Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Έρχεται θύελλα στη Μ. Ανατολή: Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Μόσχα- Ρωσικά όπλα κατά Ισραήλ

  Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Η Μόσχα φαίνεται διατεθειμένη να ανοίξει την βεντάλια των πολεμικών μετώπων συμπαρασύροντας και την Μέση Ανατολή. Μετά την συντονισμένη επίθεση στο Ισραήλ από το ρωσικό ΥΠΕΞ, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Χαμάς προσγειώθηκε στην Μόσχα.

Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική λόγω του κομβικού χρονικού σημείου που πραγματοποιείται. Εν μέσω σφοδρών λεκτικών ρωσικών επιθέσεων στο Ισραήλ και εν μέσω εντάσεων στην Ιερουσαλήμ.

Το Κρεμλίνο παραδέχεται το ρόλο της Δύσης στην εξολόθρευση των στρατηγών του: Δεν θα σταματήσουμε, λένε

 

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν «συνεχώς» πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν θα σταματήσει τη Ρωσία από το να επιτύχει τους στρατιωτικούς στόχους της εκεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αντιδρούσε σε ένα δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν κρίσιμες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς εντοπίζοντας την τοποθεσία όπου βρίσκονταν τα κινητά στρατιωτικά αρχηγεία της Ρωσίας.

«Ο στρατός μας γνωρίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ συνολικά διαβιβάζουν συνεχώς πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών και άλλες παραμέτρους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η φιλία με τους γειτονικούς λαούς δεν μπορεί να βασισθεί σε ιστορικά ψεύδη: Γιατί η Τουρκία αρνείται τις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων;

 

 

A protester leaves a red hand print on a canvas as hundreds of demonstrators gather to observe the anniversary of the Armenian Genocide, in front of the Turkish Consulate in Beverly Hills, California, USA, 24 April 2022. EPA, ETIENNE LAURENT


Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ*

Χριστός Ανέστη! Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάϊντεν σε μήνυμά του θύμισε ότι η 24η Απριλίου 1915 ήταν η ημέρα κατά την οποία οι Νεότουρκοι άρχισαν τη συστηματική Γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των σφαγιασθέντων.

Η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε με έντονη δυσφορία.

Επισκεπτόμενος τη Ουρουγουάη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου αντέδρασε σχηματίζοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων όταν βρέθηκε μπροστά σε διαμαρτυρία Αρμενίων. Άλλωστε το κόμμα των Γκρίζων Λύκων, με αρχηγό τον Μπαχτσελί, συγκυβερνά με το ΑΚΡ του Προέδρου Ερντογάν.

Τι σημαίνει στην πράξη ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

 
Κακά μαντάτα όχι μόνο για τους Ρώσους, αλλά και για την δική μας τσέπη. Πώς θα επηρεαστούν οι τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα.
Huffpost Greece— Associated Press
05/05/2022 07:13 EEST


Η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρότεινε τη σταδιακή κατάργηση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου εντός έξι μηνών.


Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σκληρό μέτρο στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Ευρώπη προκειμένου να σταματήσει να πληρώνει τη Ρωσία με 850 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για ενέργεια και να πλήξει κατά αυτόν τον τρόπο τα οικονομικά του Κρεμλίνου ως τιμωρία για την εισβολή στην Ουκρανία.

”Κεραυνοί” Ινδικού ΜΜΕ κατά Τουρκίας: ”Καταπιέζετε τις θρησκευτικές μειονότητες-Σφάξατε εκατομμύρια Αρμένιους”

 


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

 Nέο ”χτύπημα” είχαμε από το κρατικό Ινδικό ΜΜΕ κατά της Τουρκίας, το οποίο φιλοξενεί ειδική έκθεση του Ινστιτούτου (IFFRAS).

Τι αναφέρει:

”Μετά από περισσότερα από εκατό χρόνια από τα υποτιθέμενα κοσμικά θεμέλιά της, η θεσμοθετημένη θρησκευτική μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός στην Τουρκία επιμένει και μάλιστα έχει επιταχυνθεί τον τελευταίο καιρό, ανέφερε μια έκθεση.