Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Οι Τούρκοι πάνε γυρεύοντας για θερμό επεισόδιοΣυναγερμός στο «Πεντάγωνο» έως τις 21 Απριλίου, οπότε ολοκληρώνεται η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης δυνάμεων στο αρχιπέλαγος

Σταύρος Ιωαννίδης - stavros.ion@gmail.com - ΠΗΓΗ: POLITICAL - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Την αποσταθεροποίηση που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί η Τουρκία προκειμένου να «τσιμεντώσει» τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως εκτιμά το ελληνικό επιτελείο.

Από τα «δείγματα γραφής» που έχει δώσει η Άγκυρα μέχρι σήμερα γίνεται σαφές ότι τα περί «νέων θεμελίων» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν απλώς λόγια, ενώ την ώρα που η Τουρκία εμφανίζεται ως ο καλός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ανεβάζει στο κόκκινο την ένταση με την Ελλάδα τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και επί του πεδίου.

Ξύπνησαν νύχτα τον Πούτιν και του είπαν ότι βούλιαξε το Moskva

 


 Νύχτα ξύπνησαν τον Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, για να τον ενημερώσουν για την απώλεια του Moskva. Μέχρι τότε τον διαβεβαίωναν ότι η κατάσταση στο πλοίο που είχε πληγεί ήταν διαχειρίσιμη.

Η αρχική πληροφόρηση που είχε ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν επίσης -λανθασμένα- ότι η επίθεση έγινε με βρετανικά όπλα. 

Ο Πούτιν ήταν «έξαλλος» με τρόπο «που δεν τον έχουμε ξαναδεί», ανέφερε το «κανάλι» General SVR στο Telegram – οι πληροφοριες αυτές εξυπακούεται ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα. (Στη φωτογραφία που ακολουθεί ανάρτηση του καναλιού με αυτόματη μετάφραση από τα ρωσικά)

Η κυβέρνηση της Συρίας "άδειασε" την Τουρκία

  Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet έγραψε για συζητήσεις που ήταν σε εξέλιξη για την οικοδόμηση νέων δεσμών μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, δημοσίευμα που η συριακή κυβέρνηση διέψευσε

 
Στις 4 Απριλίου η Hürriyet υποστήριξε ότι συζητήσεις για την αναζωογόνηση των συροτουρκικών δεσμών πραγματοποιούνταν στην τουρκική πόλη Άγκυρα, επιμένοντας σε θέματα όπως την ενότητα των συριακών εδαφών και τη διασφάλιση της ασφάλειας των προσφύγων που επιστρέφουν στη χώρα τους.

Παράνοια: «Σαμποτάρουν» την κατασκευή ελληνικών drones !!!Μια ελληνική έρευνα για τη δημιουργία drone που χρηματοδοτείται από το ελληνικό κράτος και στην οποία μετέχουν 3 πανεπιστημιακά ιδρύματα σε συνεργασία με την ΕΑΒ μπαίνει στο στόχαστρο των εν Ελλάδι ...«αντιιμπεριαλιστών», που επιχειρούν να περάσουν και μηνύματα συμψηφισμού μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Ταυτόχρονα όμως επιδιώκουν να μην προχωρήσει ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει την τεχνολογική εξελικτική δυνατότητα των ελληνικών πανεπιστημίων ώστε αυτά να παραμείνουν στη λογική της μετριότητας.

Ο λόγος για το πρόγραμμα Αρχύτας που φέρει το όνομα ενός όχι και τόσο διάσημου εφευρέτη της αρχαιότητας που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ελληνικού drone το οποίο βασίζεται στη λογική του αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφος F35B και έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης και το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησής του με κάποιες μικρές καθυστερήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Μνήμες Μικρασιατικής Εκστρατείας 1919-1922
Εγκαίνια Έκθεσης - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τα εγκαίνια της Έκθεσης Μνήμες Μικρασιατικής Εκστρατείας 1919-1922 που πραγματοποιήθηκαν στην Πινακοθήκη της Ε.Μ.Σ. την Τετάρτη 13/4/2022.

Φωτογραφικό υλικό: