Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Μήνυμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ | Σάββας Καλεντερίδης

Ι. Μάζης: Μη σώφρων η ΕΕ. Αντί να στέλνει όπλα στην Ουκρανία να μεσολαβήσει για εφαρμογή συμφ. Μινσκ

 

Χαίρονται με την χλωμή πιθανότητα να πάρει η Τουρκία τα F-16: Ας δώσουμε, λοιπόν, σημασία μόνο στον γερουσιαστή Μενέντεζ…

 Senator Robert Menendez, a Democrat from New Jersey and chairman of the Senate Foreign Relations Committee, speaks with Antony Blinken, US Secretary of State, following a hearing in Washington, DC, USA, 26 April 2022. EPA, Al Drago / POOL

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

«Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε αν η Τουρκία είναι ο τύπος του συμμάχου του ΝΑΤΟ που αναμένουμε ή όχι», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στην ιστοσελίδα Defense News, αναφερόμενος στην ανύπαρκτη στρατηγική σχέση της κατοχικής δύναμης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ένα δημοσίευμα που χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα για να ξεπλυθεί η σχέση της κατοχικής Τουρκίας με τη Ρωσία, μειώθηκε η σημασία της δήλωσης του φιλέλληνα γερουσιαστή, και το ενδιαφέρον στράφηκε σε όσα είπαν κάποιοι άλλοι νομοθέτες για την υπόθεση των F-16 που ζητά να αγοράσει η Άγκυρα.

Ουκρανία: Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση και στο βάθος… πυρηνικά

 

 

Οι έχοντες πραγματική συναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανησυχούν σφόδρα για το σπιράλ ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Αυτό θα μπορούσε να φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Αν υπάρχει ένα βασικό συμπέρασμα που ταυτόχρονα ενισχύει αυτή την ανησυχία, είναι ότι η Δύση, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, στερείται σε αυτή την ιστορική συγκυρία ηγεσιών, όπως αυτές που κατόρθωσαν, έστω και με ισχυρή δόση τύχης, να διατηρήσουν την “ισορροπία του τρόμου” στον Ψυχρό Πόλεμο.

Οι ΗΠΑ δείχνουν εδώ και χρόνια ότι δεν κατόρθωσαν ποτέ να εγκαταλείψουν τη συγκρουσιακή λογική με τη Ρωσία. Για τους “κυνικούς” αναλυτές της διεθνούς ασφάλειας, αυτό ήταν σχεδόν αναμενόμενο, αφού η πραγματικότητα που επιβάλλει η παγκόσμια γεωγραφία ωθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αν και υπήρχε πραγματικά η δυνατότητα για μία νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, η οποία και θα συμπεριελάμβανε τη Ρωσία.

Οι τουρκικές πονηριές στο Tiger Meet και η απάντηση των συμμάχων με μεγαλειώδη συμμετοχή στην φωλιά της 335Μ (video)

 


 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Απέναντι στην αποβληθείσα 192 filo «Caplan» από το «Tiger Meet», την τουρκική πολεμική μοίρα «Τίγρης» δηλαδή, η απάντηση των συμμάχων είναι πως όπως έκαναν και τις προηγούμενες χρονιές όπου η «Caplan» ήταν απούσα, το ίδιο θα πράξουν και τώρα και μάλιστα αυτή τη φορά γαντζωμένοι στην ράχη μιας από τις πιο επιθετικές αεροπορικές τίγρης, της ιστορικής μοίρας 335 «Aegean Tiger».

Και μπορεί οι Τούρκοι να επιχειρούν στα Social Media και σε ειδησεογραφικές αναρτήσεις να σχολιάζουν ότι δεν αποβλήθηκαν απλώς δεν δέχτηκαν την πρόσκληση, όμως οι προγενέστερες κινήσεις τους προδίδουν ότι ήθελαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια.

Τα Ελληνόπουλα δεν ξέρουν μόνο πώς πρέπει να ζουν – Ξέρουν και πώς να πεθαίνουν


ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ο κυπριακός Ελληνισμός προκαλείται ξανά και εξευτελίζεται βάναυσα για πολλοστή φορά. Οι δήθεν «κυρίαρχες βρετανικές Βάσεις», στις 2 Ιουνίου 2022 διοργανώνουν στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου «φιλανθρωπική εκδήλωση» για να «εορτάσουν τα 70χρονα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στον θρόνο, γνωστό ως Πλατινένιο Ιωβηλαίο», για την «υπηρεσία της στο έθνος μας, για πάνω από 70 χρόνια, και τη στενή στήριξή της στις Ένοπλες Δυνάμεις».

«Με τη συναυλία θα εορταστεί επίσης η φιλία και η συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους της Κοινοπολιτείας».