Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Ψάχνονται για «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι
 - Πάρά την έντονη αντίδραση της Ελλάδας οι Τούρκοι έστειλαν ξανά μαχητικά να πετάξουν πάνω από ελληνικά νησιά.

Μετά το έντονο διάβημα της Αθήνας κατά της Τουρκίας για τις πρωινές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από νησιά του Αιγαίου, οι Τούρκοι αντί να συμμορφωθούν έστειλαν ξανά ένα ζευγάρι F-16 να παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο πετώντας μάλιστα στα 27.000 πόδια πάνω από Λειψούς και Αρκιούς.

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά μαχητικά «έσπασαν» το FIR Αθηνών και πέταξαν στις 17:17 πάνω από τους Λειψούς και στις 17.18 πάνω από τους Αρκιούς.

Πούτιν σε Γκουτιέρες: Κάντο όπως το Κοσσυφοπέδιο

 


Ο Πούτιν ζήτησε από τον Γκουτιέρες να ισχύσει για Λουχάνσκ και Ντονμπάς ό,τι ισχύει για το Κοσσυφοπέδιο, ενώ συνέκρινε τον ουκρανικό στρατό με τους τρομοκράτες του ISIS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνέκρινε τις ενέργειες του Κιέβου με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μεταδίδει το RIA Novosti.

«Ακούμε από τις ουκρανικές αρχές ότι υπάρχουν πολίτες εκεί. Αλλά τότε οι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού είναι υποχρεωμένοι να τους απελευθερώσουν. Ή ενεργούν όπως οι τρομοκράτες σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως το ISIS στη Συρία, κρύβονται πίσω από τον άμαχο πληθυσμό. Το πιο απλό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε αυτούς τους ανθρώπους να βγουν έξω. Γιατί είναι πιο εύκολο» υποστήριξε  ο Πούτιν, αναφερόμενος στους Ουκρανούς που εξακολουθούν να μένουν οχυρωμένοι στο χαλυβουργείο της Μαριούπολης.

Άρθρο-κόλαφος από Bloomberg: «Σε λίγο θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα όπλων των δυτικών λόγω Ουκρανίας»

  


«Αν συνεχίσουν οι ΗΠΑ να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία... θα έχουμε πρόβλημα»

Ένα άρθρο-κόλαφος για τα όπλα τα οποία στέλνουν οι δυτικοί στην Ουκρανία και στο πώς αυτά θα μπορούσαν να εξαντλήσουν σύντομα τα αποθέματα όπλων των ΗΠΑ φιλοξενεί το Bloomberg σήμερα. 

Το άρθρο αναφέρει ότι τα όπλα των ΗΠΑ θα μπορούσαν σύντομα να εξαντληθούν εάν ο Λευκός Οίκος συνεχίσει τις παραδόσεις στην Ουκρανία.

«Η Δύση βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια επιλογή – να στείλει περισσότερα όπλα στο Κίεβο ή να διατηρήσει τα αποθέματά της για τη δική της άμυνα», αναφέρουν ειδικοί.

Εικόνες βαρβαρότητας από την Αγία Σοφία: Κρεμάνε όπου βρουν τα παπούτσια τους στο ναό [photo]


 Μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του κόσμου Screenshot via Twitter video Mahir Polat @mhrpolat

 

Νέες εικόνες έλλειψης σεβασμού της Αγίας Σοφίας -ακόμη και ως τζαμί- κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και αναφορές πως η επισκευή της αυτοκρατορικής πύλης υπήρξε πρόχειρη.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του δήμου Κωνσταντινούπολης, Μαχίρ Πολάτ, ο οποίος είχε μοιραστεί τις φωτογραφίες με την αυτοκρατορική πύλη και προκάλεσαν αντιδράσεις για την Αγία Σοφία, σήμερα σε νέα του ανάρτηση δημοσίευσε φωτογραφίες όπου οι πιστοί τοποθετούν τα παπούτσια τους ανάμεσα στις πέτρες του κτιρίου με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές στην ιστορική υφή του.