Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Η Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία. Είναι λύση για την Κύπρο;


 του  + Αντγου (ε.α.) Ιωάννη Μ.Ασλανίδη

– Προσωπικά πιστεύω με την εφαρμογή της Δ.Δ.Ο. αρχίζει η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εάν αυτή εφαρμοστεί με φυλετικά κριτήρια.

-Εάν το σύστημα αυτό της φυλετικής διακρίσεως ήταν σωστό τότε, σε παρόμοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, σε κάποιες από αυτές, θα εδίδετο παρόμοια λύση, εν τούτοις δεν δόθηκε πουθενά.

-Ας ανατρέξουμε σε μερικές περιπτώσεις, για να επιβεβαιώσουμε του λόγου το αληθές:

*Εάν το σύστημα είναι δίκαιο και σωστό, τότε γιατί δεν το εφαρμόζει η Τουρκία και στην περίπτωση των Κούρδων;

Daily Mail: Οι δυνάμεις του Πούτιν μπορούν να αντέξουν για ακόμα 14 ημέρες

 

 

«Πηγές» από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας υποστηρίζουν, ότι οι Ρώσοι μπορούν να αντέξουν μέχρι 14 ημέρες.

Για το μέλλον των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και κατά πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν ακόμη τα ρωσικά στρατεύματα που πολιορκούν μεγάλες πόλεις της χώρας, μίλησαν «πηγές» από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να είναι σε θέση να διατηρήσουν πλήρη μαχητική ικανότητα μόνο για άλλες 10 έως έως 14 ημέρες», ανέφεραν χθες το βράδυ ανώτερες βρετανικές αμυντικές πηγές.

«Η Ουκρανία δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ»! Η παραδοχή Ζελένσκι μετά από 19 ημέρες πολέμου

 

«Πρέπει να παραδεχτούμε» ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που το θέμα αυτό ήταν μία από τις αιτίες που επικαλέστηκε η Ρωσία για να δικαιολογήσει την εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

«Ακούγαμε επί χρόνια ότι οι πόρτες ήταν ανοιχτές, όμως ακούσαμε επίσης ότι δεν θα μπορούσαμε να ενταχθούμε.

Πώς ο Πούτιν έφαγε με το “άλογο” τους “αξιωματικούς” του Μπάϊντεν

Αδαλής Γιώργος

 H περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, ήταν η πιο άγρια στην ιστορία των διαπραγματεύσεων για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο! Και ακόμη πιο άγρια για εμπορεύματα (νικέλιο), αλλά και για στρατηγικά αγροτικά προϊόντα (σιτηρά). Ο εχθρός από εδώ και στο εξής θα είναι η τεκμαρτή μεταβλητότητα τιμής εμπορευμάτων, ορυκτών και μετάλλων. Κυρίως η ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα, η οποία καταγράφει απίστευτα σκαμπανεβάσματα.

Στις 2 Μαρτίου, είχα προβλέψει (συνέντευξή μου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων) και επιβεβαιώθηκα στις 8 Μαρτίου, όταν μέσα σε μια συνεδρίαση το βαρέλι έφτασε στα 120$, ενώ την επόμενη ημέρα σκαρφάλωσε στα 139$ για να πέσει στα 128$. Την περίοδο εκείνη το νικέλιο από τα 19.000$ (11/21) ξεπέρασε τα 81.000$ και έκλεισε στα 48.000$.

Πόσο θα πληρώσουμε όλοι μας τον πόλεμο; Οι δραματικές επιπτώσεις στην Οικονομία-Γ.Καλαμωτουσάκης

 

 Ο κ.Γιώργος Καλαμωτουσάκης τέως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και τέως Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας American Express, αναλύει στο Militaire.gr τι μας περιμένει σε επίπεδο οικονομίας μετά από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Τι μας περιμένει ως χώρα αλλά και τι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πολίτης στην καθημερινότητα του. Μιλά για την Ευρώπη και τη μεγάλη δυσκολία που θα έχει στην προσπάθεια ενεργειακής απεξάρτησης της από τη Ρωσία. Κάτι που μοιάζει προς το παρόν αδύνατο. Πόσα χρόνια θα χρειαστούν αν υποθέσουμε ότι τελικά δεν θα βρεθεί τρόπος συνεννόησης με τη Ρωσία; Από 5 έως 10 χρόνια. Είναι τελικά οι ΗΠΑ οι μεγάλες κερδισμένες -οικονομικά- απ΄ αυτόν τον πόλεμο;

Μαζική εξομοίωση στον Ηνίοχο 2022: Kαινοτομία made in Greece από τα μυαλά της Πολεμικής Αεροπορίας

Για τους αεροπόρους το γεγονός της εξομοίωσης της επερχόμενης πτήσης τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουν καλύτερα τις κινήσεις τους στον αέρα.
Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία


Εκτός από τις αεροπορικές καινοτομίες που μπορούν να προσφέρουν στην άσκηση «Ηνίοχος», το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper, το ιπτάμενο ραντάρ της 380 Μοίρας ΑΣΕΠΕ, όπως και το Ισραηλινό ιπτάμενο ραντάρ με τις προηγμένες δυνατότητες σάρωσης και ηλεκτρονικού πολέμου, μια ακόμη έρχεται και είναι αμιγώς «made in Greece».

  • Η «Μοίρα» ή το «Σμήνος» εξομοιωτών, δημιουργία μιας ολιγομελούς ομάδας στελεχών με υψηλή εξειδίκευση, μεράκι και γνώσεις στα ηλεκτρονικά και την πληροφορική, είναι αυτή που αναμένεται να βάλει το δικό της αποτύπωμα στον «Ηνίοχο 2022». 

Άστραψε και βρόντηξε στις Βερσαλλίες και έβγαλε μεγάλη φωνή: Αλλά κυρώσεις για την Τουρκία δεν ζητούν Λευκωσία και Αθήνα

 

 Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στην τελετή απονομής φόρου τιμής για τα θύματα της τρομοκρατίας, στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας, στο Ανάκτορο Βερσαλλιών, Γαλλία. Φωτογραφία ΓΤΠ, Σ. Ιωαννίδης

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Την Πέμπτη που μας πέρασε, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έστειλε ένα μήνυμα από τις Βερσαλλίες όπου πραγματοποιήθηκε η άτυπη Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ως μια υπό κατοχή χώρα εδώ και σχεδόν 48 χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης, «που εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής, αντιλαμβάνεται πλήρως αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία».