Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Μνήμη Στρατηγού Ιάκωβου Τσούνη: «Δίχως Πατρίδα, δεν υπάρχει ούτε πλούτος, ούτε δόξα, ούτε χαρές» (Podcast, Video)

 

 Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του φιλόπατρη Υποστρατήγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη, το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ηχητικό αφιέρωμα προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη αυτού του λαμπρού ευπατρίδη και μεγάλου ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το podcast έχει τον τίτλο «Δίχως Πατρίδα δεν υπάρχει ούτε πλούτος, ούτε δόξα, ούτε χαρές» και υπενθυμίζει την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο αείμνηστος Ιάκωβος Τσούνης, αυτός ο σπουδαίος πολίτης-οπλίτης και νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος παρά τα μεγάλα πλούτη, το κύρος και τους τίτλους που απέκτησε στη ζωή του, υπέγραφε ταπεινά ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
   Την 10/04/22 στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα  εκδήλωσή της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων για   τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με  την συμμετοχή μελών του Δ.Σ. και φίλων και της ΟΜΑΔΑΣ – 21,  Ελληνικό Παρατηρητήριο.

         Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του  προέδρου της Λ.Ε.Κ. Θ.  Νικολάου Ρούσση και  με αναφορά στο έπος των οχυρών  Ρούπελ, από τον  Αντιστράτηγο ε.α. και Νομικό κ. Ευάγγελο Γριβάκο, αντιπρόεδρο της Ομάδας – 21, ο οποίος   αναφέρθηκε  συγκινητικά,  αποδίδοντας  τον προσήκοντα φόρο τιμής στην αιματοβαμμένη σημαία των Οχυρών, που βρίσκεται στην Αθήνα και πρέπει  να  γίνουν προσπάθειες, να έρθει  στο Πολεμικό Μουσείο  της  Θεσσαλονίκης.

        Στην συνέχεια  έγιναν οι ομιλίες για τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας, με αρχή από τον π. πρόεδρό  της Λ.Ε.Κ. Θ., καθηγητή της ιστορίας του Ελληνισμού, κ. Αθανάσιο Καραθανάση, που αναφέρθηκε διεξοδικά και σε όλο του το εύρος, στο έργο του κ. Γκιουλέκα, το:

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑΣ;

     Η υπό διερεύνηση υπόθεση παιδοκτονίας στην Πάτρα συντάραξε κυριολεκτικά τόσο την ελληνική κοινωνία, όσο και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία αντέδρασε, κατά τη γνώμη μας υγιώς, μπροστά στα ειδεχθή εγκλήματα της δολοφονίας ανυπεράσπιστων παιδιών. Αν ο φόνος ενήλικος είναι χείριστο έγκλημα, τότε η παιδοκτονία πως αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί, παρά ως έσχατη κατάσταση αποκτηνώσεως και διαστροφής, η οποία φανερώνει θηριωδία, που υπερβαίνει και αυτή των αγρίων ζώων; Και αν η απλή παιδοκτονία φανερώνει θηριωδία εσχάτης μορφής, τότε πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί η παιδοκτονία εκείνη, που διαπράττεται όχι από ένα τυχαίο άνθρωπο, αλλά από την ίδια την μητέρα, η  οποία στρέφεται εναντίον των ιδίων των παιδιών της, εναντίον των ιδίων των σπλάγχνων της;

Η στροφή της Ευρώπης στο LNG έχει μεγάλο κόστος

Για τα δεξαμενόπλοια οι υψηλές τιμές της Ευρώπης ήταν δέλεαρ και τώρα τα φορτία που έρχονται είναι περίπου επταπλάσια σε σύγκριση τα αντίστοιχα του περασμένου έτους. (Reuters)

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μετασχηματίζει τις αγορές ενέργειας παγκοσμίως. Επί χρόνια η Ευρώπη εισήγε τεράστιο όγκο φυσικού αερίου από τη Ρωσία για τη θέρμανση των κατοικιών και την ηλεκτροδότηση των επιχειρήσεων.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μετασχηματίζει τις αγορές ενέργειας παγκοσμίως. Επί χρόνια η Ευρώπη εισήγε τεράστιο όγκο φυσικού αερίου από τη Ρωσία για τη θέρμανση των κατοικιών και την ηλεκτροδότηση των επιχειρήσεων. Τώρα, όμως, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να διακοπούν αυτές οι παροχές παρά τα δυσθεώρητα ποσά που έχουν δαπανηθεί για την κατασκευή των αγωγών.

Ελάτε να δούμε πώς μας «καθοδηγεί» συστηματικά η Tηλεόραση…

 
   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Σε άλλες εποχές, στην Πατρίδα μας όπου σήμερα κατοικούν 11 εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών (Έλληνες και… αλλοδαποί) αλλά παραμένει άγνωστος ο αριθμός των… φιλελλήνων, οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί καθώς η Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η Εκτελεστική εφάρμοζε, η Δικαστική ήλεγχε και ο ΤΥΠΟΣ μέσω των ΡΕΠΟΡΤΕΡ κάθε φορά που εντόπιζε πρόβλημα, απεκάλυπτε πτυχές και ιδιαιτερότητες που θα έμεναν κρυμμένες επιτήδεια, ξεσκέπαζε πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για στοχασμό, σχολιασμό και πολλές μαθησιακές εμπειρίες!…

     Όμως ο κόσμος άλλαξε, αλλάξανε οι καιροί, είναι ΟΛΑ ψέματα και ας φαίνονται για… αλήθεια!

     Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΝ διαβάζουμε,

Κωνσταντίνος Γρίβας: Είμαστε σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας

  Την κατάσταση που διαμορφώνεται παγκοσμίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα μία φορτισμένη και τοξική συζήτηση για το θέμα της Ουκρανίας. Δυστυχώς υπάρχει ένα επικοινωνιακό παρακράτος που ό,τι και να πεις σε βγάζουν άνθρωπο των Ρώσων.

Είμαστε σε μια μεγάλη ομίχλη αναφορικά με το τί συμβαίνει στην Ουκρανία. Ζούμε έναν ολιστικό πόλεμο, με πολύ έντονα στοιχεία πληροφορικού πολέμου, παραπληροφόρησης, ειδικών επιχειρήσεων. Οπότε είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί για αυτά που βλέπουμε.