Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό, αμέριστη υποστήριξη στην ομογένεια *Από σήμερα λειτουργεί ξανά το ελληνικό προξενείο



 Στην Οδησσό έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,  επικεφαλής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας για να την παραδώσει στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Ο υπουργός Εξωτερικών, αμέσως μετά την άφιξή του επισκέφθηκε το ελληνικό γενικό προξενείο της Οδησσού, το μοναδικό σε λειτουργία προξενείο κράτους-μέλους της Ε.Ε. και συναντήθηκε με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην ελληνική ομογένεια και ενημερώθηκε για τις προκλήσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εν συνεχεία, επισκέφτηκε το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου απέθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών.

Ο κ. Δένδιας στέλνει με την επίσκεψή του στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό.

Η σφαγή της Μπούτσα ήταν έγκλημα πολέμου: Πάνδημη καταδίκη της ρωσικής βαρβαρότητας -Ο Ζελένσκι καταγγέλλει γενοκτονία

 


 Οι εικόνες των εκατοντάδων  άμαχων νεκρών που άφησε πίσω του ο Ρωσικός στρατός ιδίως στην πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας ξεσήκωσε διεθνή κατακραυγή σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η ηγεσία της ΕΕ αλλά και Ευρωπαϊκές χώρες κατήγγειλαν εγκλήματα πολέμου και δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους για συνεργασία στη συλλογή στοιχείων ώστε η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Το Κίεβο ζήτησε από τη G7 περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ έκανε  λόγο για “σκόπιμη σφαγή.” Ο Ζελένσκι μιλάει ανοικτά για “γενοκτονία” κατά της Ουκρανίας

Αναλυτικά οι αντιδράσεις :

Τέσσερις μνηστήρες για τις τέσσερις κορβέτες που σχεδιάζει να προμηθευτεί το ΠΝ-Ετοιμάζεται η λίστα αξιολόγησης

  

Μετά την τελική διπλή υπογραφή ένταξης τριών φρεγατών Belh@rra στον ελληνικό στόλο και έξι νέων Rafale στην Πολεμική μας Αεροπορία, στις 24 Μαρτίου από τους υπουργούς Αμυνας της Ελλάδας και της Γαλλίας στο Θωρηκτό Αβέρωφ, σειρά παίρνει πλέον η προμήθεια τεσσάρων κορβετών για το Πολεμικό μας Ναυτικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΝ έχουν θέσει σε βασική τους προτεραιότητα την αξιολόγηση των τεσσάρων προσφορών που έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί, από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Βρετανία, προκειμένου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα αξιολόγησης ώστε να προωθηθεί στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και εν συνεχεία να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Μάζης: Τεράστιο λάθος της Ευρώπης η απομόνωση της Ρωσίας

 


Τεράστιο λάθος της Ευρώπης η απομόνωση της Ρωσίας, πρόσθεσε ο καθηγητής


Ο Γιάννης Μάζης σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Τα ρούβλια, ο Πούτιν, ο άξονας Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και η Ευρώπη που απλώς κοιτάζει, ο Νέστορας της Γεωπολιτικής στην χώρα μας, Γιάννης Μάζης μιλάει στο Θανάση Λάλα και στα Παραπολιτικά FM.  για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση και τις απαιτήσεις του Ρώσου πρόεδρου για πληρωμή σε ρούβλια.
 
Τεράστιο λάθος της Ευρώπης (και της Δύσης που κανείς δεν γνωρίζει τί είναι) η απομόνωση της Ρωσίας, συμπληρώνει ο καθηγητής.