Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Είναι οι ΗΠΑ το χάπι για τον ενεργειακό «πονοκέφαλο» της Ευρώπης; Η «ακτινογραφία» του deal


 ΗΠΑ και  ΕΕ κατέληξαν σε μια σημαντική συμφωνία για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, μια κίνηση που αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης των «27» από τη ρωσική ενέργεια. Τι σημαίνει όμως στην πράξη και πόσο θα αλλάξει τα δεδομένα;

Ακόμα κι αν οι ΗΠΑ αυξήσουν σημαντικά τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, για τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα είναι μόνο η αρχή, λένε οι αναλυτές. Η ΕΕ θα πρέπει να βρει άλλους παραγωγούς εάν θέλει να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και να πετύχει τον στόχο της να μειώσει τις εισαγωγές κατά 2/3 φέτος.

Ερντογάν: Δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας – «Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες μας να παγώσουν»


Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποφασίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους πολίτες μας να παγώσουν» και ότι η χώρα του χρειάζεται το ρωσικό φυσικό αέριο.

25η Μαρτίου - Στρατιωτική παρέλαση Αθηνών

 

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου

  Με την εντυπωσιακή και μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Αθήνα κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Στα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής παρέλασης αναφέρονται:

– η εμφάνιση για πρώτη φορά των ελληνικών Rafale στον αττικό ουρανό,

– η διέλευση των νεοαποκτηθέντων θωρακισμένων οχημάτων M1117 Guardian που προμηθεύεται ο Στρατός Ξηράς από τις ΗΠΑ,

– η πτήση του θρυλικού αεροσκάφους Supermarine SPITFIRE MJ755 συνοδευομένου απο αεροσκάφος F-16,

Μακεδονία Ξακουστή" | Famous Macedonia

 

Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος | The Hellenic National Anthem