Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Το Πεκίνο ζητά από την ΕΕ να «ανεξαρτητοποιηθεί» από τις ΗΠΑ

 


Ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε την ΕΕ να ενεργήσει πιο ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ, καθώς Κίνα και Βρυξέλλες συγκρούστηκαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι ηγέτες του μπλοκ προειδοποίησαν το Πεκίνο να μην βοηθήσει την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρόεδρος της Κίνας κάλεσε την ΕΕ «να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πολιτική έναντι της Κίνας» - μια συγκαλυμμένη κριτική για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τις ΗΠΑ σε ότι αφορά τις κυρώσεις.

Μιλώντας μετά την τηλεδιάσκεψη ΕΕ-Κίνας που αποκάλυψε τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε ότι η Κίνα δεν μπορεί να «κλείσει τα μάτια» στη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραδέχτηκε ότι οι δύο πλευρές αντάλλαξαν «σαφώς αντίθετες απόψεις».

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ή ΩΣ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ;

 


Συμβολικό επίκαιρο κείμενο με αυτονόητα συμπεράσματα, από Αντώνη Αντωνά.

Διαβάστε πιο κάτω:

Επικαιρότητα. Ανατροπή στη Μεσόγειο λόγω Ουκρανικής κρίσης;

«Χρυσάφι» στην Κύπρο το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου ή αιτία πολέμου και … νέας «Ειρηνευτικής Αποστολής» της Τουρκίας;

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις,  μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο και να αλλάξουν τη μοίρα και της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, η οποία μπορεί να καταστεί ο βασικός άξονας μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη(;), λόγω του Ουκρανικού προβλήματος και της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης και όχι μόνο ……

Καλεντερίδης: Γιατί είναι μήνυμα στη Δύση ο βομβαρδισμός της στρατιωτικής βάσης από τη Ρωσία

 


Ο Σάββας Καλεντερίδης αξιολογεί ως το πλέον σοβαρό μήνυμα στη Δύση τον βομβαρδισμό στρατιωτικής βάσης στην Ουκρανία από την Ρωσία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε «ξένους μισθοφόρους» κατά τη διάρκεια πληγμάτων σήμερα κατά «της τοποθεσίας Σταρίτσι και της στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ» στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα.

«Η Ρωσία θα πουλά τρόφιμα μόνο σε φιλικές χώρες»! Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με τη Δύση

 

 Την ώρα που οι δυτικοί αναζητούν τρόπους για να εξουδετερώσουν την απαίτηση της Μόσχας να πληρώνεται σε ρούβλια για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ρίχνει νέα βόμβα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα πουλά τρόφιμα μόνο σε «φιλικές χώρες» από εδώ και στο εξής, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός.

Αν μπορείτε διαγράψτε την Ελλάδα… Ζαν Ρισπέν Jean Richepin, 1849 - 1926

 

Ο Ερντογάν “χορηγός” της ειρήνης και η Κύπρος με τα ΜΟΕ!
 Όλες οι εισβολές είναι στην ουσία τους οι ίδιες, κι ας διαφέρουν στα επιμέρους. Το γεγονός, ωστόσο, ότι δεν αντιμετωπίζονται ενιαία, αυτό οφείλεται στα συμφέροντα και τους εμπλεκόμενους. Και τα συμφέροντα είναι μετρήσιμα όπως και οι αντιδράσεις, οι πολιτικές που ακολουθούνται. Όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Δεν υπάρχει λόγος επανάληψης των αυτονόητων σε σχέση με τη στάση της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας έναντι της συνεχιζόμενης κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Αλλά και πώς αντιμετωπίζεται η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Η Κύπρος δέχθηκε εισβολή της Τουρκίας το 1974, η οποία κατέχει έδαφός της.

Η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπ.Άμυνας θα μείνει αναπάντητη για να μην…προκαλέσουμε

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας είναι επιεικώς απαράδεκτες! Το καθεστώς Ερντογάν το οποίο ξεπλένεται από τη Δύση παριστάνοντας τον «ειρηνοποιό-διαμεσολαβητή» στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αλλά και από την Ελλάδα που σπεύδει ασθμαίνουσα να κάνει ραντεβού και συναντήσεις για να μην κατηγορηθεί ότι δεν συζητά (!!!) , συμπεριφέρεται λες και το Αιγαίο της ανήκει! Θέτει όρους για το που θα πάνε Έλληνες αξιωματούχοι, λες και είναι βιλαέτι του! Έχει το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις! Και μετά απ ΄ όλα αυτά δηλώνει ότι εκείνη , η Τουρκία, είναι που προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα με συζήτηση αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι …άτακτη.