Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι με την στάση των ΗΠΑ και ονειρεύονται εισβολή από τον Έβρο-Τούρκος Πτέραρχος δίνει στίγμα

 

 

Η Ουάσιγκτον άνοιξε την όρεξη των Τούρκων κατά της Ελλάδος για να τους γράψει ανάποδα η ιστορία

Δεν πρόκειται καθόλου για δήθεν επικίνδυνη ρητορική, ούτε για αύξηση της έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι δηλώσεις του Τούρκου απόστρατου Αντιπτέραρχου Ε.Καρακούς,  αλλά για υπαρκτά επιθετικά σχέδια της Άγκυρας κατά της Δυτικής Θράκης, μετά το χάιδεμα των ΗΠΑ λόγω Ουκρανίας.

Ο Ερντογάν Καρακούς ανέφερε ότι δήθεν η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης με την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ενώ ταυτόχρονα τονίζει “ότι η Τουρκία θα ήθελε «ελεύθερο πεδίο» για εισβολή από τον Έβρο”.

«Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως κράτος μέλος της ΕΕ. Ούτε τώρα ούτε στο μέλλον»: Τι λέει η επί Ευρωπαϊκών θεμάτων αυστριακή υπουργός

 

FILE PHOTO: Η υπουργός Ευρωπαϊκών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αυστρίας κα Karoline Edtstadler. ΚΥΠΕ, Φωτογραφία Ανδρέας Ανδρέου


 «Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Επειδή η Τουρκία απομακρύνεται από δυτικές αξίες. Ως προς αυτό υπήρξαμε σαφείς».

Τα παραπάνω δηλώνει η Karoline Edtstadler, Ομοσπονδιακή υπουργός της Αυστρίας, επί Ευρωπαϊκών θεμάτων και του Συντάγματος, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και η κα Edtstadler αν και αναφέρθηκε στον διαμεσολαβητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την παραβίαση κυριαρχίας κατά τον 21ο αιώνα.»

ΕΒΡΟΣ : ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.

 


  Του Ευάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α.- Νομικού
Η  από 24  Φεβρ. 2022 εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων   στην Ουκρανία και η μέχρι τώρα εξέλιξη του πολέμου, επαλήθευσαν  το δόγμα ότι, για την ελληνική  πραγματικότητα , η φύλαξη των   χερσαίων συνόρων  στον Έβρο, έχει  την αυτήν επιχειρησιακή αξία και εθνική σημασία με εκείνη του εναέριου και θαλάσσιου χώρου   και  αποτελεί τον ισχυρό προμαχώνα για την απόκρουση τυχόν  εχθρικής ενέργειας επί του   εδάφους της Δυτ. Θράκης και της ενδοχώρας, ευρύτερα.

Με  δεδομένο τον συνεχή  τουρκικό αναθεωρητισμό που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού,  ο Ελληνικός  Στρατός Ξηράς ανασυντάσσει τις   αποτρεπτικές  δυνάμεις του στον  Έβρο επί δύο επάλληλων  αξόνων στρατηγικής.

Διάπλατες οι συμμαχικές πύλες για το ΕΤΑ: Focus με SOF από 9 χώρες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων και υβριδικών απειλών


Τα στελέχη του ΕΤΑ είναι τα πλέον εξειδικευμένα για την αντιμετώπιση ασύμμετρων και υβριδικών απειλών, με γνώσεις και εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέσα από πληθώρα συνεκπαιδευσεων με συναδέλφους τους από το ΝΑΤΟ και όχι μόνο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

Έτοιμο να συνεισφέρει σε γνώσεις και εκπαίδευση, μαζί με στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων από άλλες 9 Ευρωπαϊκές χώρες στην Αφρική, είναι το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, που αποτελεί μια από τις μονάδες «αφρόκρεμα» της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τμήμα των Ελλήνων SOF μεταβαίνει, έπειτα και από την πολιτική έγκριση, στη νοτιοανατολική Αφρική στην περιοχή της Μοζαμβίκης, στο πλαίσιο της «EUTM-Moz».