Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και στέλνει αντιαεροπορικά και στη Βουλγαρία; - Νέο κενό στην αεράμυνα της χώρας!

 


 

Η Ελλάδα στέλνει στη Βουλγαρία συστήματα Asrad μαζί με το προσωπικό τους, για να ενισχύσει την άμυνα της γειτονικής χώρας «στο ...πλαίσιο των νατοϊκών υποχρεώσεων της», όπως λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ, για να δικαιολογήσουν την αποστολή. Χρειάζονται δικαιολογίες; Πολλές και πειστικές και προς το παρόν δεν δίνονται από κανέναν!

Μάστιγα η αναπαραγωγή της τουρκικής προπαγάνδας στην Ελλάδα και την Κύπρο: Καμία συμφωνία με το Ισραήλ έως τώρα…

 Μου προκαλεί πάντα εντύπωση με πόση ευκολία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και μέρος του πολιτικού κόσμου, αποδέχονται την τουρκική προπαγάνδα. Σπεύδουν μάλιστα να βοηθήσουν να εξαπλωθεί αυτή η μαύρη προπαγάνδα. Ενώ έχουν διαψευστεί τόσες φορές στην πράξη τα προερχόμενα από την Τουρκία fake news, στην Κύπρο και στην Ελλάδα δεν βάζουν μυαλό.

Και ενώ λένε πως δεν θα πέσουν ξανά στην τουρκική παγίδα, μόλις οι Τούρκοι εξαπολύσουν το επόμενο fake news αμέσως ξεκινούν από εκεί που το άφησαν την προηγούμενη φορά.

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι…Ιταλοί, Γερμανοί, Κινέζοι & άλλοι!…

 
                          Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος  Πιπερόπουλος*                                         
     

   

  Ελπίζω, φίλες και φίλοι αναγνώστες, να δείτε τον τίτλο του σημερινού μου κειμένου με μια αρκετά ικανή δόση καλοπροαίρετου χιούμορ (που τόσο μας έχει λείψει εδώ και δύο χρόνια με την Πανδημία, τα λοκντάουν, τις απαγορεύσεις, τα κρυμένα πίσω από μάσκες πρόσωπα, τον Πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας και την καλπάζουσα ακρίβεια).

     Δανείζομαι στον τίτλο μου και παραφράζω την εκφώνηση του Χατζηαβάτη από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τίτλο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: (Κέδρος, Αθήνα 2010, απόσπασμα ‘Ο Καραγκιόζης Βασιλιάς’ σελ. 96-100):

     «ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Ακούσατε, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Δανοί, Γερμανοί, Ισπανοί, Αμερικανοί, ορθόδοξοι, διαμαρτυρόμενοι, καθολικοί…

Η «στρατηγική πυξίδα» και αυτονομία της Ε. Ένωσης, η Ελλάδα και η Κύπρος
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι εντεύθεν τεκτονικές προεκτάσεις της  φαίνεται να έχουν σωρεύσει σε ερείπια όλες τις ψευδαισθήσεις και αυταπάτες της Ευρώπης. Για εβδομήντα χρόνια, οι ευρωπαϊκές χώρες κοιμούνταν τον νήδυμο. 

Ούτε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974, ο πρώτος πόλεμος στη Γηραιά Ήπειρο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε η καταστροφή και διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το 1999, μετά από 78 ημέρες ισοπεδωτικών ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών σερβικών πόλεων, ξύπνησαν τους Ευρωπαίους. Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, η οικονομική ευμάρεια και η κοινωνική πρόοδος άφησαν σε δεύτερη μοίρα το μέγα θέμα της ασφάλειας.

Αυτή στηρίζεται και εξαρτιέται από την αμερικανική-ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα. Από τη δεκαετία του ’60 ο στρατηγός De Gaulle είχε υποβάλει την ανάγκη η Ευρώπη να έχει δικές της αμυντικές δυνατότητες, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Δεν εισακούστηκε.