Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Αναστάσιμες Ευχές 2022

 


Σεβαστοί Πατέρες, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,


«Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου Πάσχα. Εκ γαρ θανάτου προς ζωήν και εκ γής προς ουρανόν Χριστός ο Θεός ημάς διεβίβασεν...» 

Η Ανάσταση του Χριστού είναι το κυρίαρχο, το κεντρικότερο, το κατ’ εξοχήν γεγονός της ενσάρκου Θείας Οικονομίας. Είναι το γεγονός, που διαφοροποιεί τον Χριστιανισμό από κάθε άλλη θρησκεία. Είναι το γεγονός, πάνω στο οποίο θεμελιώνεται και στηρίζεται όλο το οικοδόμημα της πίστεως. «Ει δε Χριστός ουκ εγήγερται, κενόν άρα το κήρυγμα ημών, κενή δε και η πίστις υμών…Ει δε Χριστός ουκ εγήγερται, ματαία η πίστις υμών» (Α΄ Κορ.15,14,17), βεβαιώνει ο μέγας  Παύλος.

Έκκληση για προστασία της Αγίας Σοφίας


Γράφει ο Αντιστράτηγος εα ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΚΑΡΑΝΤΖΙΚΟΣ


       Με ποιό δικαίωμα η Τουρκία καταστρέφει και βεβηλώνει το υπέρτατο και μοναδικό μνημείο της Χριστιανοσύνης και ταυτόχρονα το ανυπέρβλητο μνημείο της θρησκευτικής
αρχιτεκτονικής και Βυζαντινής τέχνης;

       Πότε επί τέλους ο πολιτισμένος κόσμος θα συγκινηθεί από την Τουρκική βαρβαρότητα και θα λάβει μέτρα προστασίας του μοναδικού μνημείου της παγκόσμιας
πολιτιστικής κληρονομιάς;

      Οι Τούρκοι άρχισαν τις καταστροφές.Η ανεπανόρθωτη ζημιά στην αυτοκρατορική Πύλη και οι βλάβες στο εσωτερικό του ναού μόνο κακά προοιωνίζονται.

Προκλητικός Σοϊλού: Η Αγία Σοφία ήταν μόνο η αρχή

  


Ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ήταν μόνο η αρχή.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τόσο για την Αγία Σοφία όσο όμως και για την Ανατολική Μεσόγειο.

Παρά τη κατακραυγή για τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία, ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε, ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μόνο η αρχή υπογραμμίζοντας ουσιαστικά ότι η Τουρκία δε φοβάται τη Δύση.

Γνώση, Γλώσσα και Σοφία 

Του Δημήτρη Βόγγολη*

Τα τελευταία χρόνια η γλώσσα αντιμετωπίζει καινούργιο εχθρό και φοβάμαι ότι θα έχει τη μοίρα των καταστραμμένων κάστρων που έπεσαν γιατί τα πρόδωσαν από μέσα. Ο λόγος για  το  έγκλημα που συντελείται  στο εκπαιδευτικό σύστημα και την  απαράδεκτη αλλοίωση που υφίσταται η γλώσσα με τα greeklish.   Έχω την εντύπωση ότι  με το να μην κεντρίζουμε το ενδιαφέρον των νέων  στη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας με ιστορικά γεγονότα χωρίς περιγραφές δεν θα  εγκαταλείψουν τα Greeklish τα οποία οδηγούν στον αφανισμό της ελληνικής γλώσσας.  Τη  γλώσσα μας που κατά τον Ζήνωνα , διέπουν 5 Αρετές

«Βόμβα» από τις ΗΠΑ: Το εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο θα εκτοξεύσει τις τιμές παγκοσμίως

 


 Νέα προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για την παγκόσμια αύξηση των τιμών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ηαπαγόρευση εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη ενδέχεται να εκτινάξει τις τιμές της ενέργειας σε όλον τον κόσμο, προειδοποίησε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, ζητώντας να περιοριστεί μεν η ευρωπαϊκή εξάρτηση από τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα αλλά «χωρίς να τιμωρηθεί ολόκληρος ο πλανήτης».