Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από την 24η ημέρα εισβολής

 

HΠΑ – Τουρκία: Σενάρια για αποστολή των S-400 στην Ουκρανία με αντάλλαγμα τα F-35

Σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία θα μπορούσε να στείλει στην Ουκρανία ως αεράμυνα τους ρωσικούς S-400 που έχει παραλάβει, και έτσι να εξασφαλίσει την επιστροφή της στο πρόγραμμα των αμερικανικών F-35, κυκλοφορούν στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Τούρκοι διαβήκαν! Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Β. Ουγκώ.

 

 

                Σκηνή από τις Σφαγές της Χίου,  είναι πίνακας ζωγραφικής του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά, εμπνευσμένος από την σφαγή της Χίου το 1822. Η σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων της Χίου, αλλά και άλλων Ελληνικών νησιών, από τον βάρβαρο Oθωμανικό στρατό, συνέβη κατά το δεύτερο έτος της Ελληνικής Επανάστασης..

Το Ελληνόπουλο. Απόσπασμα. «Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα». Β.Ουγκώ.
Η Χίο, τα’ όμορφο νησί, μαύρη απομένει ξέρα,
με τα κρασιά, με τα δεντρά
τ’ αρχοντονήσι, που βουνά και σπίτια και λαγκάδια
και στο χορό τις λυγερές καμιά φορά τα βράδια
καθρέφτιζε μεσ’ τα νερά.

Η περίπλοκη σχέση της Τουρκίας με τη Μόσχα και τους Ρώσους ολιγάρχες

 

 Του Μιχάλη Ψύλου 

psilosm@naftemporiki.gr

Καταφύγιο σε διάφορες χώρες αναζητούν εναγωνίως οι Ρώσοι ολιγάρχες που έχουν προστεθεί στη μαύρη λίστα των δυτικών κυρώσεων και στο πλαίσιο αυτό πολλοί δισεκατομμυριούχοι κοντά στο Κρεμλίνο στρέφονται στην Τουρκία.

Από την  έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχουν προσγειωθεί δεκάδες ιδιωτικά αεροσκάφη  που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές στη Γείτονα. Ανάμεσά τους και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, το αεροσκάφος του οποίου προσγειώθηκε τουλάχιστον δύο φορές στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο 15ημερο του Μαρτίου.

Βέρτιγκο στη Ρωσία: Απειλούν με εισβολή και τη Βοσνία αν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – Αδιανόητα πράγματα

 

 

Σε κατάσταση πλήρους παράκρουσης βρίσκεται η Ρωσία απειλώντας και άλλα κράτη με εισβολή αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Κράτη… μακρινά όπως η Βοσνία που όχι μόνον δεν έχει καμία εγγύτητα με τα σύνορά της αλλά και από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας έχει ακολουθήσει τον δικό της δύσκολο δρόμο.

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη απείλησε ανοιχτά και απροσχημάτιστα ότι η χώρα θα υποστεί την ίδια βάναυση επίθεση με αυτήν που βρίσκεται αντιμέτωπη η Ουκρανία εάν ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ .

Μιλώντας σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα στο Σεράγεβο την περασμένη Πέμπτη, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιγκόρ Καλαμπούχοφ, είπε:

Οι τύποι της ρωσικής πρεσβείας συνεχίζουν την προσπάθεια τους να κλείσει το OPEN: Διότι δεν κατάφεραν να το αλώσουν… 

Tη φωνή που δεν μπορείς να την ελέγξεις, εξαφάνισε την… Τους δημοσιογράφους που δεν είναι υπάκουοι λιώσε τους, στην περίπτωση μας στείλε τους στην ανεργία…

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και των απαράδεκτων «διπλωματών»(;) της ρωσικής πρεσβείας, οι οποίοι συνεχίζουν την προσπάθεια να αποδείξουν ότι το κανάλι και εμείς οι δημοσιογράφοι, εκτελούμε ρωσική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Η πρεσβεία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα παρουσίασε ακόμα ένα βίντεο του καναλιού, από το οποίο δήθεν αποδεικνύεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν σκοτώνουν… Και όλοι αυτοί οι νεκροί; Αυτοκτόνησαν; Αλλά ξέχασα, οι εισβολείς στρατιώτες της Ρωσίας προσφέρουν κόκκινα τριαντάφυλλα στους Ουκρανούς.