Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Προειδοποίηση Ρωσίας: Στρατιωτικοί στόχοι τα οχήματα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα

 

 

Η Μόσχα θα θεωρεί τα οχήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που μεταφέρουν όπλα σε ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οποιεσδήποτε προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον στρατό της Ρωσίας ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία θα «αντιμετωπιστούν με σκληρότητα» πρόσθεσε.

Πόσο καλά πάνε τα ελληνοτουρκικά; Η απάντηση με αριθμούς…

  


Διαψεύδονται κατηγορηματικά όσοι είχαν έστω και ψήγματα ελπίδας για πρόσκαιρη έστω ύφεση της τουρκικής επιθετικότητας ,μετά από το γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ουδείς είναι τόσο αφελής για να πιστέψει όσα ειπώθηκαν μετά από τη συνάντηση περί «θεμελίωσης νέων βάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», αλλά υπήρχε η προσδοκία ότι «θα περάσουμε κάποιους μήνες πιο ήρεμους». Φρούδες ελπίδες.

Οι αριθμοί τα λένε όλα:

Άνευ προηγουμένου κατηγορώ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εναντίον της Τουρκίας: Απίστευτες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Secretary of State Antony J. Blinken at the Department of State in Washington, D.C., on April 11, 2022. State Department photo by Freddie Everett

 Σημαντικές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του Στειτ Ντιπαρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το 2021. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2018, η κυβέρνηση της Τουρκίας συνέχισε να περιορίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου”.

Σύμφωνα με την έκθεση:

Τέσσερα kill για τον «Balthazar»: Tο παραλήρημα με υπερπτήσεις των Τούρκων και το κυνήγι των F-16 από την Σκύρο…

Τέσσερις σκληρές αερομαχίες στον ουρανό του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τέσσερα ακόμη «kill» από τα «γεράκια» που υπερασπίζονται τον Ελληνικό ουρανό. Τέσσερις κλειστές αερομαχίες για τον δικό τους Γιώργη…

Αυτή ήταν η απάντηση των αεροπόρων που σε μια φορτισμένη μέρα, όχι μόνο έδειξαν επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον αλλά κυνήγησαν μέχρι εκδιώξεως από το Ελληνικό FIR τους εναέριους εισβολείς.

Και αυτή την μέρα δεν είναι καθόλου παράλογο οι αεροπόροι που είναι στα readiness να περίμεναν πως οι «γείτονες», απόλυτα στηριζόμενοι στα νέα θεμέλια καλής γειτονίας θα προκαλούσαν.