Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Νέα εστία σύγκρουσης για Δύση και Ρωσία - Φινλανδία, Σουηδία οδεύουν στο ΝΑΤΟ! Ενώ μαίνεται ο οικονομικός – ενεργειακός πόλεμος ανάμεσα στη Δύση (κυρίως Ευρώπη) και Ρωσία, ένα νέο μέτωπο ανοίγεται, που δύναται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεωπολιτική όξυνση. Φινλανδία και Σουηδία, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Μόσχας, εμφανίζονται έτοιμες και πιο πρόθυμες από ποτέ να κάνουν το μεγάλο βήμα προς το ΝΑΤΟ, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, αλλά και στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα.

Αναμφίβολα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτέλεσε το εφαλτήριο για μείζονες μεταβολές στη διεθνή σκηνή. Τα αντανακλαστικά του ΝΑΤΟ ενεργοποιήθηκαν και η Συμμαχία απέκτησε ρόλο και ξεκάθαρο «εχθρό», η Γερμανία για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» 100 δις.ευρώ, ενώ και ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται γεωγραφικά πλησίον της Ρωσίας, εκτόξευσαν τις αμυντικές τους δαπάνες.

«Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ολοσχερώς το αεροδρόμιο του Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία» ανακοίνωσε το Κίεβο

 


 Το αεροδρόμιο του Ντνίπρο, μιας μεγάλης πόλης στην ανατολική Ουκρανία, βομβαρδίστηκε και πάλι σήμερα από τους Ρώσους και “καταστράφηκε ολοσχερώς” ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης.

“Νέα επίθεση εναντίον του αεροδρομίου του Ντνίπρο. Δεν μένει τίποτα πλέον. Το ίδιο το αεροδρόμιο και οι υποδομές σε κοντινή απόσταση καταστράφηκαν. Και οι πύραυλοι εξακολουθούν να πέφτουν”, έγραψε στο Telegram ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ο τοπικός περιφερειάρχης. “Ο προσδιορισμός του αριθμού των θυμάτων είναι σε εξέλιξη”.

https://www.militaire.gr/

ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ

Ο Ισραηλινός πρέσβης «άδειασε» τη «φιλότουρκη» Νούλαντ για τον EastMed

«Σέβομαι πολύ την υφυπουργό κ. Νούλαντ, αλλά οι χώρες της περιοχής είναι αυτές που πρέπει να λάβουν την απόφαση. Και οι χώρες της περιοχής συζητούν», τόνισε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στην «Καθημερινή» για τον EastMed.

Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Ισραηλινός πρέσβης είπε χαρακτηριστικά:

«Ας κοιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα, ας συνειδητοποιήσουμε ποια περιουσιακά στοιχεία έχουμε ως χώρες και ως περιοχή και ας προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε προς ένα συγκεκριμένο πολιτικό, οικονομικό, στρατηγικό όφελος».

Ιωάννης Μάζης: Φοβάμαι Πυρηνικό Πόλεμο - Ελλάδα και Κύπρος να αντικαταστήσουν την Τουρκία

 

Η άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα-2022” είναι πρόβα τζενεράλε των Τούρκων για αποστολή γεωτρύπανου σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

  


Μετά το πράσινο φως από την Αμερικανίδα ΥΦΕΞ Β.Νούλαντ οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να το κεφαλαιοποιήσουν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο-Συμμετέχουν και Αζέροι Πεζοναύτες


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την άσκηση “ Γαλάζια Πατρίδα -2022”, με την οποία ουσιαστικά θα εκτελέσουν σενάρια για την αποστολή πλωτού γεωτρύπανου στην Α.Μεσόγειο το επόμενο διάστημα, ειδικά μετά το “πράσινο φως” που έδωσε η Αμερικανίδα ΥΦΕΞ Β.Νούλαντ.

Η Αμερικανίδα ΥΦΕΞ, αν και η χώρα της δεν συμμετέχει ούτε στο σχέδιο του αγωγού East Med, ούτε σε αυτό που αφορά πιθανή κατασκευή αγωγού από την Αίγυπτο στην Κρήτη, εντούτοις απέκλεισε κάθε πιθανότητα να γίνει οτιδήποτε