Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Έξαλλος ο Πούτιν με τους Ρώσους «προδότες, που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς φουά γκρα»


 Για «πέμπτη φάλαγγα», και αποβράσματα έκανε λόγο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία πρωτοφανή για τον τόνο της, ομιλία του, σε κυβερνητική συνάντηση που αφορούσε την λήψη μέτρων στήριξης των περιφερειών.

Αφού ανέφερε ότι η Δύση δεν θέλει μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία, και ότι στόχος της είναι να χτυπήσει «ολόκληρη την εσωτερική οικονομία, κάθε οικογένεια, κάθε πολίτη της Ρωσίας», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους «εθνικούς προδότες πάνω στους οποίους στηρίζονται οι Δυτικές δυνάμεις».

Το «μηνυμα» το Πούτιν στρεφόταν σε πλούσιους Ρώσους με περιουσία στο εξωτερικό,που διαμαρτύρονται για τις συνέπειες των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

Πώς προχωράει η παραγωγή του πρώτου ελληνικού drone «Αρχύτας»


 Συνεπής είναι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος “Αρχύτας”, που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και τριών Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει σχετικά: 

«Συμπληρώθηκε το 2ο τρίμηνο των εργασιών του προγράμματος “Αρχύτας”, που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και τριών Ελληνικών Πανεπιστημίων.

«Όχι» Αθήνας σε πρόσθετη αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία

 

«Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από Τουρκία-Ελλάδα» προτείνει ο Ακάρ και λέει ότι «οι συνομιλητές μας είναι θετικοί»Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μας είπε ανοιχτά την πρόταση της Άγκυρας:

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά από την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η τουρκική πρόταση προβλέπει την  από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου .

Πρόσθεσε ότι «με την Ελλάδα διεξήχθησαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για θέματα της επικαιρότητας. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια». Έβαλαν και τη συνεκμετάλλευση;

Οι Ρώσοι έχουν “κολλήσει” σε όλα τα μέτωπα: 28.000 νεκροί, τραυματίες, αιχμάλωτοι * Ούτε στο Αφγανιστάν σε 20 χρόνια τόσες απώλειες


Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και δείχνει Ρώσους στρατιώτες με οπλισμό τον οποίο – κατά το ρωσικό υπουργείο – εγκατέλειψαν οι Ουκρανικές δυνάμεις υποχωρώντας από το Ντονέτσκ.

 

Η τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «ελάχιστη πρόοδο» σε ξηρά, θάλασσα και αέρα τις τελευταίες ημέρες έχοντας ουσιαστικά κολλήσει σε όλα τα μέτωπα.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι 28.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή έχουν περάσει σε αιχμαλωσία – αριθμός που αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο του συνόλου των δυνάμεων της Ρωσίας που έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Πιστή στο Casus Belli η Τουρκία: Από την μια συναντήσεις και από την άλλη 80 παραβιάσεις σε τρεις μέρες

 

Ούτε καν τα διπλωματικά «προσχήματα» δεν κρατά η Τουρκία, αμέσωςμετά το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τη συνάντηση προ ωρών των υπουργών Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της έκτακτης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Και μπορεί από την Ελληνική πλευρά, δια στόματος του Έλληνα υπουργού να επισημάνθηκε με ιδιαίτερη έμφαση η σημασία στη μείωση των εντάσεων και η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και την αρχή καλής γειτονίας, αλλά την ίδια στιγμή η Άγκυρα απαντούσε με κυνισμό στον ουρανό του Αιγαίου γράφοντας 51 παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Η πανδημία επιδείνωσε το αίσθημα του Θυμού!..

   Γράφει η Δρ. Αναστασία-Νατάσα Πιπεροπούλου*

                                           

     Είναι γεγονός ότι πέρα από τις κάθε λογής οικονομικές, πολιτικές, πολιτισμικές και πολιτιστικές επιπτώσεις η πανδημία covid-19 έχει προκαλέσει και σημαντικές ψυχολογικές διαταραχές με τα μακρόχρονα λοκντάουν και τις κάθε λογής «απαγορεύσeις» στα πλαίσια του στρατηγικού πλάνου της Κυβέρνησης για την προστασία της ατομικής και συλλογικής μας υγείας. 

     Το άρθρο μου αφορά συγκεκριμένα στο συναίσθημα του θυμού και φρονώ ότι όλοι μας λίγο πολύ έχουμε διαπιστώσει ότι και σε εμάς προσωπικά αλλά και σε άλλους φίλους, γνωστούς και άγνωστους, οι εκδηλώσεις θυμού αποτελούν μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα, που δυστυχώς εντάθηκε εξαιτίας της πανδημίας covid-19.