Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ο Ιωάννης Μπαλτζώης για τη Μπούχα και τα επιχειρησιακά

 

Με την Τουρκία να θέτει διαρκώς θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών εμείς υποβαθμίζουμε την ΑΣΔΕΝ; Η ΑΣΔΕΝ είναι η διοίκηση όλων των νήσων του Αιγαίου και ιδιαίτερα του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτή η διοίκηση ήταν πάντοτε υψηλού επιπέδου και απευθείας υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ διαμέσου του αρχηγού ΓΕΣ. Είναι η στρατιωτική διοίκηση η οποία είναι υπεύθυνη για όλες τις δυνάμεις οι οποίες θα δράσουν στα νησιά του Αιγαίο μέχρι και το Καστελόριζο και πολλές φορές μαζί με πλοία από το πολεμικό ναυτικό και αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας αποτελούσε μία διακλαδική δύναμη για το αρχιπέλαγος.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι μία από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες διοικήσεις, που το επίπεδο της και η άμεση υπαγωγή της στο ΓΕΕΘΑ προδικάζει την υψηλή σημασία που δίνουμε στο Αιγαίο,

Κίνα «καρφώνει» ΗΠΑ: 10 πόλεμοι, 6 εκατ. νεκροί, καθόλου κυρώσεις

 


«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει το Πεκίνο. Η Κίνα, με φόντο τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την έναρξη 10 πολέμων τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο 6 εκατ. ανθρώπων.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λίζιαν, «ανέβασε» στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα κολάζ 10 πολεμικών φωτογραφιών.

Τρομακτική καταγγελία του Λευκού Οίκου εναντίον του Πούτιν: Οι θηριωδίες στην Μπούτσα ήταν μέρος σχεδίου (video)

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κυριαρχείται από οργή για τη μαζική δολοφονία Ουκρανών πολιτών στην πόλη Μπούτσα και θα εκδηλωθεί αυτή η οργή τις επόμενες ημέρες. Είναι βέβαιο, όπως τονίζεται από αξιωματούχους.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν παρουσιάστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων για μία σημαντική ενημέρωση, που αφορούσε το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο ο κ. Μπάιντεν είχε ήδη χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου.

Το νέο δύσκολο σκηνικό για την Ελλάδα: Οι ανατροπές και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Τουρκίας

  Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Αντιμέτωπη με ένα εντελώς νέο σκηνικό σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά αλλά και τις περιφερειακές συνεργασίες και ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου βρίσκεται η Αθήνα, καθώς η Τουρκία αναβαθμίζει τον ρόλο της ελπίζοντας ότι σύντομα θα το εξαργυρώσει.

Περιφερειακοί παίκτες όπως το Ισραήλ, τα Εμιράτα, το Κατάρ και η Αίγυπτος βρίσκονται σε αναζήτηση νέων ρόλων στη σκιά της Ουκρανικής κρίσης και της αντιπαράθεσης Δύσης – Ρωσίας.

Η «χερσαία Σούδα» του Βορρά εκμηδενίζει τον ρόλο της Άγκυρας: Eτοιμότητα αντιαρματικών όπλων για ένταξη στη δύναμη του ΝΑΤΟ


Στιγμιότυπο από την άσκηση “Θρακική ασπίδα” στην οποία μετέχουν και Αμερικανικές δυνάμεις. Πηγή: Γενικό Επιτελείο Στρατού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL
Ποιος θα το περίμενε τόσο γρήγορα η Ελλάδα να μετατραπεί σε κεντρικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού της Ατλαντικής Συμμαχίας; Φαίνεται πως η ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική ηγεσία, με επίκεντρο ασφαλώς τις αναλύσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Αμερικανικού Πενταγώνου κάτι γνώριζαν όταν σχεδίαζαν, επισημαίνουν πηγές που ξέρουν τι έχει συμβεί.

Η «χερσαία Σούδα» που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη οι ΗΠΑ, παρακάμπτει τα Στενά ως οδός προώθησης ενισχύσεων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αποφεύγοντας τον γνωστό ρόλο της Τουρκίας. Παράλληλα, η Αμερική «λοξοκοιτάει» και προς τα Βαλκάνια επιχειρώντας να αποτρέψει ανάφλεξη, καθώς υπάρχουν σημεία όπου η συνύπαρξη Ρωσικής και Δυτικής επιρροής είναι ιδιαιτέρως προβληματική…

ΔΥΟ ΑΣΤΑΘΜΗΤΑ ΣΤΑΘΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΜΕΤΡΑ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ!

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

 

ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ….

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 1974 600 χιλ. , ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 80 εκατομ. 

ΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙ 5000 (1619 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ) δηλ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 10%, 850 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ, 550 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΛΗΜΕΝΕΣ, ΤΟ 37% ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΥΠΟ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΤΟΧΗ, 350 χιλ. ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ δηλ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 58%!

ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ …. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 44,13 εκατομ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ  144,1 εκατομ.