Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Μία περίεργη επιμονή για την αποστολή των κυπριακών S-300 στην Ουκρανία: Σημαντικές ποσότητες ρωσικού εξοπλισμού στην Ελλάδα…
To αμερικανικό περιοδικό Forbes σε δημοσίευμα του Paul Iddon, με τίτλο It Would Be Historically Ironic If Greek S-300s End Up In Ukraine, τονίζει ότι η Ουκρανία καλεί ξανά τους δυτικούς συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να της προμηθεύσουν περισσότερο στρατιωτικό υλικό ρωσικής κατασκευής.

Η Αθήνα διαθέτει σημαντικές ποσότητες ρωσικού εξοπλισμού, με τον οποίο είναι εξοικειωμένη η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού BMP-1, 9K33 Osa και μικρού βεληνεκούς Tor-M1 και πυραυλικά συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU-1.

Εάν τα τελευταία συστήματα καταλήξουν τελικά στο οπλοστάσιο της Ουκρανίας, αυτό θα ήταν ιστορικά ειρωνικό, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο περιήλθαν στην κατοχή της Ελλάδας  καταρχήν.

Brain Regain: Ποιος νοιάζεται για τον επαναπατρισμό Κυπρίων νέων;

 

Του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Γιατί ζητούμε τη βοήθεια της Εσθονίας ενώ έχουμε εξίσου λαμπρά κυπριακά μυαλά; Πρώτον, η Εσθονία και άλλες χώρες έχουν οραματιστές, προοδευτικούς, προβλεπτικούς ηγέτες με στόχο την προκοπή της πατρίδας τους. Δεύτερον, προφανώς εκεί δεν ισχύει η αδίστακτη κομματοκρατία, η άθλια ευνοιοκρατία, η επελαύνουσα ανικανοκρατία και η αήττητη αχρηστοκρατία. Ούτε «το κόμμαν»

Σμύρνη. 2 Μαίου 1919, πρωί: Η Ελληνική απόβαση στη Σμύρνη

 Ηλίας Κυρίτσης

Ο Ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στην προκυμαία της Σμύρνης μέσα σε φρενίτιδα ενθουσιασμού!
Χιλιάδες Έλληνες κάτοικοι υποδέχονται τους απελευθερωτές τους πανηγυρίζοντας, ενώ η παραλία πλέει στα γαλανόλευκα. Πρώτο το μεταγωγικό «Πατρίς» κατεβάζει τμήματα Ευζώνων (του 1/38 Συντάγματος).
Ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ευλογεί γονατιστός και με λυγμούς, τις σημαίες! Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών χτυπούν (με πρώτο το κωδωνοστάσιο της Αγίας Φωτεινής), ενώ ηχούν και οι σειρήνες των πλοίων.

Κρίση στο Αιγαίο: Σε «οργασμό» ασκήσεων ετοιμότητας Πολεμική Αεροπορία και Ειδικές Δυνάμεις

 


Η Τουρκία φαίνεται ότι έχει αποθρασυνθεί από τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχει στον Ουκρανικό πόλεμο και θέλει να υπενθυμίσει στη Δύση ότι αποτελεί το «αφεντικό» στην περιοχή.


Με μπαράζ ασκήσεων μέσα στο Μάιο απαντούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην κλιμακούμενη Τουρκική επιθετικότητα και στις απειλές της Άγκυρας όπως κορυφώθηκαν προχθές με το πρωτόγνωρο μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο. Στην νευρικότητα των γειτόνων το ΓΕΕΘΑ αντιπαραβάλλει ψυχραιμία αλλά και ουσιαστική προβολή ισχύος. Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι πέρα από τις εντυπώσεις και τον επικοινωνιακό «πόλεμο» που έχει εξαπολύσει η Τουρκία υπάρχει η πραγματικότητα επί του πεδίου. Εκεί όπου οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και ικανές σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση να επιφέρουν τρομακτικά χτυπήματα.

Ένα δάκρυ για την «Ελευθερία του Τύπου»

                                Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, οι Bloggers γιορτάζουν τη δική τους Παγκόσμια Ημέρα της ύπαρξής τους. 

     Αύριο Τρίτη 3 Μαΐου 2022, θα γιορτασθεί η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου που καθιερώθηκε επίσημα από την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1993 με πρωτοβουλία της UNESCO και της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων.

       Η πρόσβαση σε πληροφορίες τις οποίες κρατούν ερμητικά κλεισμένες στα συρτάρια τους οι Κυβερνήσεις σε όλη την Υφήλιο και σε αγαστή «συνεργασία» μαζί τους (ο καθένας για το δικό του «όφελος») οι κάθε λογής Πολιτικές, Οικονομικές και Θρησκευτικές Ηγεσίες ως κάτοχοι ΕΞΟΥΣΙΑΣ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη έτσι ώστε οι πολίτες να παραμείνουν απληροφόρητοι και παρά-πληροφορημένοι.