Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Τουρκία: Τα νέα διαβατήρια θα φέρουν απεικόνιση της Αγίας Σοφίας, δήλωσε ο Ερντογάν

 


 Το νέο τουρκικό διαβατήριο, που θα εκδοθεί τον Αύγουστο, θα φέρει στο μέσο του απεικόνιση της Αγίας Σοφίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Επειτα από την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει προετοιμασίες εδώ και καιρό για την παραγωγή διαβατηρίων. 

«Δημιουργήσαμε την υποδομή για την παραγωγή διαβατηρίων στη χώρα μας, ο εφοδιασμός των οποίων έχει γίνει δύσκολος λόγω της κρίσης με τα τσιπ. 

«Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»: Προειδοποίηση της Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΗ Ουάσινγκτον εκτιμά ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία και μια ρωσική νίκη στο Ντονμπάς στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας μπορεί να μην τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Άβριλ Χέινς.

«Εκτιμούμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του οποίου εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέρα από το Ντονμπάς», είπε η Χέινς στο Κογκρέσο.

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας: Αυτά να πείτε στον Πρόεδρο Μπάιντεν και στο Κογκρέσο

  Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Έπισκέπτεσθε την Ουάσιγκτον σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια κοινότητα και για την πατρίδα μας. Κανείς Έλληνας πρωθυπουργός από την εποχή του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ Τζωρτζ Ουάσιγκτον μέχρι σήμερα, δεν είχε προσκληθεί να μιλήσει στο Αμερικανικό Κογκρέσο και ο συμβολισμός είναι προφανής.

Σας προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία να δείξετε τις πολιτικές σας ικανότητες και αξιοποιώντας την παρουσία σας στην καρδιά της αμερικανικής δημοκρατίας να προβάλετε τον ρόλο της πατρίδας μας, το σύμβολο της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Το μυστήριο πίσω από το "Προσωπείο του Αγαμέμνονα" που ανακαλύφθηκε στις Μυκήνες

 
Είναι το κορυφαίο τεχνούργημα που βρέθηκε στις Μυκήνες. Καθημερινά συγκεντρώνει την προσοχή δεκάδων εκατοντάδων επισκεπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το περίφημο «Προσωπείο του Αγαμέμνονα» αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο εύρημα, τόσο για το πρόσωπο που απεικονίζει, όσο και για την ίδια την αυθεντικότητα της μορφής του. Αν σας αρέσουν τα μυστήρια της αρχαιολογίας, θα σας γοητεύσει η ιστορία που ακολουθεί…

Του Δημήτρη Καλαντζή


Το «Προσωπείο του Αγαμέμνονα» βρέθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1876 από τον Ερρίκο Σλήμαν στις Μυκήνες. Η ημέρα εύρεσής του είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς ακολουθεί ένα ξαφνικό ταξίδι του Σλήμαν στην Αθήνα (26-27 Νοεμβρίου) και προηγείται μόλις τριών ημερών από το τέλος της ανασκαφής (3 Δεκεμβρίου 1876). Με άλλα λόγια, μετά από τέσσερις μήνες ανασκαφών, ο Σλήμαν φεύγει για την Αθήνα και, επιστρέφοντας στις Μυκήνες, βρίσκει αμέσως το πιο σημαντικό έργο τέχνης της ανασκαφής του και κηρύσσει τις εργασίες… «περαιωμένες»!

ΠΟΣΟ «ΙΣΧΥΡΗ» (ΙΣΧΥΟΥΣΑ) ΕΙΝΑΙ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ» (Σ.Π.)ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ, ΔΙΕΘΝΟΥΣ) ακόμη και Εθιμικού, στους οποίους στηρίζονται οι κάθε είδους Συμβάσεις -Συμφωνίες ασφαλώς και Συμβόλαια, περιέχουν ΟΡΟΥΣ – ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ κλπ. που αφορούν όχι απλώς το ΚΥΡΟΣ τους αλλά αυτής καθαυτής της εφαρμογής τους, της ΖΩΗΣ τους (ακυρωτέες ή μη) ακόμη και «εξαφανίσεώς» τους (ως μηδέποτε υπαρξάσης) ή αν έχουν συμβεί ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, μέρους ή όλου της συγκεκριμένης συμβληθείσας ΠΡΑΞΕΩΣ (ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ κλπ.).

Εν προκειμένω η περίφημη (αχαρακτήριστων ΕΦΙΑΛΤΩΝ έργο) ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ, από πολλών σημείων ακυρώσιμη, έχει μέχρι σήμερα παραβιάσεις τόσες και τέτοιες (περίπου εκατόν ογδόντα (180), από τους όπως αναμενόταν αχαρακτήριστους Σκοπιανούς κατά το όμοιο της αλησμόνητης «ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»..!

Αμερικανός Στρατηγός μετέβη από την Πολωνία στο Γ’ΣΣ. Εμπλοκή του Νατοϊκού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης στην Ουκρανική κρίση;

 


 
Του Ηλία Προύφα

Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στην Ουκρανία, η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα, μία σημαντική στρατιωτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, στη Θεσσαλονίκη.


Πρόκειται για τη μετάβαση του Αμερικανού Διοικητή του 5ου Σώματος Στρατού, John Stephen KOLASHESKI, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αμερικανό ΑΚΑΜ στην Αθήνα, Συνταγματάρχη Nathan MANN, επισκέφθηκαν το Γ’ΣΣ/NRDC-GR, στη Θεσσαλονίκη.