Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Διάταγμα Πούτιν για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια από «μη φιλικές χώρες»! Ισχύει από αύριο
 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα που απαιτεί από τις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Ο νέος νόμος υπαγορεύει ότι οι «μη φιλικές χώρες» πρέπει να ανοίγουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες και θα τεθεί σε ισχύ από αύριο  1η Απριλίου.

Οι τρέχουσες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου θα σταματήσουν εάν αγοραστές από «μη φιλικές χώρες» δεν πληρούν τους νέους όρους πληρωμής.

Αυτά μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την ενεργειακή επάρκεια

 

Ο ΔΕΣΦΑ «τρέχει» το σχέδιο της πλωτής δεξαμενής LNG στον σταθμό της Ρεβυθούσας. (SHUTTERSTOCK)

Με διαδικασίες κατεπείγοντος η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τα εναλλακτικά σενάρια για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας σε περίπτωση καθολικής διακοπής των ροών ρωσικού φυσικού αερίου, μετά την απόφαση της Γερμανίας να θέσει τη χώρα σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού και την αναστάτωση που προκλήθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε χθες η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο ΔΕΣΦΑ θα πρέπει μέχρι αύριο να υποβάλει μελέτη αξιολόγησης κόστους οφέλους στο υπουργείο Περιβάλλοντος και

«Η Τουρκία είναι αιχμάλωτη της Ρωσίας»- Λιάνα Μυστακίδου

  Ο εισβολέας της Κύπρου ειρηνοποιός στον πόλεμος μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας. Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο , στο Ιράκ , τη Συρία και τη Λιβύη ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή στον παράλογο πόλεμο που διεξάγεται στην Ευρώπη… Φυσικά όλα αυτά με την ανοχή και τις ευλογίες της Δύσης.

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο σύμβουλος του Ερντογάν Ιμπραχήμ Καραγκιουλ  εξυμνεί τον σουλτάνο επειδή αναβιώνει την οθωμανική αυτοκρατορία, μετέτρεψε την Τουρκία σε περιφερειακή υπερδύναμη και τολμά να χαρακτηρίζει τον 21ο αιώνα που διανύουμε ως αιώνα των Τούρκων.

Γιώργος Φίλης: Η δήλωση της Γερμανίας για πληρωμή σε ρούβλια καταργεί τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

 

Κατασκοπευτικό παραλήρημα της Άγκυρας την πρώτη μέρα του «Ηνίοχου» και του «Ωρίωνα»: Πάνω από 100 παραβιάσεις

 

 

Μαχητικά F-15 Strike Eagle της USAFE πλαισιώνουν το F-16 Block 52 Advanced της 335 “Τίγρης” κατά τη διάρκεια της άσκησης “Ηνίοχος 2022”. Πηγή: ΝΑΤΟ https://www.facebook.com/NATO.AIRCOM/


Κατασκοπευτικό «ξεσπάθωμα» από την Άγκυρα, με το Τουρκικό Επιτελείο να θέλει να έχει εικόνα real time για το τι έχουν σχεδιάσει οι καλύτεροι ιπτάμενοι που λαμβάνουν μέρος στον «Ηνίοχο», αλλά και το πως σκοπεύουν να κινηθούν τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον «Ωρίωνα».

  • Μόνο τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη της Τουρκίας από την Δευτέρα που ξεκίνησαν οι δυο σημαντικές για την Ελλάδα ασκήσεις, προχώρησαν σε 67 παραβιάσεις, ενώ το σύνολο αυτών το τελευταίο τριήμερο-αν συμπεριλάβει κανείς τα ATR-72 και τα μαχητικά F-16- ξεπερνούν τις 100.