Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Νέο διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο

 



 Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε, πριν από λίγο, νέο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη αναφορικά με τις πρωτοφανείς σε αριθμό παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κατοικημένων περιοχών, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μίας ημέρας.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, η οποία παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, είναι απολύτως καταδικαστέα και απαράδεκτη.

Η ελληνική απάντηση στις προκλήσεις: Ακυρώθηκε η πρόσκληση στη Τουρκία για συμμετοχή στην άσκηση «Tiger Meet»

 


Την ακύρωση της πρόσκλησης της Τουρκίας στην άσκηση Tiger Meet η οποία φέτος διοργανώνεται στην Ελλάδα αποφάσισε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και το ΓΕΕΘΑ ως απάντηση στη σημερινή τουρκική προκλητικότητα. H άσκηση επρόκειτο να διοργανωθεί φέτος από τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) στην Αεροπορική βάση του Αράξου.

Παράλληλα σε σύσκεψη υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο δόθηκαν οδηγίες στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας η οποία διαρκώς αυξάνεται.

Συνολικά σήμερα καταγράφθηκαν 168 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και 41 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών όπως η Ρόδος, η Κως, η Σάμος, η Κάλυμνος και το Καστελόριζο. Πρόκειται για ασυνήθιστα υψηλό αριθμό.

Ο κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 2.500 ΕΤΩΝ.


«Πρόσω ολοταχώς» για έναν 3ο Παγκόσμιο! Η Δύση στέλνει όπλα, η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά και κόβει το αέριο

  

Απειλητικά σενάρια στην παγκόσμια «σκακιέρα»


Ενισχύονται οι εκτιμήσεις για ρωσικές στρατιωτικές βλέψεις και στην Μολδαβία, μετά τις εκρήξεις στην Υπερδνειστερία - Συνασπισμός 40 χωρών στο πλευρό της Ουκρανίας - Η Μόσχα κόβει το αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία

Δραματική «αναβάθμιση» του πολέμου στην Ουκρανία προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις, με τις απειλές της Ρωσίας ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, σε απάντηση της απόφαση της Δύσης να στείλει βαρέα όπλα στο Κίεβο και ενώ ενισχύονται οι εκτιμήσεις για ρωσικές στρατιωτικές βλέψεις και στην Μολδαβία, μετά τις εκρήξεις στην Υπερδνειστερία.

Πούτιν: «Θα απαντήσουμε σε όποια χώρα επιχειρήσει να παρέμβει στην Ουκρανία»


 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη ότι οποιεσδήποτε χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία και δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί.

Ο Πούτιν μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Δύση θέλει να κόψει τη Ρωσία σε διάφορα κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ποιο μήνυμα έστειλε ο Ερντογάν με τις 41 υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου; Κλιμακώνει επικίνδυνα…

 


Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Τα δικά της μηνύματα θέλει να στείλει η Τουρκία εν μέσω ουκρανικής κρίσης και γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή οδηγώντας σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση της έντασης τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο.

Πλέον η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν περιορίζεται σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου όπου συνήθως έχει και την σιωπηλή ανοχή των δυνάμεων που δεν αναγνωρίζουν το εύρος των 10 ν.μ. του, αλλά προχωρά απροκάλυπτα σε υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Και μάλιστα χθες προχώρησε σε μια πρωτοφανή πρόκληση καθώς καταγράφηκαν 41 υπερπτήσεις σε 22 νησιά από τα Ίμια μέχρι την Ρόδο και το Καστελόριζο.