Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ποιοι και γιατί μπλοκάρουν την αξιοποίηση του ορυκτού φυσικού μας πλούτου | Αβραάμ Ζελελίδης

 Σάββας Καλεντερίδης
88,3 χιλ. εγγεγραμμένοι
ΕΓΓΡΑΦΗΚΑΤΕ
Ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και επικεφαλής του Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων Αβραάμ Ζεληλίδης, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, καταθέτει την άποψή του για το ποιοι και πώς σε συνθήκες βαθιάς ενεργειακής κρίσης ειδικά για την Ελλάδα με εκατομμύρια πολίτες στα όρια της επιβίωσης, μπλοκάρουν στη πράξη κάθε ενέργεια αξιοποίησης του φυσικού ορυκτού πλούτου της χώρας.

Θα κλείσουν τους "διακόπτες" στους Ιάπωνες: Ρωσία & Κίνα εναντίον Ιαπωνίας- Έκρηξη σε έργο ύψιστης ενεργειακής ασφάλειας

 

Νέο μέτωπο μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας ανοίγει στον Ειρηνικό μετά την πολύ περίεργη έκρηξη που έλαβε χώρα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη νήσο Σαχαλίνη που τροφοδοτεί μεταξύ των άλλων, και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Η Σαχαλίνη είναι ρωσικό νησί στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια της Ιαπωνίας. Έχει έκταση 72.492 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ανήκει στην ομώνυμη περιφέρεια.

Εδώ και ημέρες, η νήσος Σαχαλίνη της Ρωσίας ήταν ένα από τα κορυφαία ζητήματα συζήτησης στην Μόσχα. Η Νήσος Σαχαλίνη αποτελεί ύψιστο θέμα ενεργειακής ασφάλειας για την Ιαπωνία.

Στο νησί υλοποιείται το Sakhalin-2 ένα έργο πετρελαίου και φυσικού αερίου. Διαχειριστής του είναι η Sakhalin Energy. Το μερίδιο ελέγχου (50% συν μία μετοχή) ανήκει στην Gazprom. Η ιαπωνική Mitsui έχει το 12,5% των μετοχών και η Mitsubishi το 10%. Το μεγαλύτερο μέρος του LNG που παράγεται στο πλαίσιο του έργου αποστέλλεται στην Ιαπωνία.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας και γιατί για 48 χρόνια δεν λειτουργεί…

 

1/5/2022

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας παραμένει ερειπωμένο και εκτός λειτουργίας  για 48 χρόνια.  Το 1974 η τουρκική αεροπορία το βομβάρδισε ανελέητα κατά  την τουρκική εισβολή. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες η  ΕΛΔΥΚ και η Εθνική Φρουρά το υπερασπίστηκαν σθεναρά. Μετά τις δύο τουρκικές εισβολές το  αεροδρόμιο πέρασε «ντε φάκτο» στον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

 Όμως, η περιοχή του αεροδρομίου «ανήκει»  στο Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ως «retainedsite» (όχι κυρίαρχη περιοχή) σύμφωνα με τις Συμφωνίες του 1960 και σε προηγούμενα χρόνια πριν το ξεκίνημα της λειτουργίας του, χρησιμοποιείτο από την Βρετανική Βασιλική Αεροπορία.

Στρατηγός Φράγκος: Ο Τούρκος είναι αρπακτικό, αλλά να μην φοβούνται οι Έλληνες (βίντεο) Καμία εμπιστοσύνη στον Στόλτενμπεργκ - Δεν σταματάς τον διάλογο αλλά δεν ανέχεσαι ούτε απειλές ούτε τετελεσμένα.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα & τέως ΥΕΘΑ Φραγκούλης Σ. Φράγκου στο STAR Κεντρικής Ελλάδος καλεσμένος της δημοσιογράφου κ. Όλγας Λαθύρη σχολίασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

"Οι Έλληνες δεν πρέπει να ανησυχούν"
 
Συγκεκριμένα ο Στρατηγός τόνισε πως οι κινήσεις της Τουρκίας είναι προσχεδιασμένες εκμεταλλευόμενη την διεθνή συγκυρία και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας οπως του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου

Πρ. Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πειραιώς.


Εν Πειραιεί τη 30η Απριλίου 2022


    Η σημερινή Κυριακή, αγαπητοί μου αδελφοί, είναι η Κυριακή του Θωμά και το μεν Αποστολικό ανάγνωσμα, που ακούσαμε προηγουμένως, είναι μια περικοπή από το 5ο κεφάλαιο των Πράξεων, το δε Ευαγγελικό μια περικοπή από το 20ο κεφάλαιο του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, στο οποίο ο ευαγγελιστής Ιωάννης μας περιγράφει δύο από τις εμφανίσεις του Αναστάντος Χριστού στους μαθητές, την πρώτη το εσπέρας της Αναστάσεως, απόντος του Θωμά και την δεύτερη οκτώ ημέρες αργότερα, παρόντος και του Θωμά, ο οποίος αξιώθηκε μάλιστα να ψηλαφίσει τον Αναστάντα Κύριο. 

Ρεζίλεψε τον Stoltenberg η Δημοσιογράφος του CNN για παραβιάσεις Τούρκων στο Αγαίο.