Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Πως πιάστηκαν στον ύπνο οι Ρώσοι στο καταδρομικό Moskva- Αντιναύαρχος ε.α Β.Μαρτζούκος

 

Ο Αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος σχολιάζει το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκαν οι Ρώσοι , με τους πυραύλους οι οποίοι έπληξαν το καταδρομικό Moskva.

 Με όσες πληροφορίες έχουν αποδεσμευτεί επιχειρεί να δώσει μία λογική εξήγηση.

O Ιωάννης Μπαλτζώης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη σοβαρή ζημιά και εκκενώθηκε: Κτυπήθηκε το καταδρομικό Moskva;

 


 Το κυριότερο
πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού
 της Ρωσίας, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη «σοβαρές ζημιές» αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Λόγω πυρκαγιάς, στο Moskva σημειώθηκε έκρηξη πυρομαχικών που μετέφερε. Το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Το πλήρωμα εκκενώθηκε», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS, RIA Novosti και Interfax.

Δυστυχώς η Ουάσιγκτον καλύπτει την Τουρκία: Και στο θέμα της μη επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία (video)

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στην αίθουσα ενημέρωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Δεξιά ο εκπρόσωπος Νεντ Πράις. State Department photo by Freddie Everett


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Κάλυψη στην Τουρκία, πρόσφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέντ Πράις, για την απαράδεκτη απόφαση της να μην επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά και για το γεγονός ότι παραβιάζει αυτές τις κυρώσεις.

Απαντώντας σε απανωτές ερωτήσεις της Hellas Journal, ο εκπρόσωπος ήταν απογοητευτικός καθώς επέλεξε να υμνήσει το ρόλο της Τουρκίας, αντί να την καταδικάσει για το γεγονός ότι επέλεξε να εξυπηρετήσει τη Ρωσία και να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποδέχθηκαν τα μέτρα εναντίον της Μόσχας και τα τηρούν ευλαβικά, εις βάρος των δικών τους οικονομιών.

Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με την ανοχή της Δύσης: O εκτροχιασμός της Άγκυρας φέρνει μνήμες…

  


Με τα γεγονότα να μιλούν από μόνα τους, όλα δείχνουν ότι η Άγκυρα απέρριψε ξανά το γνωστό προσωπείο που συνηθίζει να φορά, όταν η ίδια αισθάνεται πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Την ίδια στιγμή η συμπαθής ομάδα των αιθεροβαμόνων στην χώρα μας θέλει να πιστεύει ότι πρόκειται για κάτι παροδικό και πως οι δυο χώρες τοποθετούν νέα θεμέλια στις σχέσεις τους.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο το καθημερινό κρεσέντο, με τις 11 σερί υπερπτήσεις της Τετάρτης, τις 81 παραβιάσεις, τις καθημερινές αερομαχίες που ξεκίνησαν από την Δευτέρα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο να παρερμηνεύσει κανείς, πως η γείτονα άδραξε την ευκαιρία μέσω του πολέμου Ρωσίας Ουκρανίας για να επαναφέρει την πολιτική των εντάσεων στο Αιγαίο.

Και αυτό το κάνει η Άγκυρα με την ανοχή της Δύσης η οποία βλέπει ως «πολύτιμη» τη συνεισφορά της Τουρκίας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτό δεν είναι ανάλυση αλλά προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις που έχουν κάνει Αξιωματούχοι της Συμμαχίας που ομιλούν για την «πολύτιμη» σύμμαχο Τουρκία.