Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Γιάννης Μάζης, Η Ελλάδα είχε ένα εκατομμύριο θύματα από την Ναζιστική εισβολή και θυμάται

 

Στην Ελλάδα η πρώτη δόση των 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στις πρώτες του κουβέντες του ευχήθηκε περαστικά καθώς είναι θετικός στον κορονοϊό και γι' αυτό δεν ταξίδεψε στην Αθήνα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια παραγωγική συζήτηση. Έχει βαθιά γνώση των θεμάτων που χειρίζεται. Τον θεωρώ πολύ καλό φίλο της Ελλάδας», ανέφερε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως στην ατζέντα βρίσκεται η υλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης.

Μετά την προκαταβολή των 4 δισ. ευρώ ο κ. Ντομπρόβσκις ανακοίνωσε και επίσημα την έγκριση και την εντολή εκταμίευσης της πρώτης δόσης των 3,6 δισ. ευρώ.

Τούρκος υπουργός: «Εξελίξεις εντός ημερών με το φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο»

 

 

Τάραξε τα νερά με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Συγκεκριμένα ο πολιτικός έκανε λόγο για σημαντικές εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την Ανατολική Μεσόγειο«Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο» είπε χαρακτηριστικά.

Τη δήλωση του μετέδωσαν στην πλειοψηφία τους τα τουρκικά ΜΜΕ. «Πριν από τρία χρόνια, όταν στείλαμε το Γιαβούζ, είχαμε δηλώσει ότι για τα σχέδια της περιοχής η χώρα-κλειδί είναι η Τουρκία» 

Οι μετανάστες θα φέρουν εμφύλιο! Σήμα κινδύνου από τον πρώην διευθυντή των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών

  


«Σε μια τέτοια κατάσταση, συμβαίνει οι μειονότητες να είναι βίαιοι νικητές και οι πλειοψηφίες ήρεμα χαμένοι»-«Kαταδικασμένες οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες»!

Οπρώην επικεφαλής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών Πιερ Μπροσάντ προειδοποιεί ότι εάν η Ευρώπη και η Γαλλία δεν αλλάξουν ριζικά τις πολιτικές τους για τη μαζική μετανάστευση, μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, υποστηρίζοντας ότι «όλες οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες είναι καταδικασμένες».

Ο Μπροσάντ, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής της γαλλικής DGSE από το 2002 έως το 2008, έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά και ο σιωπών δοκεί συναινείν.ΠΕΡΙ ΟΜΙΛΙΑΣ κ. ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.

Επίκαιρο «θυμογράφημα», από Αντώνη Αντωνά.

Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο, δήλωσε πρόσφατα σε αποκλειστική συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, «Προς το παρόν, δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς συνεχίζονται οι  επιχειρήσεις», είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος, λέγοντας ότι βασίζονται στην πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας και εμπιστεύονται την τουρκική ηγεσία. Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Σχετικά με τα ντρόουνς, που προέρχονται από την Τουρκία, ο  Ζελένσκι ανέφερε τα εξής: «Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τουρκία για αυτά τα ντρόουνς. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχή της εισβολής, της επίθεσης».

(Ο Ζελένσκι γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Κριβί Ριχ, στην Ουκρανική ΣΣΔ (σημερινή Ουκρανία) από Εβραίους γονείς. Σπούδασε Νομική στο τμήμα του Εθνικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Κιέβου στο Κριβί Ριχ, αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ επαγγελματικά στο νομικό πεδίο.)

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι…Ιταλοί, Γερμανοί, Κινέζοι & άλλοι!…

 


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος  Πιπερόπουλος*                                         
     

     Ελπίζω, φίλες και φίλοι αναγνώστες, να δείτε τον τίτλο του σημερινού μου κειμένου με μια αρκετά ικανή δόση καλοπροαίρετου χιούμορ (που τόσο μας έχει λείψει εδώ και δύο χρόνια με την Πανδημία, τα λοκντάουν, τις απαγορεύσεις, τα κρυμένα πίσω από μάσκες πρόσωπα, τον Πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας και την καλπάζουσα ακρίβεια).

     Δανείζομαι στον τίτλο μου και παραφράζω την εκφώνηση του Χατζηαβάτη από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τίτλο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: (Κέδρος, Αθήνα 2010, απόσπασμα ‘Ο Καραγκιόζης Βασιλιάς’ σελ. 96-100):

     «ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ: Ακούσατε, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Δανοί, Γερμανοί, Ισπανοί, Αμερικανοί, ορθόδοξοι, διαμαρτυρόμενοι, καθολικοί… Ζητείται βασιλεύς διά χώραν πτωχήν, αλλά ενάρετον, με λαμπράς οικογενειακάς αρχάς και παραδόσεις, ολίγον μεταχειρισμένην, αλλά ωραίαν και εις καλήν κατάστασιν! Οι ενδιαφερόμενοι δέον να έχουν τα εξής προσόντα: Να μην ομιλούν ελληνικά, να είναι ελέω Θεού γαλαζοαίματοι, να είναι ξανθοί, χαριτωμένοι και εύθυμοι διά να ευθυμήσει και η δύστυχος Ελλάς. Μισθός ικανοποιητικός, ώραι εργασίας κατόπιν ειδικής συμφωνίας. Διά περισσοτέρας πληροφορίας απευθυνθείτε εις τα συμμαχικάς κυβερνήσεις».

     Σαφώς στην Πατρίδα μας Ελλάδα σε ιστορική θέωρηση και πρακτική ΔΕΝ έχουμε Βασιλιάδες εδώ και μισό αιώνα αλλά μη μου πείτε, μέσα στα πλαίσια καλοπροαίρετης κριτικής εκτίμησης της τρέχουσας «μετά-Βασιλείας» εποχή ότι δεν έχουμε μπόλικες ντόπιες οικογένειες οι οποίες, κατέχοντας μυθικές περιουσίες, ζούνε πολύ «Βασιλικά» και σχεδόν σε «Βασιλικά» επίπεδα ζούνε και οι πάμπολλες οικογένειες παρατρεχάμενων ενός μοντέρνου όχι «Βασιλικού» αλλά ελληνικότατου στυλ «αυλικών...»