Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ … ( Η νέα σύληση της Αυτοκρατορικής Πύλης στην του Θεού Αγία Σοφία.)

  

                                                       

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Εν αρχή….Ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού  απείλησε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μόνο η αρχή.

«Μετατρέψαμε σε τέμενος την Αγία Σοφία, κάτι το οποίο κρατούσαν πάνω από το κεφάλι μας για χρόνια σαν Δαμόκλειο Σπάθη, απειλώντας μας με διασάλευση της ειρήνης και ορκίζονταν να μη μας αφήσουν να τη μετατρέψουμε. Το λέω αυτό για να καταλάβουν και να είναι έτοιμοι για όσα έχουμε να κάνουμε»!!!, δήλωσε χαρακτηριστικά.

-«Από την πρώτη μαύρη μέρα, που μπήκαν στην Ευρώπη, οι Οθωμανοί, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».

Οι Ρώσοι ψάχνουν επάκτιες συστοιχίες πυραύλων ΝSM στην Οδησσό - Πώς βύθισαν το Moskva - Το drone & ο καιρός

 


Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Με τίτλο “Η βύθιση του “Moskva” δεν προήλθε από “Neptune”” ρωσικό στρατιωτικό ΜΜΕ αποκαλύπτει πως οι ρωσικές δυνάμεις ψάχνουν επάκτιες συστοιχίες αντιπλοϊκών πυραύλων NSM στην Οδησσό.

Οι NSM έλαβαν συντεταγμένες του Moskva από κάποιο drone ενώ οι Ρώσοι κάνουν την αυτοκριτική τους για την μη ύπαρξη ΑΦΝΣ στην επίμαχη περιοχή. Αποκαλύπτουν πως Ουκρανοί και ΝΑΤΟϊκοί χρησιμοποίησαν τον καιρό που επικρατούσε στην περιοχή.

Τα όσα αναφέρουν έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα και για εμάς, για το Αρχιπέλαγος μας.

Τα μεγάλα «χαστούκια» του 2020 που έφαγε η Τουρκία στο Αιγαίο, έγιναν συμπεράσματα για την «Γαλάζια Πατρίδα»

  

Τα Ελληνικά υποβρύχια έπαιξαν τον πλέον καταλυτικό ρόλο στην Ελληνοτουρκική κρίση του 2020, ενώ καθοριστικό ήταν το γεγονός πως όλες οι ανθυποβρυχιακές συσκευές των μέσων του Πολεμικού Ναυτικού, ξετρύπωσαν όλα τα τουρκικά υποβρύχια. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό.

Τα σκληρά παθήματα του 2020, που η Ελληνοτουρκική κρίση χτύπησε κόκκινο, μετατρέπονται σε συμπεράσματα και πικρά διδάγματα στο τουρκικό Επιτελείο, που σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» στηρίζεται σε αυτά.

Αυτό καταγράφεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τις παρατηρήσεις που γίνονται από το Ελληνικό Επιτελείο. Μάλιστα συγκεκριμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται αυτές τις μέρες από τους Τούρκους, παραπέμπουν σε όλα εκείνα τα που έπαθαν το 2020, είτε αυτά ήταν στον αέρα, είτε αυτά συνέβησαν στην θάλασσα του Αιγαίου ή της Μεσογείου.

Δήλωση – βόμβα Medvedev: Η Ρωσία πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ

 


«Μιλάμε πρωτίστως για μια προσπάθεια επέκτασης της παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedvev

Για πολεμική προετοιμασία της ρωσικής ομοσπονδίας κατά της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έκανε λόγο με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε, η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα δεν είναι πλέον σχήμα λόγου και τυπικές απειλές, και σε τέτοιες συνθήκες η Μόσχα θα πρέπει να είναι έτοιμη απέναντι σε πιθανές επιθετικές ενέργειες.