Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ


Εν Πειραιεί τη 16η Μαΐου 2022



        

    Το Γραφείο μας έχει επισημάνει εδώ και χρόνια με ανακοινώσεις του, το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης και γενικά του δυτικού κόσμου, το μεταναστευτικό. Καταδείξαμε ότι οι πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τώρα στην Ουκρανία, αλλά και οι δυσμενείς συνθήκες διαβιώσεως σε χώρες του τρίτου κόσμου, έχουν εξαναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους, να μεταναστεύσουν προς την Ευρώπη, είτε για να σωθούν από τη δίνη των πολεμικών συγκρούσεων και των εμφυλίων σπαραγμών, είτε για την αναζήτηση καλλίτερων συνθηκών ζωής. Τονίσαμε ότι η αθρόα, νόμιμη και παράνομη, μετανάστευση αλλοθρήσκων από την Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική στον Ευρωπαϊκό χώρο, αποτελεί την αρχή του τέλους του και της πλήρους αλλοτριώσεώς του.


Ότι η πρωτοφανής πλημμυρίδα των μεταναστών τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι τυχαία, άλλα κατευθυνόμενη και χρηματοδοτούμενη από σκοτεινά κέντρα των θιασωτών και προωθητών της παγκοσμιοποίησης. Ότι μέσω αυτής επιδιώκεται να αλλοιωθεί η εθνική συνείδηση των λαών, να χαθούν οι παραδώσεις και οι εθνικές των ιδιαιτερότητες, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το όραμα της πολυπολυτισμικότητος και της πολυθρησκευτικότητος.

Να μην χάσει την ευκαιρία της ζωής του: Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταγγείλει την κατοχική Τουρκία στην ομιλία του στο Κογκρέσο



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal


Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει αύριο Δευτέρα το κατώφλι του Λευκού Οίκου για την πολύ σημαντική συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Οι Αμερικανοί επέλεξαν να αποδώσουν μεγάλες τιμές στον Έλληνα Πρωθυπουργό και αυτό το γεγονός από μόνο του είναι εξαιρετικό. Η επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον, οι υψηλού επιπέδου επαφές και η ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας αποτελούν καλές εξελίξεις για την Ελλάδα. Αλλά και για την Κύπρο, καθώς ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρει προσωπικό μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον κ. Μπάιντεν.

Ελπίζουμε το μήνυμα να μην αφορά τα έωλα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), διότι πρόκειται για καραμπινάτη αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος.

Να λύσουμε τα χέρια του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ δείχνοντας το ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

 


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ*

Σε αντίθεση με όσα ακούμε για «μη καλή εποχή για να μιλάμε για θέματα ΝΑΤΟ και Τουρκίας», η ίδια η Άγκυρα μας επιβεβαιώνει.

Βέβαια στην πατρίδα τα πράγματα δεν πάνε καλά από άποψη ομόνοιας και ησυχίας καθώς οι γνωστοί-άγνωστοι που μοιράζουν πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων με βάση το «πόσο κατανοούμε τη Ρωσία» (λες και η Μόσχα μας έδωσε ποτέ κάτι για να της χρωστάμε και αυτής) καθιστούν δύσκολο το έργο της καθαρής ματιάς στα όσα συμβαίνουν.

To φοβικό σύνδρομο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής συνιστά τη γενεσιουργό αιτία για τον κατευνασμό της κατοχικής δύναμης η οποία κάθε δεκαετία αποθρασύνεται. Αυτές οι φοβίες της Ελλάδας επιστρέφουν σαν φαντάσματα κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά. Ας μην γελιόμαστε.

H Φεουδαρχία Αντεπιτίθεται «Εξαλείφοντας» τη Μεσαία Τάξη!...

 



  Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Την πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση αφού γιορτάσαμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2022 και τη συρρίκνωση των μέτρων της πανδημίας covid-19 την βίωσε ολος ο Πλανήτης.  Τσουρούφλισε ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες, πού με λαχτάρα περιμέναμε να τελειώσουν οι υποχρεώσεις μας στο ΔΝΤ, πράγμα που έγινε πρόσφατα, αλλά παραμένουμε, άγνωστο για πόσο ακόμη, οικονομικά γονατισμένοι!..

     Η προσωπική μου άποψη, διαποτισμένη με περισσή αφέλεια, είναι ότι για όλα φταίει η καθυστέρηση της πτώσης του Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού: πιστεύω δηλαδή ότι δύο - τρία χρόνια μετά την πτώση του «Τείχους του Βερολίνου» και της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών έπρεπε να είχε οδηγηθεί στο πυρ το εξώτερο ΚΑΙ το Καπιταλιστικό σύστημα στην δεδομένη του μορφή.