Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων


Ἀθῆναι 28 Μαρτίου 2022pethlogo1

Διεύθυνση  

Χαλκοκονδύλη 37,  10432 Ἀθῆναι

Τηλέφωνο  

2105224180

Φαξ

2105224420

Email

petheol@gmail.com

Ἰστοχῶρος

www.petheol.gr

Ἀριθμ. Πρωτ. 91


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων


Ρώσοι και Ουκρανοί, 

«εἰρηνεύετε ἐν ἀλλήλοις… δότε τόπον τῇ ὀργῇ… 

καὶ ὁ Θεὸς τῆς ἀγάπης καὶ εἰρήνης ἔσται μεθ' ὑμῶν»


Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, μέσα από την πνευματική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ζει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι και οι λαοί καυχόμαστε πως έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμα της εξέλιξης και της προόδου  στις τέχνες, στις επιστήμες και σε όλες γενικά τις πτυχές του πολιτισμού, η αποτυχία μας στην ανεύρεση πανανθρώπινων ειρηνικών λύσεων, σε περιπτώσεις διαφωνιών και αντιθέσεων, που θα αποτρέπουν τους φονικούς και καταστροφικούς πολέμους, δείχνει ότι στον κόσμο μας υπάρχουν ακόμα τεράστια πνευματικά κενά που ζητούν πλήρωση. 

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν, ότι η Τουρκία είναι φίλος | Κωνσταντίνος Γρίβας

 

Κωνσταντίνος Πικραμένος: Οι μισθοφόροι και ο ρόλος της τουρκικής MIT στην Ουκρανία Κώστας Πικραμένος: Οι μισθοφόροι και ο ρόλος της τουρκικής MIT στην Ουκρανία

Την παρουσία μισθοφόρων και τον ρόλο της τουρκικής ΜΙΤ στον πόλεμο της Ουκρανίας ανέλυσε ο Κώστας Πικραμένος.

Ο διευθυντής CP Consulting, Κώστας Πικραμένος στην εκπομπή “Γεωπολιτικά Παίγνια” στον AlphaRadio και τον Δήμο Βερύκιο:

Μεγάλη στιγμή για την ΠΑ: Για πρώτη φορά δυο αεροπλανοφόρα και τα μαχητικά τους «κουμπώνουν» στην άσκηση “Ηνίοχος”

 Η αναγνώριση του επιθετικού πνεύματος, της αεροπορικής ισχύος, των γνώσεων, της αντίληψης, των δυνατοτήτων, της τακτικής, φέρνει ακόμη και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή νέες συμμετοχές στο άρμα του Ηνίοχου.

  • Εκτός από το σύμβολο ναυτικής ισχύος της Γαλλίας που είναι το μήκους 242 μέτρων πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles De Gualle, το οποίο μεταφέρει 24 πανίσχυρα Rafale “M” κι έχει ανακοινωθεί ότι θα πάρει μέρος στην Ελληνική άσκηση, οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως αναθεωρούνται τα προγράμματα πτήσεων, διότι στο «παιχνίδι» μπαίνει και το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry S. Truman.

Ελλάδα: Τι προβλέπει η σύμβαση για τις φρεγάτες Belh@rra και τα έξι επιπλέον Rafale

 


Στις 24 Μαρτίου «έπεσαν» οι υπογραφές για τις συμβάσεις απόκτησης τριών φρεγατών Belh@rra - με την προαίρεση αγοράς μίας ακόμη - και έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale, πλέον των 18 που ήδη έχει αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

Η φρεγάτα FDI (Belh@rra) έχει υψηλές δυνατότητες σε κάθε τύπο μάχης. Καλύπτει αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, ενώ διασφαλίζει την άμυνα ενάντια σε επιθέσεις από αέρος ή εδάφους με σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Seafire της Thales, που είναι το πρώτο αμιγώς ψηφιακό πολυλειτουργικό ραντάρ με ενεργή κεραία και σταθερά πάνελ.

Ο ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΜΠΑΜΠΕΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ!


 


Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά με αποσπάσματα από διεθνείς πηγές και ιστορικά βιβλία του ιδίου, με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια.

 

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν: «Η τύχη του κόσμου δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας *χούφτας χωρών, που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ….» ( Βαθύ και συμβολικό το νόημα αυτής της δήλωσης και οι σύμμαχοι ας ψάξουν να το βρουν. Απωθημένα είναι γιατί δεν νίκησαν οι ΝΑΖΙ σύμμαχοι της Τουρκίας στον Β ΠΠ.)

 

*Αυτές οι χώρες, που εμπόδισαν τους εγκληματίες ΝΑΖΙ Γερμανούς φίλους και συμμάχους της Τουρκίας, να καθυποτάξουν τους ελεύθερους λαούς και πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα αίματος, που νωπό είναι ακόμη και αχνίζει. Ας αφεθεί λοιπόν η τύχη του κόσμου στα χέρια της Τουρκίας …