Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ο Γιώργος Φίλης για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο |

 

Πρώτη μεγάλη νίκη των Ρώσων στο Ντονμπάς: Περικύκλωσαν 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες- Διαλύθηκε η 95η & 79η Ταξιαρχία!Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ξεκίνησαν οι δραματικές στιγμές για τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς ακριβώς όπως είχε προβλέψει το WarNews247 εδώ και ημέρες. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν τρεις διαδοχικές ήττες σε Oksil, Zavody και Yampol.

Ένα ουκρανικό Τάγμα με περίπου 1.000 στρατιώτες εγκλωβίστηκε ανατολικά του Izyum καθώς οι Ρώσοι επιχείρησαν έφοδο από τρεις πλευρές. Πλέον οι Ουκρανοί ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν στην μάχη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται περικυκλωμένες στην περιοχή Oksil. Πληροφορίες του WarNews247 αναφέρουν πως υπάρχουν μεγάλες ουκρανικές απώλειες και σε δεύτερη περιοχή, στο χωριό Zavody.

Έγγραφο ΕΑΑΣ προς ΥΕΘΑ-ΑΝΥΠΟΙΚ για Δίκαιη Κατανομή Πόρων ΜΤ από εξοπλιστικά (Κράτηση 4%) Η ΕΑΑΣ απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς: ΥΕΘΑ, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την Δίκαιη Κατανομή των Πόρων Προερχομένων από την Κράτηση 4% επί των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων ΕΔ.

Αφορμή αποτέλεσαν οι πρόσφατες επιστολές του ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σκυλακάκη προς το ΥΠΕΘΑ με τις οποίες αντιτίθεται στην καταβολή στα ΜΤ των Ενόπλων Δυνάμεων των ποσών που προέρχονται από το 4% και το 2% των εξοπλιστικών προγραμμάτων, θεωρώντας ότι με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα τα έσοδα αυτά θα εκτοξευτούν πολύ πάνω από το δημοσιονομικό πρόγραμμα προερχόμενα μάλιστα από δανεισμό της χώρας και προτείνει να τροποποιηθούν τα ποσοστά των κρατήσεων ώστε να προκύπτουν μικρότερα έσοδα των ΜΤ. Συγκεκριμένα προτείνει τα έσοδα αυτά συνολικά να μην υπερβαίνουν το μέσο όρο των ποσών της προηγούμενης πενταετίας προσαυξημένο κατά 50%.

Η μόνη εθνική επιλογή: Ο Πρωθυπουργός πρέπει να φύγει μόνο με κέρδη από το Όβαλ Όφις και τον Τζο Μπάιντεν…

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον εξελίσσεται σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, όχι μόνο για την Ελλάδα.

Η Αμερικανική Προεδρία ετοιμάζει μία επίσκεψη ανώτατου επιπέδου και όσα χρόνια καλύπτω δημοσιογραφικά τον Λευκό Οίκο, ομολογώ πως είναι κάτι που δεν έχω δει στο παρελθόν. Το αναφέρω με βάση όσα γνωρίζω για το πρωθυπουργικό πρόγραμμα, μέχρι της στιγμής.

Πέραν της συνάντησης στο Όβαλ Όφις και της ομιλίας του Πρωθυπουργού σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας, ο Λευκός Οίκος θα δεξιωθεί τον κ. Μητσοτάκη και πολλούς καλεσμένους του, κάτι που δεν γίνεται συχνά για πρωθυπουργούς.