Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Φίλης: Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο άμεσο μέλλον

 

CIA: Οι ήττες του Πούτιν εγείρουν κίνδυνο πυρηνικής απειλής

Οι στρατιωτικές ήττες που το Κίεβο και δυτικές πρωτεύουσες λένε πως υφίσταται ο στρατός της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσουν τον  να καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου, ή πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος, στη χώρα αυτή, υποστήριξε χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της CIA, ο Ουίλιαμ Μπερνς.

«Δεδομένου ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος Πούτιν και οι ρώσοι ηγέτες να βυθιστούν στην απελπισία, λαμβανομένων υπόψη των ηττών που υπέστησαν ως τώρα από στρατιωτική σκοπιά, κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ελαφρά την απειλή της ενδεχόμενης καταφυγής σε τακτικά πυρηνικά όπλα, ή (πυρηνικά όπλα) μικρής ισχύος», είπε ο κ. Μπερνς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ατλάντα.

Στρατηγός Κωσταράκος για «Μoskva»: Τίποτα το μαγικό, απλά τους έπιασαν στον ύπνο

  


Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η Ουκρανική επίθεση στο Καταδρομικό «Μoskva» που επέφερε καίριο πλήγμα στο ηθικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα δημιούργησε για άλλη μία φορά ερωτηματικά για τη μαχητική ικανότητα του στρατού της Μόσχας.

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός ε.α. Μιχάλης Κωσταράκος δίνει τη δική του εξήγηση για το περιστατικό επικεντρώνοντας στη σημασία της εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού.

Η ανάρτηση του στρατηγού έχει ως εξής:

Φόβοι πως το βυθισμένο Moskva πήρε μαζί του πυρηνικά κι εκατοντάδες νεκρούς: Φήμες για σύλληψη του αρχηγού του Στόλου

 


Η ναυαρχίδα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα “Moskva” που βυθίστηκε χθες μετά από έκρηξη,  μπορεί να μετέφερε πυρηνικές κεφαλές, προειδοποίησαν σήμερα αναλυτές και ειδικοί, καθώς ζήτησαν επείγουσα έρευνα για μα τέτοια ενδεχόμενη απειλή.

Το Moskva, βυθίστηκε κοντά στο λιμάνι της Σεβαστούπολης την Πέμπτη. Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι το σκάφος βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά και έκρηξη στο πλοίο, αλλά δεν είπε τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Υπάρχουν τώρα φόβοι ότι το Moskva θα μπορούσε να έχει παρασύρει μαζί του στον βυθό δύο πυρηνικές κεφαλές, κάτι που θα μπορούσε να μετατραπεί σε περιστατικό «σπασμένου βέλους» – αμερικανική στρατιωτική αργκό για ένα ατύχημα με πυρηνικά όπλα .

Ο Mykhailo Samus, διευθυντής ουκρανικού think tank με έδρα το Λβίβ,  ο Andriy Klymenko, συντάκτης του Black Sea News. και η ουκρανική εφημερίδα Defense Express προειδοποίησαν σήμερα ότι το Moskva σχεδιάστηκε για να φέρει κεφαλές για τους υπερηχητικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους P-1000.

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Μόνο η Ονομαστική ανοιχτή Ψηφοφορία θα σώσει το κύρος του Κοινοβουλίου μας….
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

                  

Το κείμενο που ακολουθεί το είχα δημοσιεύσει σε εκτενέστερη μορφή το 2009 όταν υπηρετούσα  ακόμη Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη...

Τώρα πια, όπως γνωρίζουν οι φίλες και οι φίλοι αναγνώστες είμαι πλέον συνταξιούχος (ΟΧΙ  απόμαχος και καναπεδάτος αλλά ενεργός πολίτης έως ότου εγκαταλείψω τα εγκόσμια) ...

Η χθεσινή συμμετοχή του κ Ζάεφ και η θερμότατη υποδοχή που του επιφύλαξαν ο Πρόεδρος κ Τσίπρας, και οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (που έδωσαν το όνομα του γεωγραφικού προσδιορισμού αλλά ΚΑΙ Εθνότητα και γλώσσα Μακεδονική στους κατοίκους του γειτονικού Κρατιδίου) μου έδωσαν την αφορμή να το φέρω ξανά στη δημοσιότητα.

Η συμμαχία “No Jets for Turkey” καλεί τους Αμερικανούς νομοθέτες να αποτρέψουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία

  


Με επιστολή τους σε μέλη της Γερουσίας, τα μέλη του συνσπισμού που έχει δημιουργηθεί στην Αμερική για την αποτροπή της πώλησης των F16 στην Τουρκία, ζητούν από τους Αμερικανούς νομοθέτες να εξετάσουν την λήψη νομοθετικών μέτρων για να σταματήσει ενδεχόμενη πώληση των αμερικανικών μαχητικών στην κατοχική δύναμη.

Στην επιστολή εκφράζεται έντονη ανησυχία γιατί όπως αναφέρεται “στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχουν υψηλόβαθμα στελέχη που αναζητούν τρόπους για να παρακαμφθούν οι κυρώσεις και να να δοθούν τελικά τα F16 στην Τουρκία, εξέλιξη που θα είναι απερίσκεπτη και ριψοκίνδυνη”. Είναι φανερό ότι αναφέρονται στην υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.

Για “σκληρό πλήγμα” ομιλεί το Πεντάγωνο: “Πανηγύρια” για τη βύθιση του καταδρομικού Moskva στη Μαύρη Θάλασσα

  Η απώλεια του καταδρομικού Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που βυθίστηκε χθες Πέμπτη, αποτελεί «σκληρό πλήγμα» για τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Θα έχει συνέπειες» στις επιχειρησιακές τους ικανότητες, γιατί το συγκεκριμένο πλοίο ήταν «κλειδί» στις προσπάθειές τους να εδραιώσουν τη «ναυτική κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα», τόνισε ο Κίρμπι στο CNN.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva σε λιμάνι, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του εξαιτίας των ζημιών που υπέστη στο κύτος από την έκρηξη πυρομαχικών. «Σε συνθήκες θαλασσοταραχής, το πλοίο βυθίστηκε», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, στην οποία διευκρινιζόταν ότι το πλήρωμα είχε απομακρυνθεί.