Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

“Δεν ήξερε” ο Ακάρ για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο!

 Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκανε τον… ανήξερο για το μπαράζ των τουρκικών υπερπτήσεων που σημειώθηκε πάνω από το Αιγαίο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος επικοινώνησε για να εκφράσει την δυσφορία του για την τουρκική επιθετικότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” η αντίδραση που εισέπραξε ο κ. Παναγιωτόπουλος από τον Χουλουσί Ακάρ, ήταν πως «θα το τσεκάρει»! Σαν δηλαδή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας να μην γνώριζε τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.

«Μετά τη δολοφονία Ηλιάκη εμείς γκριζάραμε το Αιγαίο»! Αποκαλυπτικός Σ.Καραβίδας

 

Ενεργοποίηση αντιαεροπορικών με …εγγυήσεις μη κατάρριψης! Διαρροές για να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε;


 Από χθες κυκλοφορεί η «διαρροή» , είτε από το ΓΕΕΘΑ ,είτε από το ΥΠΕΘΑ, ότι ως αντίδραση στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο «θα ενεργοποιήσουμε την αντιαεροπορική μας άμυνα στα νησιά»… Η «διαρροή» είχε και μια προσθήκη που προκαλεί μειδιάματα στους στρατιωτικούς : «Θα εγκλωβίσουμε δεν θα καταρρίψουμε». Τότε γιατί το φωνάζουμε;

Γιατί ο Ερντογάν τραβάει το σχοινί: Στοχεύει να επιβάλει τετελεσμένα και να προκαταλάβει την πρωθυπουργική επίσκεψη στις ΗΠΑ

  

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Τη δημιουργία δια της βίας τετελεσμένων που θα επιβάλουν εκβιαστικά τον διμερή διάλογο επί των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο επιχειρεί η Τουρκία επαναφέροντας την γνωστή τακτική της παράνομης και παραβατικής συμπεριφοράς.

Μια τακτική όμως που στη συγκυρία της Ουκρανικής κρίσης αποκτά και άλλες διαστάσεις, καθώς δημιουργεί εντελώς αχρείαστες απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και αποδυναμώνει το ενιαίο μέτωπο εναντίον του ρωσικού αναθεωρητισμού προσφέροντας έτσι εμμέσως «καλές υπηρεσίες» στον Β. Πούτιν.

Η Τουρκία ουδέποτε εγκατέλειψε την πολιτική της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας, αν και η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησε την πλασματική εικόνα ότι υφίσταται «μορατόριουμ» μεταξύ των δυο χωρών και ότι υπάρχει «βούληση» για βελτίωση των σχέσεων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

 


Η εκτίμηση της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ είναι η μελλοντική μεγάλη ΑΞΙΑ της..

Το Ελληνικό Έθνος των χιλιάδων ετών ύπαρξης είχε και θα έχει την Θεϊκή αυτή ευλογία να κρατά στις μνήμες των Ελλήνων τα πολύ σκληρά γεγονότα της Ιστορικής πορείας του, ανά τους αιώνες, παρά τους αναπότρεπτους κινδύνους της ΜΗ εξαφανίσεώς του. Όπως τραγικά συνέβη με τους λαούς που εξαφανίσθηκαν στο διάβα της ζωής τους (φοίνικες κλπ.)

Το παρόν έτος 2022 είναι Ιστορικός Σταθμός, Μνήμης, αναστοχασμού και επιβεβλημένης αναφοράς τουλάχιστον των τριών πιο σοβαρών πικρών Ιστορικών γεγονότων: Του επετειακού έτους των εκατό (100) χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922), της αλησμόνητης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ τραγωδίας (1974) και της πρόσφατης σχετικά ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ προδοσίας, Συνθήκης των Πρεσπών (ΣΠ).