Κυριακή 17 Απριλίου 2022

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 


Επιμέλεια κειμένου του Αντώνιου Αντωνά, από ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΜΗΝΥΜΑ   ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ,  ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΓΟΛΓΟΘΑ, ΛΟΓΩ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΤΑΜΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ, (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ) ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ  ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΩΘΕΙ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ  ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.    

Προέλαση των Ρώσων στην Ποπάσνα στο Ντόνμπας – Διασπάστηκαν οι ουκρανικές γραμμές

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 Oι Ρώσοι επιχειρούν μεγάλη προώθηση δυνάμεων στην Ποπάσνα, μία πόλη στρατηγικής σημασίας στο Ντόνμπας η οποία αν καταληφθεί θα καταρρεύσει ολόκληρο το κεντρικό μέτωπο των ουκρανικών δυνάμεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως προωθούνται δυνάμεις και από την Μαριούπολη προς ενίσχυση του μετώπου καθώς το Azovstal δεν θεωρείται απειλή ως προς τη νυν τακτική κατάσταση στην πόλη.

Άλλωστε οι Ρώσοι άπαξ και έφτασαν στις εισόδους του βιομηχανικού συγκροτήματος θα κάνουν χρήση βαρέως οπλισμού για να «τελειώσουν» τους εναπομείναντες μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Στην Ποπάσνα η ρωσική επιχείρηση φαίνεται να αποδίδει καρπούς ενώ στο μέτωπο της Ρουμπίζνε, υπάρχει στασιμότητα καθώς δεν έχει επιτευχθεί κάποια ουσιαστική διείσδυση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η σημασία της Βόρειας Ελλάδας για το ΝΑΤΟ: Η Αλεξανδρούπολη προκαλεί δυσαρέσκεια στη Μόσχα αλλά και στην Άγκυρα


FILE PHOTO: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθησαν στην εκδήλωση της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της παροχής Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους (Host Nation Support – HNS), κατά την αναδίπλωση και ανάπτυξη δυνάμεων των ΗΠΑ για την Επιχείρηση «ATLANTIC RESOLVE». ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR


Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη περιοχή πιο σημαντική σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο από την Αλεξανδρούπολη, αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η ανταπόκριση του Michael Martens από την Αθήνα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Το λιμάνι της Θράκης έχει καταστεί κέντρο διακίνησης δυτικών όπλων στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς και στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ θέλουν απαραιτήτως την Άγκυρα στο κάδρο των ενεργειακών: Σενάριο και για χερσαίο αγωγό, λύση και του Κυπριακού;

 


 Στο κάδρο της αξιοποίησης του φυσικού αερίου οι ΗΠΑ θέλουν να φιγουράρει και η κατοχική Τουρκία, αποκαλύπτει ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος στον Φιλελεύθερο της Κύπρου.

Είναι μια θέση, την οποία μετέφερε και η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο τρίγωνο Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα.

Το ζητούμενο είναι πώς θα γίνει τούτο, δεδομένης της άρνησης της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι ίσως γι’ αυτό που θα υπάρξουν κινήσεις στο Κυπριακό, όχι όμως για λύση, καθώς τούτο θα πάρει χρόνο, αλλά για ΜΟΕ, που θα περιλάβουν και τους υδρογονάνθρακες.

Ενημερωμένη πηγή ανέφερε πως μπορεί να επιτευχθεί μια «συμφωνία για τη λύση», που δεν θα είναι τελική.