Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ ( Την 14η Μαρτίου 1957 απαγχονίσθηκε από τους Άγγλους δυνάστες )

 

 www.erosellas.com Οι «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» αφιερώνουν τον Ύμνο στον θρυλικό 18χρονο αγωνιστή της ΕΟΚΑ που θυσιάστηκε για την Ελευθερία της Κύπρου και την Ένωση της με την Μητέρα Ελλάδα. Ο Ευαγόρας απαγχονίσθηκε από τους Άγγλους δυνάστες και ο Αγώνας του αποτελεί ιερή παρακαταθήκη μέχρι την τελική Νίκη και Δικαίωση! Μουσική: Άρτ Κυδωνάκης & Φώτης Μήλιος, Ποίηση: Γιώργος Σαγιάς. Ακολουθούν οι στίχοι:

Μαξίμου: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη, Ερντογάν - Τι συζήτησαν


maximoy-se-thetiko-klima-i-synantisi-mitsotaki-erntogan-amp-8211-ti-syzitisan-561760756

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας παρά τις διαφωνίες, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Καθήκον να μείνουμε στρατευμένοι στον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου: Ο Πετρίδης στο μνημόσυνο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη

  Έχουμε καθήκον να παραμείνουμε στρατευμένοι στον αγώνα, να σταθούμε άξιοι συνεχιστές των αγώνων των ηρώων της ΕΟΚΑ και όλων όσων πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας.

Αυτό ανέφερε χθες ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης σε ομιλία του στο φιλολογικό μνημόσυνο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγόρας Παλληκαρίδης στην Πάφο.

Η υπόμνηση της θυσίας του Ευαγόρα Παλληκαρίδη δεν αφορά μόνο την απόδοση των προσήκουσων τιμών σε έναν ακόμα ήρωα, αλλά είναι, όπως είπε, κάτι πιο μεγάλο, κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Άνευ προηγουμένου επίθεση στον Ερντογάν ήρθε από το Ισραήλ: Είναι Τούρκος λύκος με ένδυμα προβάτου…

  Του DAVID M. WEINBERG, Jerusalem Post

Επιτρέψτε μου να παραμείνω εξαιρετικά σκεπτικιστής και εξαιρετικά επιφυλακτικός σχετικά με την εκκολαπτόμενη τουρκο-ισραηλινή προσέγγιση.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην Άγκυρα την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι πιστεύει ότι «αυτή η ιστορική επίσκεψη θα αποτελέσει σημείο καμπής στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ. Η ενίσχυση των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ έχει μεγάλη αξία για τη χώρα μας», τόνισε.

Ουκρανικό: Πεδίο μάχης η Μαριούπολη – Ρουκέτες και στη Λβιβ

 


 

Εικόνα καταστροφής δίνει η Μαριούπολη, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Από χθες το απόγευμα διεξάγονται μάχες μέσα στην πόλη, με τους άμαχους να βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά. Αεροπορική επίθεση σημειώθηκε το πρωί στην πόλη Λβίβ και σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνέμεις εκτόξευσαν 30 ρουκέτες με στόχο το στρατιωτικό κέντρο Γιαβορίβ. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είπε επίσης ότι και ξένο στρατιωτικό προσωπικό είχε έδρα στο στρατιωτικό κέντρο και όχι μόνο οι Ουκρανοί, καθώς χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων.

Ποια είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη- Χάρτης

 

Η κατάληψη της Μαριούπολης από τους Ρώσους είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση μας αφορά άμεσα αφού εκεί βρίσκονται ομογενείς μας.

Η τακτική κατάσταση στην Μαριούπολη έχει ως εξής:

Η πόλη χωρίζεται στα δύο από ένα ποτάμι.

Στο ανατολικό τμήμα της πόλης, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει  πρόοδο, πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το δυτικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι απλά θέμα χρόνου ο ολοκληρωτικός έλεγχος της πόλης.

Κωνσταντίνος Γρίβας: Πολιτική ανοικτών θυρών προς τη Μόσχα

 

 

Κωνσταντίνος Γρίβας: Πολιτική ανοικτών θυρών προς τη Μόσχα είναι η στρατηγική που πρέπει να επικρατήσει

Τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία για την γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και για τη θέση της Ελλάδας ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Το νέο ατού της Ελλάδας στο νέο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι που θα δίνει έμφαση στην άμυνα. Η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει ώστε να μην οδηγηθούμε σε θερμή αντιπαράθεση με τη Ρωσία.