρροπων ανθρώπων που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη. Δεν υπάρχει η Ευρώπη! Στόχος είναι η Ρωσία και ο Πούτιν

Τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη στάση της Ευρώπης που δρα ως θεραπαινίς των ΗΠΑ ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης.

Ο κ.καθηγητής σχολίασε τον επανεξοπλισμό της Γερανίας με την έγκριση προϋπολογισμού αμυντικών δαπανών ύψους 100 δις Ευρώ και αναρωτήθηκε, ποιός είναι ο λόγος που το επιτρέπουν αυτό στη Γερμανία, μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους και αιματοκύλισμα του πλανήτη;

Γιατί η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί την πολεμική της αεροπορία;

 

Αξιοποιώντας αυτό το πεδίο της επιστήμης του, ο Στέφανος Καραβίδας τονίζει στο iefimerida.gr ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κάθε άλλο παρά φαινόταν σαν κεραυνός εν αιθρία, τουλάχιστον για όσους εφαρμόζουν πιστά τα μοντέλα της γεωπολιτικής, τα οποία δίνουν πολύ πιο σαφείς ενδείξεις από ό,τι οι διεθνείς σχέσεις αλλά και το πιο περιορισμένο μέρος της γεωστρατηγικής.

«Υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για πολεμική εμπλοκή της Ρωσίας, όπως ήταν η αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της, αλλά και αποχρώσες ενδείξεις, λόγω των στρατιωτικών κινητοποιήσεων που παρατηρούνταν ήδη από τα μέσα του 2021. Αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι η εξέλιξη αυτής της εισβολής, η οποία σε μεγάλο βαθμό ήταν και αποτρέψιμη», εκτιμά ο Επισμηναγός (Ι) ε.α.

Οι μόνες κυρώσεις που φοβάται ο λαός του Πούτιν

 

 Ιωάννης Μάζης: Οι μόνες κυρώσεις που φοβάται ο λαός του Πούτιν είναι οι κιρρώσεις ήπατος. Φυτίλι για τον ανασχηματισμό ολόκληρου του πλανήτη η Ουκρανία.

Τα δεδομένα από τη 16η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία, τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και τον ρόλο της Τουρκίας ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης.

Από ποιες… κυρώσεις φοβάται μόνο ο Πούτιν. Ο κ.καθηγητής σημείωσε τη μάχη ανάμεσα σε δύο αυτοκρατορίες, της αγγλοσαξονικής και της σλαβορθόδοξης και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας, κάτι που δεν θέλει με τίποτα οι ΗΠΑ.